עבור לתוכן

המלצות למחשב נייד לסטודנט - עד אזור ה-5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

טוב, אחרי הודעה כושלת אני אנסה להיות יותר ממוקד ואסביר בדיוק מה אני מחפש:

- מחשב נייד לסטודנט. אמור לשמש אותי בעיקר בבית (במקום מחשב נייח), אבל גם מפעם לפעם באוניברסיטה ומחוץ לבית.

- אני משתמ בעיקר באינטרנט / OFFICE אבל רוצה סוף סוף שאצליח לראות סרטים/מוזיקה כמו בנאדם (מבחינת מהירות בעיקר, לא איכות מסך).

- נוטה מאד מאד למסף מאט (שונא את ההשתקפות של הלפטופים). הבנתי שכדאי מאד להתעקש על LED.

- מסך 14.1.

- אני מאד מאד אוהב את המקלדות הרגילות של הנייחים (ומקליד מהר...), אז אם יש משהו שקשור לנוחות המקלדת, אני מעדיף כמה שיותר קרוב למקלדות הגדולות והמוכרות.

בנוסף,אני מאד מאד אשמח אם הסוללה תחזיק להרבה זמן יחסית ושהוא לא יתחמם, אבל אני מניח שאת זה כולם רוצים.

הנטיה שלי היא בעיקר לכיוון DELL ו-LENOVO, כי הבנתי ש-HP יותר יפים מעמידים (אני מתכנן שהמחשב יישאר איתי בשלוש השנים הקרבות).

אשמח ממש אם תוכלו לעזור.

פורסם

לטיטיוד E5400

Dell Vostro 1320- מסך קטן יותר 13" אבל גם עונה על דרישותיך.

סדרת הלטיטיוד תומכת בתחנות עגינה, שיאפשרו לך חיבור למדיה ולמקלדת נוחה יותר

פורסם
  • מחבר

מה זה תחנות עגינה?

בעקרון אמרו לי באיזו חנות שהסדרת ה-VOSTRO משמעותית פחות טובה מה-LATITUDE. יש מצב כזה?

פורסם

אני לא יודע מה זה משמעותית, קשה לכמת את זה ולא ברור מול איזה לטיטיוד.

לדעתי מול ה-5400 אין הבדלים תהומיים (ודווקא אני אישית הייתי מעדיף כאן את הווסטרו). אלא יותר מול E6400/E6500/E4300

vostro-מיועדת לעסקים קטנים latitude- לארגונים.

תחנת עגינה היא מעין מעגן קבוע למחשב, המתחבר אליו דרך פתח בתחתית הנייד ישירות ללוח אם. התחנה יודעת לספק חשמל ולהוסיף יציאות רבות שאין בהכרח למחשב. אגב, לווסטרו אין תחנת עגינה מקורית.

בד"כ רק לדגמים עסקיים יש תחנות עגינה. לסדרות צרכניות יש תחנות עגינה אוניברסליות דרך USB והם ממש לא באותה הרמה.

פורסם
  • מחבר

אז התקדמנו לשלושה דגמים (אחד הבאתי מהבית):

DELL E5400

DELL VOSTRO 1320 (ראיתי שיש גם ב-14.1 אינץ', הגיוני?)

HP PAVILION DV-4

קודם כל מבחינת המארזים עצמם (בלי קשר למפרט), מישהו ממליץ על אחד מהם?

ושתי שאלות נוספות:

1. עד כמה קריטי לדעתכם להתעקש על תאורת LED (אני יודע שב-HP זה קיים ואין לי מושג אם יש את זה בדגמים של DELL)?

2. כדאי לשדרג את הזכרון ל-3 ג'יגה? (כבר אמרתי, אני לא משתמש במשחקים / תוכנות מיוחדות)

פורסם
  • מחבר

ועוד נושא אחד - התחממות. בעיקר באזור המקלדת. איפה אפשר לבדוק נתונים ספציפיים לדגמים האלו?

פורסם

DV4 הוא מחשב צרכני, לא רע, משופע יציאות. עם זאת, הסוללה תחזיק שעתיים ולדעתי בסך הכול פחות טוב מהשניים של דל.

מבחינת ה"מארזים", איכות הבניה של הניידים של דל גבוהה יותר.

ווסטרו 1320- סדרה עסקית תקציבית, איכות בנייה טובה, הוא שוקל 2.2 בערך וחיי הסוללה שלו, טובים (סוללה רגילה 3 שעות וניתן לקנות מורחבת). החיסרון העיקרי הוא המחסור ביציאות -HDMI ESATA.

לטיטיוד E5400- שייך לסדרה עסקית, שוקל 2.8 איכות בניה טובה יותר מהניידים האחרים, רזולוציית מסך גבוהה יותר (אופציונלי ומומלץ- אם אין לך בעיות עיניים- תבדוק 1440X900) קצת יותר יציאות.

השוואה בין המפרטים של דל:

http://www.geekwithlaptop.com/compare-laptops/dell-vostro-1320-dell-latitude-e5400-4035_2863

לד לדעתי יש לכולם וזה יחסית זניח. אני לא מכיר בעיית התחממות באף אחד מן הניידים וגם אם היתה קשה לי להאמין שהיא תהיה במקלדת אלא בתחתית הנייד.

לסיכום- כמעט כמו תמיד תלוי בשימושים:

לניידות- ווסטרו

מולטימדיה- DV4

איכות ואמינות- E5400

פורסם
  • מחבר

1. מה העניין עם הבעיות עיניים ורזולוציה? אם לפעמים קשה לי לאמץ את העיניים בקריאה וכו' אני צריך לקחת מסך ברזולוציה נמוכה יותר??

2. ראיתי שיש גם דגם VOSTRO 1014, שהוא גם 14.1 אינץ', קל יותר וכנראה 'צרכני' יותר (מצלמה מובנית,עיצוב וכו'). הוא יוצא יותר זול מה-E5400 וגם יש 3 שנים אחריות. יש סיבה לכך?

מפרט טכני

מעבד Intel® CoreTM 2 Duo Processor T6670 2.2GHz ,800MHz FSB 2MB L2 Cache

כרטיס מסך Intel® Graphics Media Accelerator X4500MHD Up to 256MB shared memory

מסך רחב 14.1 רזולוציה WXGA With WLED 1280X800

דיסק קשיח 250GB Hard Drive Serial ATA 5400RPM

זכרון פנימי 2GB DDR2 800MHz Dual Channel Memmory

כונן אופטי 8X DVD+/-RW

משקל 2.16 קג ללא כונן אופטי וסוללת 4 תאים

אחריות שלוש שנים אחריות

תצוגה בחנות

אספקה 14 ימי עבודה

תכונות נוספות

מערכת הפעלה ללא מערכת הפעלה2

מודם מובנה 56K1 V.92

כרטיס רשת אלחוטי Dell Wireless 1397 (802.11 b/g) Mini Card

כרטיס רשת 10/100 network interface adaptor

קורא כרטיסים 5-in-1 media memory card reader SD/SDIO/MMC

שן כחולה EMEA Internal Dell Wireless 355 Bluetooth Card

רמקולים רמקול אחד

סוללה 6-cell 48WHr Li-Ion Battery

קיבולת זיכרון מקסימלית 4GB

מצלמה מובנת 2MP

מיקרופון מובנה

כניסות ויציאות

VGA חיבור למסך חיצוני

חיבור טורי Fire Wire IEEE 1394

ExpressCard 34mm Slot

חיבור לקו טלפון RJ-11

חיבור לרשת RJ-45

חיבור חשמל

חיבור לאוזניות ומיקרופון

כניסות USB ארבע מסוג USB2

ואחרי כל שאלות הדגמים המעיקות, מישהו יודע אם יש בתחילת שנת הלימודים מבצעי מכירות ששווה לעכב את הקנייה בגללם. או בגלל הכניסה של WIN7.

(זהו. אין לי יותר שאלות).

פורסם

VOSTRO 1320 זה 13", מה שראית כנראה טעות

פורסם

שלח לינק להצעות מחשבים שראית

פורסם
  • מחבר

באמת היתה טעות באתר. אבל בכל מקרה ראיתי שכן יש דגם VOSTRO 14 אינץ' (נקרא VOSTRO 1014). מה שהביא אותי לתהות אם בתור משתמש "פשוט" יחסית (סטונדט שלא מתקרב לתכנות/גרפיקה/משחקים) אני ארגיש הבדל כלשהו בין המעבד P8600 של ה-LATITUDE למעבדי ה-T6570 של ה-VOSTROים.

נראה לי שאני אהיה מוכן לסחוב עוד חצי ק"ג אם באמת יהיה הבדל בביצועים.

פורסם

יש הבדלים בין המעבדים, אבל אני לא חושב שלשימושים שלך הוא משמעותי כלל.

פורסם

לדעתי לך על המעבד P8600 הוא חזק מאוד ומאוד מוצלח

אולי יום אחד תתהפך ותרצה \לעשות עם המחשב משהו אחר... אם יש אפשרות אז לך על החזק.אף פעם לא מזיק...ואם לא יועיל תוכל סתם להסתלבט על כל החלשים יותר ;D

פורסם

השאלה אינה איזה מעבד עדיף, אלא איזה מחשב עדיף (לכל סדרה אני מניח הוצע מעבד אחר), בנסיבות האלו, אין ממש חשיבות להבדלים בין המעבדים לשימושים משרדיים פשוטים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים