עבור לתוכן

נייד בתקציב של 5000+/- - בסוף דף מס' 1 למטה

Featured Replies

פורסם

1. אם אני רוצה לבדוק נייד מסויים , אני רואה המון דגמים של אותה חברה.

למשל ל HP יש PAVILION DV3-DV4-DV5-DV6 וכו'

שלא נדבר על שיש גם המון סדרות.

איך אני יודע מה ההבדלים בין הניידים השונים מאותה סדרה מה ההבדל בין הסדרות השונות?

2. אם אני רוצה לבדוק נתונים של נייד מסויים , אני בודק בד"כ בכמה אתרים לראות שלא פספסתי כלום.

שמתי לב שיש שוני גדול בין האתרים השונים מבחינת המפרט הטכני.

סתם לדוגמה ב HP 1160 - באתר של ניידנייד רשום שיש קורא טביעות אצבע ובאתר הרשמי של HP זה אפילו לא מצויין.

איך קורה דבר כזה?

פורסם

תסתכל במפרטים הם שונים זה מזה. חוץ מזה אני ממליץ לך ךלקנות DELL יש עם HP המון בעיות

פורסם
  • מחבר

יש 10 סדרות לכל חברה

ובכל סדרה יש 10 דגמים.

אתה לא מצפה שאני אעבור אחד אחד רק כדי לבדוק מה ההבדלים.

רציתי לדעת בגדול מה ההבדלים שאדע בדיוק לאן לגשת.

לגבי HP , זה מה שהמליצו לי בפורום יודעי דבר.

מה הבעיות שיש איתם?

חוץ מזה שראיתי שבHP יש דברים שאני מחפש שאין אותם בדלת כמו מקלדת מלאה למשל.

למה אתה ממליץ דווקא על דל?

פורסם

בעיות עם HP? בקלות.. לי למשל יש HP DV6000 שאחרי פחות משנה וחצי אחרי קנייתו הלך לו הלוך אם ובעקבות זה גם הלכו הסוללה והמקלט של הרשת אלחוטית.

באופן כללי, הייתי ממליץ לך לרשום בפורום הזה (או פורום דומה) מה אתה רוצה לעשות עם אותו נייד, ומה התקציב שלך בערך, ואנשים כבר ימליצו לך על איזה דגמים להסתכל.

פורסם
  • מחבר

אז רשמתי.

והמליצו לי דווקא על HP

למרות שיש מחשבים של דל עם מפרט דומה.

למה ? לא יודע.

פורסם

לכל חברה בכל נקודת זמן יש עשרות מס' דגמים שיכולים לענות על דרישות המחפש, יש דגמים שנותנים תמורה גבוהה יותר יחסית למחיר ולהפך.

הדגמים האחרונים של HP הDV3/5/6 נבדלים בגדול לפי גודל המסך ואחרי זה סוג המעבד,כ.מסך ואחרי זה הכל פחות או יותר זהה אולי שינויים מינורים כאלה או אחרים.

קודם כל,תסגר על גודל מסך.לדוגמא הDV6 - 15.6'' ואז לפי זה תוכל לחפש הלאה.

זה שטויות במיץ עגבניות שדל טובים יותר ולהפך,כל חברה עם הדגמים שלה והתמורה למחיר.

פורסם

הדיון הזה חסר כל כיוון ולא מתקדם לשום מקום פרודקטיבי.

פותח הדיון, לפני שאתה מתחיל לצמצם את האפשרויות תחליט מה אתה מחפש (גודל, שימושים, חיי סוללה, רזולוציה, איכות וכו'). אחרי שתחליט מהם הדברים שחשובים לך במחשב, תוכל לברר אלו סדרות מספקות את הדברים הללו ואלו דגמים בתוך הסדרות הללו יכולים להתאים לך. אח"כ תוכל לראות מה מתאים לך לתקציב ורק אז לרדת לרמת הרזולוציה הנמוכה יותר של מפרט מדוייק. זו השיטה ההגיונית לצמצם אופציות. אם אתה לא יודע על מה להסתכל אתה מוזמן לקרוא את המדריך לרכישת נייד (לינק בסטיקי).

וגם:

זה שטויות במיץ עגבניות שדל טובים יותר ולהפך,כל חברה עם הדגמים שלה והתמורה למחיר.

פורסם
  • מחבר

הדיון הזה חסר כל כיוון ולא מתקדם לשום מקום פרודקטיבי.

פותח הדיון, לפני שאתה מתחיל לצמצם את האפשרויות תחליט מה אתה מחפש (גודל, שימושים, חיי סוללה, רזולוציה, איכות וכו'). אחרי שתחליט מהם הדברים שחשובים לך במחשב, תוכל לברר אלו סדרות מספקות את הדברים הללו ואלו דגמים בתוך הסדרות הללו יכולים להתאים לך. אח"כ תוכל לראות מה מתאים לך לתקציב ורק אז לרדת לרמת הרזולוציה הנמוכה יותר של מפרט מדוייק. זו השיטה ההגיונית לצמצם אופציות. אם אתה לא יודע על מה להסתכל אתה מוזמן לקרוא את המדריך לרכישת נייד (לינק בסטיקי)

אני לא חושב שלדיון הזה אין כיוון.

אני יודע מה אני מחפש אבל האפשרויות כלכך גדולות בכל חברה כך שהייתי מאד רוצה לדעת לאיזה כיוון להסתכל בכלל.

מכיוון שאני לא רוצה לרוץ לפורום בכל שאלה הכי קטנה חשבתי קודם כל להבין למה לכל חברה יש 20 סדרות ואז להתחיל לחפש.

(אני מתאר לעצמי שיש לא מעט כמוני)

אני לא רוצה לדעת מה כל סדרה של כל חברה אלא בגדול- לאיזה למה יש כלכך הרבה סדרות ואם אפשר -למה מיועדת כל סדרה.

אז חיפשתי לבד, למשל בדל וגיליתי באתר שלהם למה מיועדת כל סדרה- למשתמש הביתי, לעסקים , לתחנות עבודה וכו'.

מכאן אני יכול להמשיך.

במידה ואני לא אמצא מה שאני חושב שאני מחפש, אני בהחלט אפנה לעזרתכם.

פורסם

אני מבין את הבילבול שלך,אבל TGOLIN צודקת...תנעל באמת קודם כל על סוג המחשב(עסקי,צרכני וכדו')וכמובן שגם בחלוקה הזו יש כמה וכמה סדרות עסקיות וביתיות לכל יצרן...

בכל מקרה אין אופצייה אחת בלבד שיכולה להתאים,אתה תקבל כמה וכמה אופציות שתצטרך לבחור מתוכם בסוף.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז ככה:

אני מחפש מחשב נייד שיחליף את המחשב הנייח במשרד.

אני גם אקח אותו לעבודה בבית מדי פעם. בחוץ לעיתים רחוקות.

זאת אומרת עבודה ללא הפסקה מבוקר עד ערב.

אני רוצה מעבד חזק , זכרון גדול ( לפחות 4GB שזה הסטנדרט היום), דיסק קשיח גדול (כמה שבנייד יש גדול).

חשוב שתהיה מקלדת מלאה (עם מספרים נומריים בצד), כלומר זה צריך להיות מסך 15.6.

יהיו תוכנות משרדיות שונות שיעבדו במקביל,

יהיו מספר חלונות אקספלורר שיהיו פתוחים תמיד,

אני רוצה שהמחשב לא יקרטע, לא יחשוב יותר מדי , ירוץ חלק.

לגבי כרטיס מסך אני לא מריץ משחקים כבדים אבל שיהיה איכותי כי אני תמיד בדיעה "שיהיה.."

התקציב שלי 5000 +/-

תודה

פורסם

נא להכניס תקציב לכותרת בהתאם לחוקים

עד כמה חשובים לך חיי הסוללה והמשקל?

לגבי כרטיס מסך אני לא מריץ משחקים כבדים אבל שיהיה איכותי כי אני תמיד בדיעה "שיהיה.."

זו לא חשיבה הגיונית בניידים. כרטיס מסך מייצר יותר חום ואוכל יותר סוללה ככל שעולה העוצמה שלו (בממוצע כמובן) וכמובן עולה יותר (התקציב שלך אינו בלתי מוגבל, כרטיס מסך חזק יותר משמעו פשרה על דברים אחרים). אם אין לך שימושים שמצריכים את זה ואתה גם לא צופה אופציה ריאלית שיהיו למעשה עדף לך מכל בחינה לקנות מחשב עם כרטיס מסך פשוט.

האם אתה מתכנן להתחבר להתקנים חיצוניים ספציפיים במשרד? האם חשובה לך תחנת עגינה למשל?

פורסם
  • מחבר

חום זה בהחלט משהו שהייתי רוצה להמנע ממנו.

משקל הוא לא משהו שיהווה בעייה כי הרכב יכול לסחוב הכל.

יש לי נייד קטן יותר להראות את עצמי איתו בבית קפה אם זו השאלה.

חיי סוללה לא מפריעים כי הוא יהיה מחובר לחשמל כל הזמן.

כתבתי שאני בקושי אהיה איתו בחוץ.

בשלב הראשון אני לא חושב שאתחבר למקורות חיצוניים אבל אני מבין שעבודה ממשוכת יומיומית מול מסך ומקלדת של נייד

היא לא הכי נוחה אז אני מתאר לעצמי שאני אוסף תחנת עגינה בהמשך.

פורסם

בשביל להוסיף תחנת עגינה אמיתית צריך נייד שתומך בתחנת עגינה, יש מעטים בתקציב. אם השימוש הוא אכן בדר"כ במשרד כמחשב שולחני עם העברה הביתה מידי פעם, תחנת עגינה יכולה להיות נוחה מאד.

אני הייתי מסתכלת על הסדרות העסקיות הזולות יותר של דל, למשל ה-E5500. המחשב באיכות טובה, עם מסך מאט ותמיכה בתחנת עגינה. בתקציב שלך תוכל לשדרג את כל האלמנטים שציינת ולקבל מפרט יפה. החסרון בשבילך יהיה בחוסר ב.Numpad

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e5500-p86.htm

אופציה שונה היא ה-dv6 של HP. זה מחשב צרכני עם מסך מבריק ועיצוב פחות "משרדי" שכולל Numpad ותומך בתחנת עגינה (זה חריג, HP היא החברה היחידה שאני מכירה שכוללת תמיכה בתחנת עגינה במחשביה הצרכניים).

ישנם גם מחשבים עם numpad שאינם תומכים בתחנת עגינה, למשל ה-4510s של HP.

פורסם
  • מחבר

אני לא כלכך מצליח להבין מה ההבדל בין מחשב עסקי ללא עסקי.

מה זה משנה על מה אני עובד, כל עוד הוא מחשב טוב וחזק?

ומה זה בדיוק עיצוב משרדי?

חשבתי על הדל ,דווקא על ה 1555 שהוא קצת יותר מאובזר , אבל לצערי לאף אחד מהדל אין

NUMPAD שזה באמת חסרון גדול מאד בשבילי. אפילו לא במסכי 15.6.

למעשה אם היה כזה, הייתי לוקח כבר מזמן דל- ללא היסוס.

נראה לי שבטווח שאני מחפש, ה DV-6 יהווה פתרון , למרות שדי מוזר שעם כל מגוון המחשבים והאפשרויות, יוצא תמיד שמתקבעים על אותם מחשבים.

פורסם

מחשב עסקי ומחשב צרכני הן קטגוריות שונות של ניידים ששמות דגש על נושאים שונים.

מחשב עסקי מלא (ישנה גם קטגוריה של מחשבים "חצי-עסקיים") מציע בדר"כ איכות בניה טובה משמעותית (זה מתבטא בעמידות השלדה, החומרים מהם היא עשוייה, איכות הגימור, הכפתורים, רמת המקלדת ואמצעי הקלט האחרים וכו'), אלמנטים מכווני שימוש במחשב לצרכי עבודה ופרודקטיביות (למשל תמיכה בתחנות עגינה, Trackpoint, אופציות להארד דיסק מוצפן ומוגן מנפילות, מסכי מאט) ולפעמים גם אחריות עסקית (בדר"כ שירות נפרד ומוצלח יותר מקטגוריית האחריות הצרכנית אבל זה משתנה מחברה לחברה) ומעוצבים בדר"כ בצורה סולידית שאינה צבעונית או מבריקה (לכך כוונתי ב"עיצוב משרדי", יש אנשים שנושא זה שולי לדעתם ויש כאלו שזה חשוב להם מאד. לדעתי עיצוב הואא שיקול משני אבל ציינתי את זה לשיקולך). פעמים רבות ניידים עסקיים גם מספקים חיי סוללה טובים יותר ופחות חום (לא תמיד, אבל ההשקעה בחומרים ובארגונומיה/ תכנון מתבטאת לעתים גם בתחומים אלו).

מחשב צרכני נותן דגש על שימוש לצרכי הנאה. הוא בדר"כ באיכות סטנדרטית יותר ופחות עמיד, פעמים רבות מעוצב בצורה מבריקה/ צבעונית/ צעקנית הרבה יותר, כמעט תמיד כולל מסך מבריק בלבד, בעל פונקציות כמו כפתורי מדיה, יציאות HDMI, לפעמים אופציות לכרטיסי מסך חזקים יותר שמתאימים לגיימינג וכו'.

ניידים עסקיים כמעט תמיד יקרים יותר מניידים צרכניים עם מפרט מקביל.

הסיבה שאתה לא מוצא מחשבים רבים עם numpad בגודל הזה היא שזה פשוט לא מאד נפוץ. לאחרונה, עם המעבר ההדרגתי לפורמט מסך של 16:9, יצאו כמה דגמים חדשים שכן כוללים את הפונקציה הזו אבל למען האמת אני לא רואה בהם יתרון על פני ה-dv6 שכולל חיבור לתחנת עגינה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים