עבור לתוכן

הקירור הבא מתאים למעבד?

Featured Replies

פורסם

‏Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan‎

מעבד E6300 1.86GHZ למרות שאני מקבל טפרטורות של 46-47 ולפעמים יש קפיצות עד ל56 ואז המחשב נכבה בגלל OVER HEAT

החלטתי לקנות

השאלה אם הוא מתאים למעבד שלי?

הקירור נכנס בלוח אם שברשותי\

INTEL DP965LT

http://i.testfreaks.com/images/products/600x400/15/intel-dp965lt.1396495.jpg

פורסם

המערכת לא צריכה להתכבות גם ב70 מעלות..

בדוק את הטמפ' עם REAL TEMP..

כמו כן בדוק את הטמפ' המוגדרת בביוס לכיבוי המערכת..

בצע בדיקת מאמץ ותראה מה הטמפ' המMAX שאליה מגיע המעבד..

מה שאר המפרט ? קירור ?

פורסם
  • מחבר

אתה לא זוכר את הדיון הקודם שלי שבסופו חיברתי את הקירור דרך הספק וזה שיפר את הטפרטורה אבל עדיין מתכבה בגלל OVER HEAT.

נסעתי למעבדה כבר איזה 8 פעמים הם בעצמם לא יודעים כלום,ת'אמת נמאס לי כבר מה ביקשתי?,שהמחשב יעבוד בסדר.

הלוח אם שברשותי מגביל אותי בהרבה דברים INTERL DP965LT ...לא יכול לבדוק כמעט כלום.

פורסם

אתה צריך לבדוק את העניין לעומק..נסה להדליק מזגן ולראות אם יש שינוי..

כמו כן דרוש מהמעבדה להחליף רכיבים וככה לבודד את הבעיה..

פורסם
  • מחבר

אני אנסה,

לדרוש להחליף רכיבים !?,לא מזמן לקחתי אליהם למעבדה בגלל הבעיה החזירו לי אותו בגלל הספק החדש שקניתי הייתה בו בעיה.

ומה עם הבעיה שלי,כלום לא עשו אפילו לא טרחו להחליף ספק רק לעצם הבדיקה.

לדעתך הקירור שאני יקנה לא יעזור,כי כל חיבור שאני מחבר בלוח אם הRPM נמוך 1006-1200 ואין לי דרך לשנות את המהירות עם הלוח אם הזה.

עכשיו אם אני אקנה את אותו קירור,הבנתי שיש לי שם דרך לשנות זה נכון?

פורסם

אתה יכול לחבר את הקירור או המאוורר שיש לך עכשיו בעזרת מתאם לספק..ואז הוא יעבוד על MAX..

והעניין עם המעבדה...תדרוש פתרון..

ואתה לא יודע אם זה הטמפ'..כמו שציינתי בדוק את המערכת עם מזגן..

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לחבר את הקירור או המאוורר שיש לך עכשיו בעזרת מתאם לספק..ואז הוא יעבוד על MAX..

והעניין עם המעבדה...תדרוש פתרון..

ואתה לא יודע אם זה הטמפ'..כמו שציינתי בדוק את המערכת עם מזגן..

עדיין שזה מחובר בעזרת מתאם לספק הוא מתכבה בגלל חום......

מחר אני הולך למעבדה בבוקר ושקט לא חושב שהולך להיות שם.

מה לדעתך יכול להיות הבעיה?

פורסם

אם המעבד שלך הוא בסטפינג של B2/B3/L2 אז אכן ה-TJMax הוא 70 מעלות צלזיוס.

מה שכן הוא אמור לעשות Throttle, כנראה ש-TM2 מבוטל בביוס.. או שהלוח הספציפי לא מאפשר אופציה כזו והוא פשוט מכבה את המערכת. בדקתי את החוברת של הלוח אבל אין פירוט על אפשרויות הביוס, כך שאתה היחיד שיכול לומר לנו מה יש ומה אין שם.

בכל מקרה זה לא ממש משנה אם יש הגדרה של Throttle או שאין, הנקודה היא שאתה לא צריך להגיע לטמפרטורה הזו מלכתחילה. תרענן משחה תרמית, אם יש אוברקלוק אז תבטל אותו (ובכלל הייתי מציע איפוס ביוס וטעינת הגדרות ברירת מחדל [או אם יש אז אופטימליות]) ותנקה את גוף הקירור.

אם אתה רוצה לבטל את השליטה של הלוח על מהירות המאוורר אז תחפש בביוס "Intel® Quiet System Technology".

פורסם
  • מחבר

לא ראיתי אף אחת מהאפשרויות שהצגת,באמת שהלוח האם הזה מוגבל.

יש מן הרגשה שהלוח האם כאילו מוגבל במצב הזה ולא יכול ממש לעזור עם הבעיה של החום,ורק שידרוג לוח אם או פינוע עמוק רק יפתור את הבעיה

פורסם

בכל מקרה זה לא ממש משנה אם יש הגדרה של Throttle או שאין, הנקודה היא שאתה לא צריך להגיע לטמפרטורה הזו מלכתחילה. תרענן משחה תרמית ותנקה את גוף הקירור.

פורסם
  • מחבר

זה נעשה לפני שבועיים המשחה תרמית והניקוי.

הרגשה שלי אומרת שזה בגלל שהקירור מסתובב לאט מדי 1008-1200 וזה הדבר שבעצם גורם.

פורסם

תתאים ב-RealTemp את ה-TJMax ל-70 מעלות צלזיוס ותריץ מבחן מאמץ. תבדוק באיזו טמפרטורה בידיוק המחשב נכבה.

כמו כן אם מתקבלת הודעה אז תרשום אותה כאן. (כי ציינת מקודם משהו בסגנון CPU Overheat)

אגב מה גרסת הביוס שלך?

פורסם
  • מחבר

הייתי במעבדה,והוא ראה את הבעיה טוב מאוד ואפילו שהיה מזגן.

בקיצר הוא אמר שהור יבדוק את החלקים בנפרד ויראה.

פורסם

מצויין..תעדכן בסוף איפה הייתה הבעיה בדיוק.. ;D

פורסם
  • מחבר

טוב אז קצת מידע לפני, באותו יום ששמתי את המחשב במעבדה הכרטיס מסך לא עבד כאילו הייתי מחבר עם הספק שלי והוא לא היה נדלק ,הוא חיבר את הספק שלו [של המעבדה] הכרטיס מסך עבד,אבל לא האמנתי שהספק שלי החדש ENRMAX ECO 80 400W לא עובד בצורה תקינה, הוא הכניס משהו ליציאה על PCI-E משהו כזה כמו זיכרון כזה שמראה מספרים.

הוא ניסה שוב להדליק את המחשב עם הספק שלי,המחשב נידלק אבל אחרי כמה דקות הוא נכבה והיה הודעה של OVER HEAT.

בקיצר אמרתי לעצמי תענוג,סוף סוף הוא רואה את הבעיה בעצמו.

טוב הוא חיבר שוב את הספק שלו,הפעיל האת המחשב שם אותו תחת המזגן,ומה קרה אחרי 5 דקות עם הספק שלו? התכבה שוב. הוא מדליק אותו צפצופים כמו תמיד לאחר הכיבוי ואז הודעת ביוס של OVER HEAT.

באיזה שלב הוא שאל אותי אם יש לך 200 שקל להשקיע,שאלתי למה,הוא אמר כי הלוח האם של אינטל לא ממש טוב הוא מוגבל בכל מיני בחינות עניתי לו שיש אחריות למה לי להשקיע.

הוא אמר שהמחשב יכנס למעבדה ושהוא יבדוק את כל החלקים בנפרד.

אוקיי היום התקשרו ואמרו לי שזה הספק זה שעושה את הבעיה,אז הספק שלהם גם לא טוב.

מה המסקנה שלי- בגלל כאילו שלא קניתי מהם את הספק,אז הם לא רוצים לעזור רק אחרי שאני יקנה מהם ספק.

עכשיו אני בטוח שהבעיה היא של הלוח אם ....

עכשיו כאילו אם מנסים אותי ומעמדים לי תנאי אם אני אקנה מהם ספק אז יחליפו לי את הלוח אם\אני בטוח שהם בדקו את המחשב בחלקים והגיעו למסקנה של איזה רכיב לא טוב .

אז מה אתם מציעים לי

?

יש ברשותי ספק נוסף שלהם,350W עם מתאם מיוחד לכרטיס מסך,אז אני יביא להם אותו ושינסו ואני רוצה לראות שעכשיו הספק הזה גם לא טוב.

רעיון טוב ?למרות שW שלו נמוך אני מודע לסיכון שזה לא מספיק אבל המחשב במנוחה ואני מאמין שהספק לא משתמש בכל W שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים