עבור לתוכן

שאלה בנוגע למפרט שאני מתכנן לרכוש ב2600 ש"ח ללימודים אינטרנט ומשחקים

Featured Replies

פורסם

המליצו לי להגיע לפורום הזה , על מנת שימליצו לי ויעירו לי על המפרט שאני מתכנן לקנות

אז זהו המפרט:

http://www.zix.co.il/viewer.php?id=10103467.JPG

אני עד היום הייתי כבר למעלה מ9 שנים עם פנטיום 4 2400 מגה הרץ.

החלטתי אחרי הרבה זמן סוף סוף להחליף מחשב (:

המחשב מיועד בעיקר ללימודים ואינטרנט , אבל גם פה ושם כשיהיה זמן למשחקים .

רציתי לדעת מה אתם אומרים על המפרט.

שווה ? לא שווה ? יקר ? לא יקר ? להוסיף ? לשנות ? לרדת ממנו ?

סך הכל המחיר שהציעו לי זה 2600 שקל

שזה כולל מערכת הפעלה ( שאני בוחר ) מקדלת עכבר ורמקולים .

בלי מסך.

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

הוסף לכותרת את השימושים בבקשה (בעזרת כפתור ה"עריכה" בצד שמאל למעלה).

כעיקרון יש מספר בעיות עם המפרט הזה לדעתי:

-המידע על המעבד מאוד מבולגן- כלומר מצד אחד רשום שהוא מרובע ליבה, מצד שני רשום שהוא כפול. ככה וככה יש מעבדים עדיפים בהרבה ממנו.

-ספק הכח לא ג'נרי (שזה כבר טוב), אבל לרוב יש עדיפים ממנו.

-כרטיס המסך חלש למשחקים מודרניים.

-אני בספק אם המערכת הנ"ל כוללת מערכת הפעלה. במידה וכן, אני בספק אם הוא נותן לך לבחור איזו מערכת שתבחר שכן יש מערכות הפעלה ב400 שקלים, ויש מערכות ב800 שקלים.

נסה לבקש מהאדם שנתן לך את המפרט לשנות לרכיבים הבאים:

-מעבד כפול ליבה E6300.

-כרטיס מסך- אם אתה גיימר קל- 9600GT יספיק. אם אתה כבד יותר ניתן לקחת HD4850 ואם אתה רוצה לשחק משחקים כבדים מאוד על רזולוציה גבוהה (בעיקר אם יש לך מסך 22" ומעלה לדוגמא) ניתן לקחת HDHD4870+ ספק כח חזק יותר (מומלץ 500W ומעלה, איכותי עם נצילות גבוהה).

כמובן יצור חריגה לא קטנה מהתקציב.

אם אתה רוצה אנחנו נוכל לנסות לבנות מפרט עדיף, ענה על השאלות הבאות:

-באיזו חנות/חנויות אתה מתכנן לרכוש את המחשב/באיזה איזור בארץ אתה גר?

-מה גודל המסך שיחובר למחשב?

-אילו משחקים לדוגמא תשחק?

-עד כמה חשוב השקט?

-איזו מערכת הפעלה אתה מעדיף (שים לב שיש צורך ב64BIT כדי לנצל את כל 4GB זיכרון)?

-האם ניתן לחרוג מהתקציב? אם כן בכמה?

פורסם
  • מחבר

היי , תודה על התגובה .

המעבד הוא ליבה מרובעת , זה q8200 , יש טעות בהדפסה.

בנוגע לכרטיס מסך , הרבה אמרו לי שהוא יחסית מיושן , ולא יספיק למשחקים החדישים .

הטכנאי אמר שישים לי איזה מערכת שאני רוצה ויסטה או xp-sp3 הוא המליץ על האקס פי דווקא , הוא אומר שהיא יותר טובה מהויסטה.

בוא נגיד ככה , גיימר אני ממש לא , הלוואי והיה לי זמן (:

בסך הכל אני סטודנט שהמחשב מיועד בעיקר ללימודים ואינטרנט . אבל כשיהיה זמן אז גם פה ושם למשחקים.

-המחשב לא נרכש בחנות. הוא נרכש ע"י ספק מחשבים פרטי , שמספק לעשרות בתי עסק מחשבים. (חשוב להדגיש , עוד לא רכשתי כלום , אבל זה כמעט סופי חח )

-המסך בגודל 21 אינץ' lcd

-אני לא ממש מכיר משחקים , ומה שהולך היום .. אני מניח שמשהו בסביבות הpes nba nfs gta וכל מיני כאלה ...

-השקט די חשוב כי אני ישן כשהמחשב לידי , אז אני מעדיף שיהיה כמה שיותר שקט(:

-העדיפות שלי היא לאקס פי , אבל זה כי מעולם לא התעסקתי עם ויסטה.

- לחרוג מהתקציב העדיפות היא שלא ... כי גם המחיר של המחשב הזה ממש יקר בשבילי .

תודה (:

פורסם

תראה, לבנות מפרט מחשב+ציוד היקפי+מערכת הפעלה בחנות תעלה מחיר יקר יותר- סביב ה3 אלף שקלים.

לכן, כפי שרשמתי לך מקודם ועל סמך המידע שנתת לי עכשיו- אלו השינויים שהייתי ממליץ לך לבצע:

-מעבד תקח E6300- אין שום צורך במעבד מרובע ליבה חלש, סתם זריקת כסף. E6300 יספיק לך מעל ומעבר וגם תחסוך לא מעט כסף. מחיר המעבד הזה ברוב החנויות הוא סביב ה400 שקלים.

-כרטיס מסך ששמו לך לא מאוד ישן, הוא פשוט די חלש ומיועד בעיקר בשביל תכנים באבחנה גבוהה/משחקים קלים מאוד. כדי שהמחשב יוכל להריץ בצורה טובה יחסית את המשחקים שציינת, אני ממליץ בחום להחליף לכרטיס 9600GT או HD4670 שמעט חלש יותר. המחירים ברוב החנויות הוא סביב ה400 שקלים.

-מערכת הפעלה-זה שהוא אמר לך XP טוב מויסטה זה כבר אך ורק דעתו האישית כי בתכלס שני המערכות מעולות ולכל אחת יש יתרונות וחסרונות. שים לב שבשבועות הקרובים אמורה לצאת מערכת win7. אני חושב שהוא הציע לך את XP או כי היא זולה יותר או כי זאת דעתו האישית. בכל מקרה תבחר מה שאתה רוצה אך כדי לנצל את כל 4GB זיכרון תצטרך לקחת מערכת 64 ביט, שכן מערכת 32 ביט תזהה רק 3 ג'יגה ורבע בערך.

-ספק כח- יש ספקי כח עדיפים- שקטים מאוד ואיכותיים יותר. תשאל אם יש לדוגמא ספקים כמו seasonic 400w-et או corsair 400cx.

פורסם
  • מחבר

-המעבד e6300 בליבה הכפולה , טוב יותר מהמעבד שמפרט q8200? או שפשוט לא יהיה לי כל שימוש בארבע ליבות , ו2 יספיקו לי ?

- בעניין הכרטיס מסך , אין ספק שאני בקש להחליף אותו , היא הרבה מאד אנשים אמרו לי שהוא לא מתאים , וצריך להחליף אותו . השאלה אם ה9600 הוא כבר משהו אחר לגמריי , ולא אמור להיות איתו בעיות ? או שהוא קצת יותר טוב מה9500 אבל גם לא משהו מטורף .

- בקשר למערכת ההפעלה . יכול להיות שהוא ישים לי xp 32 bit ואז כל ה4 ג'יגה זכרון מיותר , כי המערכת לא תומכת ב4 ג'יגה? אלא אם כן xp sp3 הוא 64 bit ואז הוא ינצל במלואו את כל ה4 ג'יגה . ויסטה הוא 64 ביט ? xp xp3 הוא 64 ביט ?

- בעניין הספק כוח , זה הדבר היחיד שאין לי מושג בו , ולמה צריך לשפר אותו , ומה לא טוב בו , וכמה צריך לשפר , ומה המטרות. גם לא אתה היחיד שאמרת לי שצריך להחליף את הספק , רק אין לי מושג למה ?

סליחה שאני משגע אותך (:

פורסם
-המעבד e6300 בליבה הכפולה , טוב יותר מהמעבד שמפרט q8200? או שפשוט לא יהיה לי כל שימוש בארבע ליבות , ו2 יספיקו לי ?

גם לרוב לא יהיה שימוש בארבעת הליבות, וגם ברוב התוכנות (בעיקר משחקים) e6300 עדיף.

- בעניין הכרטיס מסך , אין ספק שאני בקש להחליף אותו , היא הרבה מאד אנשים אמרו לי שהוא לא מתאים , וצריך להחליף אותו . השאלה אם ה9600 הוא כבר משהו אחר לגמריי , ולא אמור להיות איתו בעיות ? או שהוא קצת יותר טוב מה9500 אבל גם לא משהו מטורף .

יש הפרש ביצועים בין שני הכרטיסים הללו. 9600GT לא נחשב לכרטיס מאוד מאוד חזק אבל בהחלט יספיק לגיימרים מתחילים/לאנשים שרוצים להנות ממשחקים על גרפיקה בינונית+.

- בקשר למערכת ההפעלה . יכול להיות שהוא ישים לי xp 32 bit ואז כל ה4 ג'יגה זכרון מיותר , כי המערכת לא תומכת ב4 ג'יגה? אלא אם כן xp sp3 הוא 64 bit ואז הוא ינצל במלואו את כל ה4 ג'יגה . ויסטה הוא 64 ביט ? xp xp3 הוא 64 ביט ?

ראשית מערכת 32 ביט מנצלת סביב ה3 ג'יגה ורבע בערך מתוך ה4, ככה שאומנם תבזבז פה איזה 700 מגה אבל עדיין שווה לקחת 4 ולא 3 לדוגמא כי אז לא יהיה לך DC ותאבד כמה אחוזי ביצועים- לכן ככה וככה תקח 4GB. שנית, פשוט תבקש ממנו שאתה רוצה מערכת 64 ביט (לכל מערכת יש 2 גרסאות- 32 ו64 ביט).

- בעניין הספק כוח , זה הדבר היחיד שאין לי מושג בו , ולמה צריך לשפר אותו , ומה לא טוב בו , וכמה צריך לשפר , ומה המטרות. גם לא אתה היחיד שאמרת לי שצריך להחליף את הספק , רק אין לי מושג למה ?

ספק כח הוא אחד הרכיבים הכי חשובים במחשב. הוא אחרי לתת מתח לכל הרכיבים ולהשאיר את המערכת יציבה. ספק כח לא מתאים/לא איכותי יעלה את הסיבות שהמחשב שלך פתאום יעשה בעיות כמו ריסטארטים/מסכים כחולים/תקיעות וכמובן יכול להשרף ובמקרה הכי גרוע יכול להפיל איתו רכיבים כמו לוח אם והארד-דיסק (יחד עם זאת לגרום לאיבוד כל המידע שבתוכו כמובן).

מומלץ לקחת ספק עם 3 שנות אחריות לפחות, חברה טובה, דגמים עם נצילות גבוהה (כלומר כמה אחוז מהחשמל שהוא מקבל משקע בקיר הוא מנצל. ספקים עם נצילות מעל 80 אחוז הם המומלצים ובד"כ גם בתקן 80+) וכמובן שיהיה בנוי בצורה טובה עם חלקים איכותיים ומתח מספק.

למערכת שלך הספק ששמו לך אמור להספיק, אבל עדיין ניתן ומומלץ לשים אחד איכותי יותר כדוגמת אלו שהצעתי לך בתגובתי הקודמת.

הרבה אנשים מזלזלים בזה ובסופו של דבר נדפקים, חבל.

פורסם
  • מחבר

על המעבד החלטתי בכל זאת ללכת על הQ8200 , הכיוון הוא לטווח ארוך , ולא להחליף בעוד שנה מחשב .

גם את הכרטיס מסך ביקשתי שישנה ל9600 במקום 9500 .

בקשר למערכת ההפעלה , הוא אמר לי שהוא לא מתעסק עם מערכות של 64 ביט לא באקס פי ולא בויסטה , כי הם מועדים לקתלות ובעיות .

שהוא ישים לי ויסטה ( מה שביקשתי ) שינצל כמעט 3 וחצי ג'יגה מהזכרון .

גם את המארז וספק הכוח הוא שינה ושיפר לי אותם , והספק אני לא זוכר את החברה של 500w והמארז הוא מתקדם יותר ממה שהיה במפרט .

סך הכל נראה לי שאחרי השינויים האלה , המחשב בסדר בסופו של דבר (:

המחיר יוצא כ2700 ש"ח כולל הכל ( מקלדת , עכבר , רמקולים , משחקים ומערכת הפעלה )

אני מקווה שלא יהיה בעיות עם המחשב (:

תודה רבה על העזרה(:

פורסם
על המעבד החלטתי בכל זאת ללכת על הQ8200 , הכיוון הוא לטווח ארוך , ולא להחליף בעוד שנה מחשב .

איך שאתה מעדיף, בעיני אין שום טעם לשלם יותר ולקחת מרובע ליבה חלש.

בקשר למערכת ההפעלה , הוא אמר לי שהוא לא מתעסק עם מערכות של 64 ביט לא באקס פי ולא בויסטה , כי הם מועדים לקתלות ובעיות .

שהוא ישים לי ויסטה ( מה שביקשתי ) שינצל כמעט 3 וחצי ג'יגה מהזכרון .

השקר הכי גס ששמעתי אי פעם. מבחינת יציבות שניהם זהים ואין שום תקלות. הוא כנראה מתבייש לומר שאין לו.

כמו כן תבדוק שהוא מתקין לך גרסא מקורית ולא זיוף.

גם את המארז וספק הכוח הוא שינה ושיפר לי אותם , והספק אני לא זוכר את החברה של 500w והמארז הוא מתקדם יותר ממה שהיה במפרט .

נסה להזכר.

פורסם
  • מחבר

אני אצור קשר עם הספק אחרי החג כבר .

אני אשאל אותו לגבי מערכת ההפעלה , ואם היא מקורית או לא . ואם יש לו מערכת של 64 ביט , למרות שהוא אמר לי שהוא לא מתעסק איתם .

אותו דבר לגבי הספק והמארז בדיוק , אני אשאל אותו .

ביום שלישי אני מניח שאני אדע הכל .

תודה , וגמר חתימה טובה (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים