עבור לתוכן

מפרט "שפוי" חדש לגלישה/אופיס/צפייה בפחות מ

Featured Replies

פורסם

שלום,

אחרי הרבה עצות טובות מאנשים חכמים כאן ובמקומות נוספים, ואחרי שכבר קניתי מסך T220P (זול בטירוף לתמורה) וראיתי שאפילו הנטבוק החלשלוש שלי מסוגל לשנע עליו את כל 1920x1200 הפיקסלים ולגלוש בצורה משביעת רצון (חיברתי ביניהם עם ה-D-Sub), החלטתי להצטמצם למפרט שפוי, בלי שום גחמות ל-OC מיותר, אבל כן עם השקעה ברכיבים שיאפשרו לי לשדרג בעתיד בלי להיפטר מהכל (נניח וארצה להתפנק פעם במשחקים, אחליף מקס' לוח/מעבד/זכרון ואקנה כ"מ).

אני מצרף תמונה מ-KSP למפרט של 1970 ש"ח - אנא התייחסותכם המוערכת - רוב תודות! :hi:

הערות: המעבד בכוונה הכי חלש (נראה לי מספיק, מקס' אשדרג בעתיד בלי כאב לב), הלוח הוא מינימלי שכולל DVI (חשוב לי לאיכות תצוגה), ומכיוון שאולי גם אחליף לוח בעתיד, לא רוצה להשקיע ביותר מ-2GB זכרון, שגם ככה יספיקו ל-32 ביט לפני שדרוג.

עריכה: מצטער אם הזנחתי את הפירוט המקובל, להלן קישור רלוונטי לכך בפורום:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=433333.msg3724005#msg3724005

(צורב חיצוני למשל, כבר יש לי. שאר הצרכים שם כאמור צומצמו עכשיו למציאות)

[attachment deleted by admin]

פורסם

מציעה לעשות את השינוים הבאים:

1. אין טעם לקחת את AALS , אתה יכול לקחת את זה : ‏500GB 7200RPM, 16MB, SATA II ST3500418AS‎ של seagate

2. ללוח אם יש רק שני חריצי זיכרון, שאתה לוקח שני זיכרונות של 1GB לא תהיה לך אפשרות להוסיף זיכרון בעתיד (תצטרך להחליף זיכרון) לכן קח סטייק אחד

של 2GB 800MHZ

אין צורך שיעבוד dual channel לעבודות משרדיות שתצטרך פשוט תוסיף עוד סטייק אחד של 2GB

3. בהפרש שנשאר תשדרג את המעבד ל - E6300

פורסם
  • מחבר

שוב, המון תודה לך :-) לקחתי ההערות לתשומת ליבי:

1. האם סיגייט לא פחות אמינים מ-WD? המחשב צפוי לדלוק 24/7.

2. אם אקח סטיק של 2GB עכשיו ובעתיד אקנה סטיק נוסף (בטח יהיה שונה עד אז) - הם יעבדו ב-Dual Channel?

3. אין חובה למלא את התקציב - האומנם ארגיש בהבדל משמעותי עם ה-E6300 שמצדיק 33% יותר במחיר מ-E5300?

תודה על הסבלנות והאכפתיות!

פורסם
. האם סיגייט לא פחות אמינים מ-WD? המחשב צפוי לדלוק 24/7.

בדיסקים קשיחים אין אמין יותר/אמין פחות מכוון שאין נתונים על אחוז ההחזרות

יש סדרות בעיתיות שכדאי להמנע מהם (כמו seagate 7200.11)

. אם אקח סטיק של 2GB עכשיו ובעתיד אקנה סטיק נוסף (בטח יהיה שונה עד אז) - הם יעבדו ב-Dual Channel?

כן

. אין חובה למלא את התקציב - האומנם ארגיש בהבדל משמעותי עם ה-E6300 שמצדיק 33% יותר במחיר מ-E5300?

בביצועים ההבדל הוא מאוד קטן

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=98&p2=94

היתרון של E6300:

תמיכה ב - VT

פורסם
  • מחבר

תודה! בדיוק על דקויות כאלו (VT) אני שמח ללמוד. ואולם, מכיוון שאין לי צורך בבית ב-VMware או במצב תאימות לאחור של Windows 7 שלא אתקין כרגע, אסתפק ב-E5300.

הרציונל כרגע (בניגוד לשאיפות הראשוניות שלי), הוא להשקיע כמה שפחות במעבד - 300 ש"ח יהיו בתקווה כלום לעומת ירידת המחיר של מעבדים כמו ה-Q9550 אם וכאשר אשתכנע שאני צריך אותם (ואז כל שנותר לי הוא להחליף שבב).

מודה מאוד על העזרה :)

פורסם
  • מחבר

יש הפתעות טובות בחיים:

שיטוט ב-BIOS הראה לי אופציה שקשורה ל-VT. עיון בחוברת ההוראות העלה כי לא הייתי אמור בכלל לראות את האופציה הזו אלמלא היה לי CPU תומך...

הסתקרנתי, וחיפוש בפורומים בחו"ל העלה שאינטל הוסיפה VT לחלק מליין המעבדים שלה כתגובה ל-AMD. הגעתי לדף הרשמי הבא:

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35300

והורדתי תוכנת SPEC של אינטל - אכן, יש לי את ה-E5300 מהסדרה שבאה כבר עם VT.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים