עבור לתוכן

חוו"ד על מפרט למחשב ביתי (פרטים בפנים) בתקציב של 4.5K- כולל מסך.

Featured Replies

פורסם

לילה טוב לכולם...

אני מעוניין בחוו"ד שלכם על מפרט שבניתי למישהו.

כמה פרטים:

התקציב המקסימלי הוא 4.5K. עדיף פחות

המחשב מיועד לשימוש ביתי.

שימוש ביתי זאת אומרת עבודה אינטנסיבית. צפייה בתכני HD, משחקים פה ושם (לא משהו רציני מדי אבל גם לא DAVE), וכמה עריכות בפוטושופ וכו'...

מתוכנן OC שיעשה כנראה בחנות.

החנות שממנו יקנה המחשב היא IQPC שבאשדוד.

זה המפרט שבניתי לו. רציתי לדעת מהי דעתכם כי יש לי כמה לבטים:

מסך:

[..] BENQ LCD 22" E2200HD 2ms DVI FULL HD ₪905

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X3 720 (2.8GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪719

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-M720-US3 ₪375

זיכרון:

[..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1066 CL5-5-5-15 - F2-8500CL5D-4GBPI-B ₪388

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR HD4850 PCS 512MB GDDR3 HDMI - RETAIL ₪564

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22LS50 X22 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ₪150

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪305

ספק כוח:

[..] SEASONIC 500W : SS-500ET ₪352

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN - 5 HEAT PIPES CPU COOLER ₪182

דיסק קשיח:

[..] WD CAVIAR BLACK 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : WD1001FALS ₪517

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0

מחיר סופי: ₪4457

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אני יודע שבתקציב כזה לקנות I5 יהיה קשה מאוד ויהיה בזבוז... אבל יש לי כמה לבטים לגבי הלוח אם.

הלוח אם הזה טוב ל OC? הוא לוח אם טוב בכללי? או שעדיף את ה- GA-MA770-UD3 או את ה- GA-MA770A-UD3P ?

ומה עם הזכרונות? כדאי בכלל לפזול לכיוו של DDR3 (מה שידרוש להחליף לוח אם) או שאלו יספיקו? כדאי להחליף את הזכרונות האלה לדגם אחר?

וכדאי להוסיף מאוורר למארז או שזה יהיה מיותר?

חוץ מזה הכל נראה לפחות לי בסדר.

מה אתם אומרים? יש משהו יותר טוב בתקציב הזה?

פורסם

לפי מה שאני יודע IQPC לא עושה אוברקלוק.

בנוסף, המפרט שלך נראה לי מאוד אוברקיל לשימושיך- כלומר:

-" שימוש ביתי זאת אומרת עבודה אינטנסיבית"- אם אתה מתכוון לתוכנות פשוטות כמו אופיס וכדומה, גם מעבד E6300 יהיה מעל ומעבר עבורך. אני גם לא רואה שום צורך לבצע OC.

-"בתכני HD, משחקים פה ושם (לא משהו רציני מדי אבל גם לא DAVE), וכמה עריכות בפוטושופ"- אני לא רואה טעם בHD4850 גם כן. ניתן לקחת 9600GT שעולה סביב ה420 שקלים- הוא אחלה כרטיס אם אתה לא משחק משחקים כבדים מאוד, בקלות יקודד תכני HD ובזכות התמיכה בCUDA, אם אתה תשמש בפוטושופ CS4 מדי פעם תקבל האצה בביצועים.

תן מספר דוגמאות לתוכנות ומשחקים כדי שנדע יותר במדויק איזה מפרט יהיה הכי טוב עבורך. בכלליות לפי מה שאני רואה, ניתן לחסוך פה מאות שקלים.

פורסם
  • מחבר

לגבי הכרטיס מסך -כנראה לא הסברתי בהודעה את השימושים כמו שצריך.

נכון לעכשיו לא ישחקו במחשב הזה משחקים יותר מדי רציניים.. אפשר לקרוא לתקופה הזו תקופה עמוסה.

אבל הוא ירצה את האופציה כי בעבר הוא היה משחק במשחקים שדורשים כוח גרפי ברמה מסויימת כמו GTA , Call Of Duty, NFS (לא במחשב שלו חחח)

ואסור לשכוח שמדובר במסך Full HD. אז בגלל זה שמתי לו את כרטיס מסך יחסית חזק שנכנס בתקציב, כדי שתהיה לו את האפשרות.

ולגבי המעבד והOC...

הוא נתן לי תקציב מסויים. וביקש את המחשב הכי חזק שהתקציב יאפשר. נראה לי שכדאי לחת את המעבד הזה מאשר את הE6300 לא?

המחשב צריך להיות בשימוש לתקופה ארוכה. הוא משתמש בפוטושופ CS3 ומתכוון להתחיל ללמוד בקרוב עיצוב יותר מקצועי (גם קצת 3D).

ועורך גם קצת וידאו לצרכים בייתיים.

והOC, זה לא משהו שנחוץ. אבל אם יש את האפשרות לעשות (לא בחנות... כנראה :)) אז כדאי לא? זה סך הכל יעלה במעט את הסיצועים של המחשב (ואת הטמפ' בדרך).

סליחה על ההודעה הארוכה ;D

פורסם
  • מחבר

מישהו בבקשה?

זה דיי דחוף

פורסם

אל תקפיץ בבקשה לפני שעברו 24 שעות.

כמו שאתה רואה כל כמה דקות נפתח פה דיון, וקשה מאוד לעזור לכולם ויחד עם זאת לעקוב אחרי מי שכבר התחלנו לעזור לו. אנחנו נענה כמובן אבל לפעמים לוקח זמן- אל תקפיץ, כי לא רק שזה לא ימשוך אנשים להגיב (אלא להפך) זה גם ממש מעצבן וקצת חוצפה. זה שאתה רושם שזה דחוף זה לא ממש מעניין מישהו, אנחנו עוזרים כשאנחנו יכולים ולא מתעלמים בכוונה או משהו כזה. תזכור שאנשים עוזרים פה בהתנדבות.

בכל מקרה, אתה סיבכת פה את העניין. פעם אחת אתה רושם שהמחשב מיועד לשימושים בסיסיים וקצת משחק, ועכשיו אתה נזכר להגיד לי שאולי בקרוב הוא יתחיל לעסוק בגרפיקה. במקרה כזה אני לא יכול להמליץ לך לקחת חלקים כאלו או אחרים כי השימושים עדיין לא ממש מובנים.

כעיקרון אם אתה רוצה מפרט חזק ומשתלם בתקציב, בבקשה.

המפרט כולל:

-מסך 23" איכותי יותר, גם עם רז' FHD כמובן.

-קירור משתלם יותר למעבד, גם כן יחזיק אוברקלוק כמובן.

-לוח אם מעולה הכולל 4 חריצי זיכרון- במידה וירצה להוסיף עוד בעתיד.

-ספק כח חזק ומשתלם (למחשב הנ"ל, ניתן לקחת סיסוניק 400W והוא יספיק. במידה ומתוכננים שידרוגים תשאירו את הספק ששמתי).

-כרטיס מסך חלש באחוזים בודדים מHD4850, אך קריר יותר והרבה יותר חסכוני בחשמל.

-צורב טוב עם תמיכה בלייט-סקרייב.

-הארד-דיסק משתלם יותר, אותו נפח.

מסך:

[..] SAMSUNG LCD 23" 2333SW 5ms FULL HD ₪1115

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X3 720 (2.8GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪719

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA770-UD3 ₪440

זיכרון:

[..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1000 CL5-5-5-15 - F2-8000CL5D-4GBPQ ₪354

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE HD4770 512MB GDDR5 - GV-R477D5-512H-B - RETAIL ₪570

צורב DVD:

[..] ASUS DVDRW DRW-20B1LT LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ₪146

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪305

ספק כוח:

[..] HEC 550TE-WX (ACTIVE PFC ) - BULK ₪311

קרור למעבד:

[..] OCZ VENDETTA CPU COOLER ₪102

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 1TB 32MB SATA2 NCQ - ST31000528AS ₪446

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0

מחיר סופי: ₪4508

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

מצטער על העניין הזה עם ההקפצה. לא ידעתי. :)

אני יודע שלא הייתי כל כך ברור עם הדרישות וזה סיבך את העניין. ותודה שאתה מנסה לעזור...

המפרט נראה מעולה אבל יש לי כמה שאלות.

מה ההבדלים בין הלוח אם MA770-UD3 לבין הלוח הזה - MA720-US3? חוץ מהתוספת של שני חריצי הזיכרון?

יש דברים מעבר? כי לא מתוכנן להתווסף זיכרון למחשב מאוחר יותר.

ולגבי ההארד דיסק.

ניסיתי למצוע מידע ברשת על שני הסוגים האלה. הWD וה SEAGATE.

וברוב המקומות שקראתי היה רשום שהWD בסופו של דבר עדיף וגם יותר אמין. לא שווה להוסיף את ה100 ש"ח הזה ?

ושוב תודה לכל מי שעוזר :yelclap:

פורסם
מה ההבדלים בין הלוח אם MA770-UD3 לבין הלוח הזה - MA720-US3? חוץ מהתוספת של שני חריצי הזיכרון?

יש דברים מעבר? כי לא מתוכנן להתווסף זיכרון למחשב מאוחר יותר.

התבלבלתי פה בין מספר לוחות אם, M720 גם כן כולל 4 חריצי זיכרון.

להלן טבלת השוואה-

http://www.giga-byte.com.tw/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=3006,2874

ניסיתי למצוע מידע ברשת על שני הסוגים האלה. הWD וה SEAGATE.

וברוב המקומות שקראתי היה רשום שהWD בסופו של דבר עדיף וגם יותר אמין. לא שווה להוסיף את ה100 ש"ח הזה ?

יש כאלה שיעדיפו סיגייט ויש כאלה שיעדיפו WD. לפי דעתי הסיגייט משתלם יותר והכוננים בסדרה 7200.12 לא רעים בכלל.

פורסם
  • מחבר

אוקי....

ועוד שתי שאלות קטנות ;D

לגבי הכרטיס מסך. כדאי לשים את הכרטיס מסך שך GIGABYTE (הHD4770) או אפשר לשים את של PowerColor? ומה ההבדלים ביניהם חוץ מהחברה? למה בחרת דווקא ב GIGABYTE?

ולגבי הספק. ספק של 450 יספיק למפרט הזה אם לא מתוכננים שדרוגים? לדוגמא זה: HEC 450TE-WX (ACTIVE PFC ) - BULK

פורסם
לגבי הכרטיס מסך. כדאי לשים את הכרטיס מסך שך GIGABYTE (הHD4770) או אפשר לשים את של PowerColor? ומה ההבדלים ביניהם חוץ מהחברה? למה בחרת דווקא ב GIGABYTE?

שמתי לך כרטיס HD4770 שמבחינת ביצועים מעט חלש יותר מHD4850, אך הוא חסכוני יותר בחשמל. אם אתה רוצה אתה יכול להשאיר את הHD4850- הכרטיס הספציפי שבחרת (PCS) לא רע בכלל.

רשמתי לך כבר שספק 400W יספיק למערכת הנ"ל. יש באפשרות ללכת על סיסוניק 400W או הדגם ששמת- HEC 450TE שגם כן איכותי אך מעט פחות מהסיסוניק, לך על מה שתרצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים