עבור לתוכן

בנוגע למארז CM690 - איך לסדר את המאווררים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי כרגע 4 מאווררים של 120MM במארז...

אני לא יודע כלכך איך לסדר אותם...

כרגע זה ככה: מקדימה אחד STOCK שמכניס אוויר עם LED

בדלת יש לי scyth slipstreem 1200RPM שמוציא אוויר,

בתקרה יש לי אחד שמוציא אוויר גם STOCK (משום מה אני כמעט ולא מרגיש שהוא מוציא אוויר אם אני מניח תיד מעליו) ומאחורה עוד אחד שמוציא אוויר STOCK...

יש אפשרות אולי לשחק איתם יותר טוב כדי להגיע לטמפרטורות יותר טובות? לפי מה שאני יודע הSLIPSTREEM הוא בעל הכי הרבה דחיפת אוויר שם אז אולי כדי לשנות לו תמקום למקום שהוא יהיה יותר יעיל מאשר מאוורר סטוק?

תציעו לי הצעות וגם תכתבו מה לעשות אותו... מכניס או מוציא אוויר..

תודה!

פורסם

מה שאר המפרט כולל קירור למעבד ?

כמו כן את הSLIPSTREAM אתה יכול להתקין בקידמת המארז..ואת אחד המאווררים הנותרים תתקין בדלת המארז שיכניס אוויר..

פורסם

אני חושב הדבר היחיד שאתה צריך לשנות זה שהמאוורר בצד המארז יכניס אוויר ולא יוציא.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז ככה:

משום מה, שהפכתי את המאוורר שבצד המארז (slipstreem) הוא עשה רעש מעצבן כזה שרק אם חוסמים אותו הרעש מתאזן כזה... אז החלטתי לעשות שינוי אחר לגמריי ונראה לי שיצא לי דווקא סבבה רצח!

העברתי את הסליפ סטרים ללמעלה שמתי אותו כמכניס אוויר, את הקדימה השארתי מקדימה בגלל הלדים ... בתחתית של המארז שמתי מאוורר אחד מכניס גם כן שהוא יושב מתחת לכרטיס מסך ככה שזה מחפר על ההוא שהיה בדלת, ומאחורה אחד שמוציא אוויר...

יצא לי סבבה הטמפרטורה של המעבד בערך אותו דבר כמו במערך הקודם, הכרטיס מסך קר יותר בסביבות 4 מעלות שזה שיפור טוב עכשיו הוא 51 ומקודם הוא היה 55, נראה לי שגם הארד דיסק יותר קר באיזה 2 -3 מעלות... והמעבדים (כל ליבה) בסביבות 37-41... שזה נחמד זה היה לי בערך ככה בעבר (כל הטמפרטורות לא במאמץ), הלוח אם התקרר רצח לפי מה שאני זוכר פעם שעברה הוא היה לי בערך 50 מעלות!! ועכשיו הוא 43...

ככה שיצא לי סבבה רצח :) אם יש למישהו הצעות אולי איך לתקן תרעש שהמאוורר עושה בדלת או מערך אחר שיגיד לי :D

תודה

פורסם

המאוורר העליון צריך להוציא אוויר..כמו כן המאוורר בחלק התחתון יכניס יותר אבק..אז קח את זה בחשבון..

פורסם
  • מחבר

בנוגע לאבק, יש שם פילטר וגם זה על השולחן לא על הרצפה אז זה לא יכניס כל כך הרבה אבק...

בנוגע ללמעלה יוציא או יכניס, זה יעשה הבדל נראלך? ולא יודע הטמפרטורות קצת יותר חמות ממה שמדדתי אתמול...

לא יודע מה לעשות חח... חייב מאוורר בדלת נראלי אבל הבעיה שאם הוא מכניס אוויר הוא עושה רעש ואין לי מושג למה זה =\

פורסם

לא יודע עד כמה הבדל..אבל המאוורר בגג צריך להוציא אוויר..שכן האוויר החם עולה..

ואתה לא חייב שום מאוורר בצד..הסירקולציה שלך מצויינת...לגבי הרעש..זה לא חדש..תריץ חיפוש תמצא המון תרדים בנוגע לרעש של הרשת עם המאווררים..מארז הזה..

פורסם
  • מחבר

שמע, הרעש בדלת מוזר רצח, כי כשהמאוורר מוציא אוויר, אין תרעש הזה... רק שהוא מכניס אוויר, והקטע הוא שיש תרעש הזה גם אם אני שם את אותו מאוורר ומחבר אותו לאותו מקום בלוח אם אבל בגג כמכניס אוויר עדיין יש תרעש... בכל מקרה היום סידרתי קומבינה מוזרה לגמריי שיצאה לי שקטה וקיררה לי תמעבד ואת הלוח אם סבבה סתכל:

קדימה רגיל מכניס אוויר, דלת מכניס אוויר (היה את הרעש המעצבן, אבל איכשהו הצלחתי לשלוט במהירות של המאוורר הזה דרך תוכנה ושמתי אותו על 1000RPM ועכשיו הוא שקט לאללה...), בתקרה מכניס אוויר אבל משום מה הוא עושה לי גם רעש טיפה אני נראלי ישנה אותו למוציא אוויר כמו שאמרת... ורגיל מאחורה מוציא אוויר...

הטמפרטורות במנוחה ככה:

לוח אם: 45 מעלות במאמץ הכי הרבה שהוא הגיע לי 47

מעבד: זה נע בין 36 ל40 בכל הליבות ולא עובר את ה40

כרטיס מסך: 54... טיפה גבוה אבל גם ששמתי את המאוורר של הכרטיס מסך על הכי גבוהה לא ירדתי מ50 אז כנראה זה הטמפרטורות שהכרטיסים האלה עובדים.. hd4870 vapor-x

הארד דיסק 34 זה גם טיפה חם אבל לא כלכך אכפת לי מההארד דיסק...

בכללי אני הכי מרוצה מהטמפרטורה של המעבד כי שיניתי לו את המהירות של המאוורר ל100% ואין הבדל ברעש ככה שהוא מקורר יותר טוב ובמאמץ הוא לא עובר את ה50+- שהמקסימום שאפשר זה 70 שזה מצויין...

חחח סליחה על החפירה

פורסם

היה לי ת'מארז לפני שהחלפתי לIKONIK, בעיקרון המאוררים הצדדים והמאורר מקדימה צריכים להכניס, ה2 מלמעלה ומאורר מאחורה להוציא, בלי קשר המארז ידוע בעשיית רעש עצבנית בכל מקרה, המאוררים בצד שמכניסים עושים רעש גבוה יחסית, תעשה איך שאתה רוצה, הייתי שם את המאוררים שהם לא סטוק בתור אחד שמכניס ואחד שמוציא, שמאורר שהוא לא סטוק שיוציא אוויר, אבל איך שבא לך אם אתה מרוצה זה מה שחשוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים