עבור לתוכן

מתלבט האם לקנות PC ב5K או לחלק את הסכום למחשב וHTPC

Featured Replies

פורסם

היי, אני נמצא בהלבטות לגבי קניית מחשב ואשמח לשמוע את דעתכם בנושא, ד"א מתנצל מראש אם זה לא הפורום המתאים, באמת לא ידעתי איפה עוד לשים את זה.

בשבוע האחרון המחשב שלי שבק חיים והחלטתי לקנות מחשב חדש, לשם כך החלטתי להקדיש 5-6K. הרכבתי לעצמי את המפרט הבא:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX - זמין במלאי ₪1060

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55M-UD2 ₪645

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - REAPER HPC : OCZ3RPR16004GK ₪483

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1436

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪122

מארז:

[..] THERMALTAKE ARMOR PLUS MX ( BLACK+WINDOW) VH8000BWS w/o PSU ₪594

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 500W BRONZE - RETAIL ₪412

דיסק קשיח:

[..] WD GREEN 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AACS ₪292

הרכבת מחשב:

[..] ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪5044

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אבל אז חשבתי שאני כבר לא ממש גיימר כמו פעם, אני כבר לקראת סוף צבא, בקושי יוצא לי לשחק ואני גם לא רואה את עצמי משחק משחקים בצורה כבדה כמו פעם (אולי מדי פעם), אז אולי זה מיותר להשקיע 5K במחשב שיהיה דיי רב תכליתי (מדי פעם יוצא לי לעבוד בפוטושופ או לערוך ולקדד קבצי וידאו אבל זה לעיתים לא תכופות בכלל ולזה גם המחשב הישן שלי הספיק לי) אבל לא מיועד למשחקים כבדים (אך למרות זה חשוב לי שיחזיק לי כמה שיותר זמן). אז עלתה לי המחשב לחלק את התקציב למחשב פחות חזק ובשאר להרכיב לעצמי HTPC, שהרבה זמן חשבתי על זה. בקיצור אני דיי מתלבט ואשמח לשמוע את דעתכם.

דבר ראשון האם לדעתכם אני בכלל צריך מחשב ב5K?

ואם לא מה לדעתכם האפשרות העדיפה ביותר?

-מחשב ב3.5K ומדיה סנטר ב2.5K?

-לקנות אולי מחשב ב5-6K שיהיה גם רב תכליתי וגם ישמש כמדיה סנטר? (השאלה פה אם יהיה בעייה במארז כי בכל זאת אני רוצה מארז כמה שיותר קטן ואלגנטי)

-מחשב ב5K ולהרכיב מדיה סנטר מ2 מחשבים ישנים פנטיום 4 3GHZ (מה שיגביל אותי עם תכני HD, עכשיו הLCD שלי היא ממלא רק HDR ככה שאני יראה רק תכני 720P אבל גם את הוא לא יצליח להריץ והאמת שגם את זה לפחות בנתיים לא יוצא לי הרבה, אבל כנראה שאם יהיה לי אפשרות אני יגביר את השימוש בהם)

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם, אני ממש מתלבט פה בעניין.

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

במידה ואתה לא גיימר כבד, אין שום צורך במחשב גיימינג ב5 אלף שקלים ועוד לפני צבא.

בסביבות ה3-3.5 אלף ניתן לבנות מחשב מצויין למשחקים, שיחזיק לך כל משחק מודרני על הגדרות גבוהות.

ב2.5 אלף ניתן לבנות מחשב HTPC מעולה, ואם תרצה אפשר גם להכניס כרטיס מסך בינוני כדי שתוכל לשחק גם בו משחקים מדי פעם.

במידה ואתה רוצה שנבנה לך מפרטים, או שאתה מעדיף רעיון אחר (מפרט אחד ב5 אלף או כל דבר אחר)- רשום ונבנה.

מה שכן, שנה בבקשה את הכותרת- הוסף שימושים.

בנוסף, כדי שנוכל בכלל לבנות לך מפרט מתאים, ענה על השאלות הבאות:

1. מה התקציב המקסימלי?

2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:

א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.

ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).

ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.

3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.

4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?

5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים.

6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?

7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם?

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA?

פורסם
  • מחבר

אני כרגע לא צריך מפרט, אם אני יצטרך עזרה אני ישנה הכל בהתאם לחוקים.

אני עדיין מתלבט בין HTPC שיהיה גם מחשב (ב5K) או לחלק את זה. אני מבין מהפוסט שלך שלדעתך האפשרות השנייה עדיפה?

פורסם

לדעתי אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך, אם לדעתך אתה לא יכול לוותר על המשחקים באיכות הכי טובה בגרפיקה הכי גבוהה לך על האפשרות של מחשב וזהו, אם לדעתך אתה יכול להתפשר קצת על הגדרות, ועניין הHTPC חשוב לך, אז תחלק.

וגם שמחשב ב 3.5 יכול להחזיק בכיף משחקים מודרניים על רזולוצייה גבוהה והגדרות גבוהות.

פורסם

האמת יש לי בדיוק את אותה ההתלבטות...

(אני שבוע שעבר בשעה טובה קיבלתי משכורת קבע ראשונה ומתלבט גם במה כדאי לי להשקיע).

אני חושב שבסופו של דבר אני אלך על 2 מחשבים, הבעיה היא שזו חתיכת הוצאה.

וגם שמחשב ב 3.5 יכול להחזיק בכיף משחקים מודרניים על רזולוצייה גבוהה והגדרות גבוהות.

אתה יכול בבקשה לתת דוגמה למפרט שכזה? כי נראה לי שזה לא יילך עם מעבדי I5 ואז אנחנו נתקעים דור אחורה...

פורסם

אני עדיין מתלבט בין HTPC שיהיה גם מחשב (ב5K) או לחלק את זה. אני מבין מהפוסט שלך שלדעתך האפשרות השנייה עדיפה?

את דעתינו כבר רשמנו לך.

אם אתה לא גיימר כבד, אפשר פשוט סביב ה3 אלף לבנות מחשב HTPC (אפשר גם עם מארז שוכב) עם כרטיס מסך טוב למשחקים כמו HD4770 (ב720P תוכל להריץ את רוב המשחקים הכבדים על הגדרות גרפיות גבוהות, ב1080 תצטרך להתפשר) והמחשב ישמש אותך גם למשחקים פה ושם ומדי סנטר לכל דבר.

אתה יכול בבקשה לתת דוגמה למפרט שכזה? כי נראה לי שזה לא יילך עם מעבדי I5 ואז אנחנו נתקעים דור אחורה...

למה תקועים דור אחורה? בקלות אפשר להכניס מעבד מצויין כגון X3 720 יחד עם לוח שתומך בAM3- כלומר תהיה לך גם תמיכה למעבדים העתידיים של AMD לכן תהיה לך אפשרות שידרוג מעבד. אם אתה בטוח קונה מחשב וצריך מפרט, פתח דיון משלך בבקשה (עם כותרת תקינה+תשובות לעשרת השאלות שיש בחוקים בסטיקי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים