עבור לתוכן

מחשב ללימודי מדעי המחשב - ~3700 ש"ח תקציב, אמינות זאת המילה.

Featured Replies

פורסם

* מטרות המחשב?

בעיקר לימודים - יעבור ממקום למקום, כתיבה וכו'

מדעי המחשב - ידרוש קומפילציות, אולי מעט עבודה עם תלת מימד (אבל תמיד יש מעבדה אם זה כבד מידי להרצה במחשב)

סרטים, סדרות

* גודל המסך?

לדעתי 14.1" הוא אופטימלי אבל אני לא בטוח, אולי מישהו כאן יכול לעזור בעניין. אני מוכן לעבוד גם עם 15"

* משקל רצוי?

לא קריטי

* האם נדרש זמן סוללה ארוך?

מצד אחד כן, מצד שני זה בעדיפות נמוכה, אני מאמין שיהיה לי חשמל זמין רוב הזמן

* גודל מינימלי של כונן קשיח?

250 GB

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

מניסיון עבר קצת רחוק מחשבי IBM היו האמינים ביותר, אז יכול להיות שיש העדפה ל-ThinkPad אבל יכול להיות שהמצב השתנה.

הדבר הכי חשוב לגבי המחשב הזה הוא האמינות. אני ממש לא רוצה שהוא יעשה לי בעיות במהלך הלימודים, כשאני סביר להניח אצטרך אותו.

אחרי זה הייתי רוצה כוח עיבוד ומהירות, מטעמי נוחות וצורת עבודה, יש לי נטייה לעבוד על הרבה דברים במקביל - תחשבו סרט, 10 טבים בפיירפוקס, אקסל וכמה PDFים פתןחים ביחד זה מצב רגיל במחשב שלי כרגע.

מה הייתם ממליצים? השוק של המחשבים הניידים נהיה ענק מאז הפעם האחרונה שבחנתי אותו.

מה שכן, מצאתי עסקה שנראת אטרקטיבית במיוחד, הרבה מתחת לתקציב ואולי גם חזק מספיק לצרכים שלי. אבל אני לא יכול ממש לדעת לגבי איכות המכשיר והאמינות שלו אז אשמח לקבל חו"דים של מי שיכול :)

http://www.extremepc.co.il/product.aspx?p_id=7370

פורסם

קודם כל, נראה שהדרישות שלך קצת גבוהות בשביל התקציב. אם אתה רגיל לאיכות והעמידות של מחשבים כמו Thinkpads תצטרך להנמיך ציפיות. במחיר כזה רוב האופציות הן מחשבים צרכניים עם עמידות ואיכות ממוצעת.

ה-G550 שציינת הוא של לנובו אך אל תבלבל בינו לבין סדרות ה-Thinkpads העסקיות. מבחינת המחשב, זהו דגם נחמד שנותן תמורה הגיונית למחיר. ספציפית לגבי הקונפיגורציה הזו, לא נראה שהיא אידיאלית בשבילך. אין לך צורך בכרטיס מסך נפרד (אלא אם כן זה נחוץ בשביל רינדורים בתלת מימד, הרחב קצת בנושא הצרכים שלך שם כי זה לא היה ברור לגמרי אם בזה אתה עוסק).

אם ב"אמינות" כוונתך לאמינות חומרתית, אין דרך להבטיח את זה. לכל מחשב יש סיכוי לכשלים וזה עניין של מזל. אחריות ארוכה עוזרת לשקט הנפשי בנושאים כאלו.

בנוסף, אני אכן ממליצה לך לשקול מחשבים קטנים יותר מ-15.6" אם יש לך כוונה לקחת את הנייד ללימודים. תסתכל אולי על משהו כמו ה-SL400 של לנובו ב-14.1". אלו מחשבים חצי עסקיים והאיכות גבוהה מהממוצע, יש Trackpoint והמחיר נוח. החסרון הוא באחריות לשנה בלבד.

יש גם את ה-Dell Vostro 1014 ב-14.1". המפרט נחמד ויש אחריות לשלוש שנים אבל אני מאמינה שהאיכות פחות טובה (לא יצא לי לראות את המחשב הזה בעצמי, זה על בסיס התרשמויות של קונים אחרים). אני ממליצה שתלך ותסתכל.

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1014-t66.htm

עם חריגה יש לך את ה-E5400 של דל. הוא איכותי ועמיד יותר, נותן חיי סוללה לא רעים, מסך מאט ומעבד חזק יותר. החסרון הוא באחריות לשנה ומשקל גבוה לגודל.

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e5400-p86.htm

אם אתה רוצה לשקול אופציות ב-13.3", יש כמה דברים שיכולים להתאים. הניידות תהיה טובה יותר.

פורסם
  • מחבר

כן, התקציב תמיד מגביל את האפשרויות.. המחשבים שציינת כולם עושים רושם טוב.

המעבד של ה-E5400 מפתה מאוד אבל זה באמת חורג מתחום התקציב ולא נראה לי שהוא על הפרק.

אז כנראה שה-SL400 הוא הבחירה הטובה ביותר כאן...

מה האפשרויות שהיית ממליצה ב13.3" ? בכל מקרה אני אצטרך להתפשר במשהו, אולי יסתבר שהכי כדאי להתפשר על מסך קטן יותר..

פורסם

מסך קטן אינו פשרה, להיפך - זה יותר יקר. ניידות היא דבר שמשלמים עליו. אפשר להסתכל על ה-SL300 של לנובו.

פורסם

היי, ברושתכם אצטרף לשאלה, ואזרוק עוד דגם: lenovo thinkpad sl500.

עקרונית הוא עולה בסביבות ה3300, חלש יותר מהG550 (שלוש גיגה זכרון ולא 4, מעבד חלש יותר, HDD של 250 ולא 320, וכרטיס מסך של אינטל ולא nvidia)... אבל -כביכול- זה thinkpad.

השאלה היא עד כמה זה באמת thinkpad אם הוא עולה רק 3300... יש פה מישהו שיכול להעיר על איכות הבניה שלו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים