עבור לתוכן

החלפת מאוורר מארז 12cm וסידור מאווררים

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מארז compucase 6A19, עם מקום ל 2 מאווררים, אחד נמוך בקידמת המארז באיזור הדיסקים, והשני גבוה יותר בצד האחורי של המארז. בקידמת המארז נמצא המאוורר הסטנדרטי שהגיע עם המארז והוא יחסית חלש, היה לי מאוורר אחורי thermaltake TT-1225 שנשבר. במחשב מותקנים שלושה HD ולפעמים אני מריצה ישומים גרפיים כבדים.

אני מעדיפה להתקין מאווררים יחסית שקטים.

1. ראיתי המלצות מבחינת עוצמה ורעש על NOCTUA NF-S12B FLX ב 95 ש"ח.

האם כדאי לקנות אותו ? האם יש מאווררים טובים יותר בסדר גודל הזה של מחיר ?

2. האם מספיק שאחד המאווררים במארז יהיה חזק, או שכדאי להחליף את שניהם ?

3. אם משתמשים במאוורר אחד חזק ושני חלש, איך כדאי למקם אותם ? להכניס אויר עם החזק ולהוציא עם החלש, או להיפך ?

תודה רבה וחג שמח :)

פורסם

1. לא כדאי, לדעתי האישית לפחות. יש גם מאווררים זולים ושקטים, אמנם עם יחס חלש יותר של דחיפת-אוויר:רעש אבל עושים את העבודה. מאוורר כזה מול מאוורר זול ב-60 שקלים יציגו כמעט ואותן טמפרטורות של רכיבי ליבה.

המאוורר הזה ממש טוב בעיקר לפריקים של קירור טוב להיטסינק המעבד וגם לשמור על רמת רעש נמוכה. כשזה במארז ההבדלים הרבה יותר קטנים.

2+3. זו התעסקות בדקויות. את תראי הפרשים של מעלות בודדות (1-5) אם בכלל.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה

קניתי כמה פעמים מאווררים בסדר גודל של 50 ש"ח, בד"כ הם החזיקו בסביבות השנתיים ואח"כ נשברו, הסתובבו לאט ו/או הרעישו (למרות ניקוי ושימון הציר).

TT-1225 נשבר באיזור הציר

AC AF12025 כשפעל במהירות נמוכה הרעש היה סביר, אבל במהירות הגבוהה הוא היה רועש לי מדי (10.5 -24.5.0 dB)

אם לא ה NOCTUA איזה מאוורר כדאי לקנות שיהיה עמיד, מספיק חזק, ולא רועש כמו ה AC כשפעל במהירות הגבוהה ?

המאוורר הסטנדרטי של המארז שנמצא בחלק הקידמי באיזור הדיסקים, אמנם עמיד (עובד כבר 8 שנים..) ויחסית שקט, אבל העוצמה שלו נמוכה. האם בכל זאת כדאי להשאיר אותו ?

תודה רבה

פורסם

אני הייתי מחליף את המאורר בן ה 8 שנים חח ,למשהו קצת יותר חדש :xyxthumbs:

הנה כמה רעיונות :http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4355

יש לי אחד כזה ב 1200RPM ממש טוב לדעתי,לא עושה יותר מדי רעש ולא יקר מדי,והרבה אוויר ,בקשר לשקט יחסית שקט .

לדעתי זה אחד הטובים יותר,יש גם את גרסת ה 800RPM שעושה 10 DB ומוציאה כ 40 CFM שזה לא רע .

יש באתר גם מאוררים של GELID תבדקי גם אותם .

פורסם

פותח התרד עם כל הכבוד לNOCTUA המחירים שלהם די מוגזמים..

בגדול יש לך את סדרת הS FLEX בRPM נמוכים..או את הAF12025L שהינו חלש יותר מהרגיל ושקט יותר..

וקח בחשבון אם אתה מחפש שקט..אז דחיפת אוויר גבוה לא תקבל..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

פותח התרד עם כל הכבוד לNOCTUA המחירים שלהם די מוגזמים..

בגדול יש לך את סדרת הS FLEX בRPM נמוכים..או את הAF12025L שהינו חלש יותר מהרגיל ושקט יותר..

וקח בחשבון אם אתה מחפש שקט..אז דחיפת אוויר גבוה לא תקבל..

תודה, ההבדל במחיר בין ה S-FLEX ל NOCTUA הוא בסה"כ ~20 ש"ח, האם ההפרש במחיר לא שווה את ההבדל בביצועים/רעש ?

לפחות לפי המפרטים שראיתי על האינטרנט

S-FLEX של 1200RPM נותן 49CFM, עם 20.1 dBa

NOCTUA FLX ב 1200RPM נותן 100.6 m³/h רק עם 18.1 dBA

לגבי ה AF12025L, הוא מרעיש כמעט כמו ה AF12025PWM במהירות המלאה אבל נותן בסביבות חצי מעוצמת האויר.

אני הייתי מחליף את המאורר בן ה 8 שנים חח ,למשהו קצת יותר חדש :xyxthumbs:

הנה כמה רעיונות :http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4355

יש לי אחד כזה ב 1200RPM ממש טוב לדעתי,לא עושה יותר מדי רעש ולא יקר מדי,והרבה אוויר ,בקשר לשקט יחסית שקט .

לדעתי זה אחד הטובים יותר,יש גם את גרסת ה 800RPM שעושה 10 DB ומוציאה כ 40 CFM שזה לא רע .

יש באתר גם מאוררים של GELID תבדקי גם אותם .

תודה רבה, אבדוק את האפשרויות שהצעת.

פורסם

זה כבר בחירה שלך נטו..שכן גם הS FLEX יספיק..ולגבי הAC..כל אחד והאוזן שלו..אני אישית נתקלתי עם שני הדגמים והם שקטים ;D

פורסם

לפחות לפי המפרטים שראיתי על האינטרנט

S-FLEX של 1200RPM נותן 49CFM, עם 20.1 dBa

NOCTUA FLX ב 1200RPM נותן 100.6 m³/h רק עם 18.1 dBA

לא משווים בין מפרטים של מאווררים של יצרנים שונים. כל יצרן מודד בצורה שונה (אם נצא בהנחה שהם מספקים נתונים שמצידם אמינים). לכן הכל יחסי וניתן להסתכל על מפרטים של מאווררים מאותו היצרן. אם כבר אז-

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=6&artpage=3953&articID=892

לגבי ה AF12025L, הוא מרעיש כמעט כמו ה AF12025PWM במהירות המלאה אבל נותן בסביבות חצי מעוצמת האויר.

יש הבדל של 3 דציבלים. זה ממש לא קצת.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על האינפורמציה והלינקים :)

פורסם

בכיף. תתחדשי :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים