עבור לתוכן

מערכת HTPC..אז מה כדאי לקנות? תקציב 2150 ש"ח ~

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

HWZONE תתחדשו על האתר החדש,נראה מדהים!.

ברצוני להשתדרג למערכת HTPC ולמרות המבחר הרב שנמצא בשוק אני מתקשה לבחור בין אם לקנות מערכת מוכנה או לקנות רכיבים ולהרכיב לבד (אין לי בעיה לקנות רכיבים לבד ולהרכיב אם זה ייצא זול יותר).

חשבתי בהתחלה על סטרימר אך מערכת HTPC גם תהווה תחליף טוב לסטרימר וגם כמובן אקבל את יתרונות הMC של הHTPC.

אז התקציב בכותרת ואיני יודע על מה ללכת.

יהיה מחובר למגבר YAMAHA RSV735 דרך כבל OPTICAL+מחובר דרך HDMI ל LG L80YR 42" lcd/

מה עם זה:

http://www.7pc.co.il/Product.aspx?productid=2574

כמו כן גם הזמנתי מחו"ל כונן BLUE-RAY אז אצטרך מקום במארז כדי למקם כונן CD.

פורסם

מפרט גרועה

מעבד AMD8450 או AMD4200 מיושנים ואין שום סיבה שבעולם לקנות אותם למחשב חדש שיש את סדרת athlon2 (כפולי ליבה ומשולשי ליבה)

גם הלוח אם יש עדיפים ממנו כמו לוחות אם מבוססים על 785G

לגבי המארז - לכל אחד טעם שונה...

בעיקרון רשמת כבר את היתרונות/חסרונות של סטרימר על פני HTPC נשאר לך רק להחליט :)

פורסם
  • מחבר

אוקיי..

אין לי בעיה להחליט.אני רוצה לרכוש HTPC בוודאות רק שאני מאוד מתלבט בין אם לקנות רכיבים עצמאית ומארז/ספק ולהרכיבים לבד(אציין שאין לי בעיה לעשות זאת אם זה יגרום לירידה במחיר),מאידך אם ישנה מערכת מחשב מומלצת שמורכבת "ומוכנה לשימוש" אין לי שום בעיה לקנות אותה (כמובן אצטרך המלצות שלכם).

אז אני צריך המלצה לחלקים להרכבת HTPC ואם ישנה תחלופה מוכנה ומורכבת שאתם ממליצים עליה אין לי שום בעיה גם כן לרכוש.

מתוכנן מעבר לWIN 7 לכשאקבל את הHTPC,לכן איני יודע אם יספיק 2GB או 4GB ואם כן עדיפות ל2GB במהירות שעולה על 800MHZ..וגם מעבד עדיפות לINTEL E7200 או E6XXX שככל הנראה עדיפים במחיר ומציגים את אותם הביצועים.

*אם אופציית הבנייה העצמית באה בחשבון ואני חוסך פה כסף אז אעדיף להשקיע זאת בחלקים יותר איכותיים ובכ.מסך איכותי יותר+לוח אם המתאים להצגת 1080P והרצת WIN7

פורסם

בעיני השילוב של AMD משתלם יותר לשימושי HTPC בשל לוחות האם העדיפים והתמיכה בהאצת HD בחומרה. להלן מפרט מומלץ הכולל מארז+ספק מעולים וכונן קשיח שקט יחסית. אפשר לקחת כונן 1.5T שקט יותר ואיטי יותר בתוספת לא גדולה.

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X2 245 AM3 (2.9GHz) - BOX ₪401

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA785GM-US2H ₪482

זיכרון:

[..] G.SKILL 10248MB (1024MBX1) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-1GBNT ₪93

כמות:2

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ₪125

מארז:

[..] ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATTS PSU ₪534

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 1TB 32MB SATA2 NCQ - ST31000528AS ₪446

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0

מחיר סופי: ₪2174

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אם אתה חייב אינטל, אז הייתי הולך על E6300. לגבי לוחות האם, אין משהו ברמה של ה785G בתחום המחירים הזה, אם משקיעים עוד 200 שח מקבלים כרטיס מסך חזק יותר, שיוכל להריץ גם משחקים קלים:

מעבד:

[..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 : "SLGU9" - BOX ₪426

לוח אם:

[..] XFX GeFoce 9300 : MI-9300-7AS9 ₪638

הרכבת מחשב:

[..] ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪1064

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

^^

מפרט מעולה

רק הערה לגבי seagate 7200.12 1GB - יש את הדיסק הזה והוא עושה רעש גבוהה (ומאוד מעצבן) בזמן שהוא עובד, יש לי במחשב עוד 4 דיסקים קשיחים חוץ

מהדיסק הזה והוא הרועש (ועם הרעש הכי מעצבן) מביניהם

אני מדבר יחסית לדיסקים האלו:

seagte 7200.11 000333AS

WD 6400AAKS

HITACH VLA360

WD800JD

פורסם

יכול להיות שהדגם שלך ספציפית בעייתי. תסתכל בסטיקי פה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=408839.0

ST31000528AS או WD1001FALS - ה-ST31000528AS הוא מסדרת Barracuda 7200.12 של Seagate וה-WD1001FALS הוא מסדרת Black של Western Digital. שניהם מציגים ביצועים מצוינים וההבדלים בניהם הם במחיר, בתוקף האחריות וברמת הרעש.

הכונן של סיגייט הוא כונן שקט מאוד במנוחה ובמאמץ ואילו הכונן של WD פחות שקט. חלק יאמרו שהוא שקט בשבילהם וחלק יאמרו שהוא רועש, זה ידוע שצליל/סאונד הוא דבר סובייקטיבי אבל המספרים הם שה-WD רועש יותר ב-3 דציבלים במנוחה ו-4 דציבלים במאמץ. אם אתם בין הבודדים שהם פריקים של שקט אז מומלץ להתייחס למספרים, אך אם לא אז לא.

פורסם

הלוח שהצגתם GIGABYTE GA-MA785GM-US2H איזה כרטיס מסך יש בו ? לא הצלחתי לראות

האם הוא יתמוך גם בלו ריי ?

תודה חברים ותתחדשו על האתר ;)

פורסם

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3141

Ultra Durable 3 Classic Technology with copper cooled quality for lower working temperature

Revolution energy saving design with Easy Energy Saver technology

Supports AMD AM3 Phenom II/ Phenom/ Athlon series processors

Dual Channel DDR2 1200+ for remarkable system performance

Integrated ATI Radeon HD4200 graphics (DirectX10.1)

Ultimate graphics performance with PCI-E 2.0 x16 interface with ATI Hybrid CrossFireX support

Blu-ray playback supported by high quality 106dB SNR ALC889A HD audio

Integrated HDMI/ DVI interface for Full HD 1080 Blu-ray playback with HDCP

Patented DualBIOS with dual hardware BIOS protection

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות.

בנוגע לשני המערכות,אני מחפש מעבד TRAY ללא קירור (ע"מ לקנות קירור חיצוני שתמליצו לי בנפרד)

בנוגע למערכת כוללת עם אפשרות שידרוג עתידית לWIN7 64BIT מה מומלץ לקחת,וכמובן להקרנת סרטים באיכות 1080P,עבודת WEB ומשחקים קלים.

*דבר נוסף הוא שיש לי 9600GT עם TWIN TURBO האם יכנס במארז?? או שמומלץ כ.מסך על לוח האם.?

ולגבי הHDD אני מעדיף 500GB עם פלטה אחת של סיגייט אם אפשרי.

לגבי איזה מפרט אמרתם שהוא מומלץ?לוח הGIGABYTE או לוח הXFX? ואיזה יותר חזק מבין השניים.

תוספת אפשרית לתקציב כולל של 2300 ש"ח

פורסם

לוח הXFX מתאים למעבד אינטל והוא פחות מומלץ (ויותר יקר) מהשילוב של AMD/ATI.

אין צורך בכרטיס 9600, אלא אם יש כוונה לשחק משחקים על המחשב.

קירור הBOX של ה245 מספיק שקט לטעמי. אם אתה חולה שקט, קח את זה:

קרור למעבד:

[..] SCYTHE SHURIKEN REV.B - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ₪158

מציע לך לקחת את הBOX ומקסימום להוסיף קירור אם תראה שיש צורך. לדעתי עדיף להשקיע את הכסף במקלדת אלחוטית טובה (XGENE / ADESSO) או בכונן קשיח גדול יותר. 500G זה שום דבר כשאתה מדבר על 1080p.

כמובן שאין שום בעייה להריץ WIN7 עם המפרט. אם אתה ממש רוצה אפשר לקחת 4G בתוספת מחיר לא גדולה אבל לשימושים שציינת אין לזה משמעות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים