עבור לתוכן

מחפש מחשב נייד 10-12 אינץ' עד 1400 דולר

Featured Replies

פורסם

לסטודנט בארה"ב,

עבודה בעיקר עם OFFICE - חשוב מחשב אמין שיחזיק המון חלונות פתוחים ולא יתקלקל לאורך זמן.

חשוב שלא יתחמם מהר שאפשר יהיה לעבוד גם על הברכיים - שיהיה מאוד קל ונייד - ושאורך הסוללה תהיה ארוכה.

הסתכלתי קצת וראיתי שיש ללנובו מבצע על ה U110 - $1200 במקום 2000 דולר - מישהו מכיר אותו? הוא נראה לי מצויין כי 11 אינץ' לא כבד עם 8 שעות סוללה ולנובו חברה מאוד אמינה - הבעיה שלא ראיתי עליו ביקורות טובות מדיי ושיש לו זכרון DDR2 ואין לו SSD (למעשה הוא מגיע רק עם דיסק 4200!! RPM) שאני מעדיף גם בכלל חום וגם ביצועים. וחוץ מזה - הוא לא מגיע עם XP - האם זה אומר שאני צריך לקנות גם XP חוץ מזה אם אני שונא VISTA?

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:category.details?current-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087&current-category-id=BB7A3067A7454A81BE04E9B145EF0BFA

מישהו יכול להמליץ?

פורסם

לדעתי ה-U110 לא שווה את המחיר, יש אופציות יותר טובות בעלות דומה. זה מחשב צרכני במחיר של מחשב עסקי. בעוד שאיכות הבניה טובה, המחשב לא תומך בתכונות שהייתי רוצה לקבל במחיר כזה כמו תחנת עגינה. הכונן הקשיח האיטי בצירוף מעבד LV מהדור הקודם וכרטיס מסך מיושן יחסית (X3100) אמנם לא יהיו אסון למי שהשימושים שלו הם משרדיים אבל יש מחשבים מתחרים שמספקים ביצועים טובים יותר ועדיין מצליחים לתת חיי סוללה דומים או טובים יותר (לא ראיתי אף אחד שבאמת הצליח לקבל 8 שעות מהמחשב הזה אגב. זה יותר בסביבות ה-5 עם הסוללה המורחבת). המסך כולל את העיצוב האפנתי של כיסוי חסר מסגרת וכתוצאה מבריק במיוחד וסובל מהשתקפויות.

אם לדבוק במעבד LV אני הייתי שוקלת את ה-X200s של לנובו. באותו מחיר אתה מקבל איכות טובה מאד, חיי סוללה טובים, משקל דומה, תמיכה בתחנת עגינה, מסך מאט עם אופציה לרזולוציה גבוהה (אם כי זו רזולוציה שבהחלט לא תתאים לכולם), מעבד וכרטיס מסך טובים יותר וכונן קשיח מהיר יותר וניתן לשדרוג בקלות רבה יותר (2.5" לעומת 1.8", יש גם אופציה ל-SSD בקניה דרך לנובו למרות שפעמים רבות שדרוג עצמי משתלם), פעולה יותר קרירה ומקלדת הרבה יותר טובה (לדעתי האישית, שנאתי את המקלדת של ה-U110). נקודה אחת שמפריעה לחלק מהאנשים במחשב הזה היא שהוא מגיע ללא touchpad, רק עם Trackpoint.

יש אופציות טובות אחרות אך משקלן של המומלצות ביניהן בדר"כ טיפה גבוה יותר, על איזה טווח משקל חשבת?

XP כבר לא נמכר חודשים רבים. האפשרות היחידה לקבל XP מותקנת מראש במחשב חדש היא דרך Downgrade מויסטה (האופציה קיימת ב-X200s וברוב הניידים העסקיים).

פורסם
  • מחבר

הX200 בהחלט אופציה עם SSD ו-XP, הבעיה שהוא מעט גדול.

הייתי מעדיף 10-11 אינץ, באיזור ה-1 קילוגרם (מקסימום 1.3).

דרך אגב - ראיתי כרגע את הטושיבה פורטג-R500, נראה נחמד:

http://laptops.toshiba.com/laptops/portege/R500/R500-S5006V

קצת מעל התקציב אבל ממש טוב מבחינת משקל ואורך חיי סוללה...

גם ראיתי של-HP עומד לצאת עוד שבועיים מחשב ENVY13 עם 18 שעות סוללה - מישהו שמע עליו?

פורסם

X200s, משקלו עם סוללת 6 תאים כ-1.35 ק"ג. בדומה ל-U110 עם סוללת 7 תאים. עם סוללת 4 תאים המשקל של שניהם יורד כמובן על חשבון חיי הסוללה. ה-X200s הוא אחד ממחשבי ה-12.1" הקלים ביותר שקיימים בשוק (ובאופן כללי יש מעט מאד מחשבים שאינם נטבוקים ושוקלים פחות).

מחשבים קלים טיפה יותר כמו ה-E4200 של דל, ה-Sony TT או ה-R600 של טושיבה מחייבים חריגה רצינית מהתקציב ופחות מומלצים לדעתי, כל אחד מסיבותיו. בכל אופן נראה לי לא הגיוני להחליט על בסיס 100 גרם אבל לשיקולך.

רוב המחשבים ששוקלים לכיוון הקילו הם נטבוקים. אם זה מה שאתה מחפש, אתה לא בתקציב הנכון ולא בכיוון הנכון.

עריכה: ה-R500 זה דגם ישן שהוחלף על ידי ה-R600. הוא חורג בהמון מהתקציב אבל מעבר לזה הוא מאד לא מומלץ לדעתי. איכות בניה שלא מתאימה למחיר, מקלדת רעה ומסך רע. חיי הסוללה גם הם לא מרשימים (כמובן שלא תקבל 7 שעות עם הסוללה הסטנדרטית). עם זאת, בתחום המשקל אין לו מתחרים. זאת בהנחה שבכלל ניתן להשיג אותו בשוק.

ה-envy 13 לא עומד בדרישות שלך כלל.

פורסם
  • מחבר

הייתי שמח לקבל המלצה על לפטופ 10 אינץ' טוב באיזור ה-1 ק"ג - אין שום דבר מומלץ??

בתודה מראש...

פורסם

כאמור, אני לא מכירה שום מחשב כזה. אלא אם כן מה שאתה מחפש זה נטבוק.

פורסם
  • מחבר

מה עם סדרה P של VAIO? 8 אינץ' - קצת קטן אבל ממש קל (600 גרם) - ודי חזק.

פורסם

ה-Vaio P אינו חזק יותר מכל נטבוק אחר, בגרסא הכי חזקה שלו הוא אולי קצת יותר עצמתי מהמקובל בדר"כ אבל עולה 2000$! אין מילים לתאר עד כמה המחשב הזה מתומחר בצורה הזויה אבל כנראה שיש מי שמוכן לשלם את זה. בגרסאות ה"זולות" הוא דווקא על הצד החלש. לדעתי זה לא נייד ריאלי לשימוש בתור סטודנט, בטח שלא בשביל עבודה ממושכת, הוא מתאים אולי לגלישה אקראית באינטרנט לבעלי עיני נץ (הרזולוציה פשוט מוטרפת). זה יותר גאדג'ט לעשירים ממחשב בעל שימוש פרקטי ותמורה הגיונית למחיר לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים