עבור לתוכן

מחשב נייד מוצלח וקל בתקציב של עד 5500

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מחשב נייד קל (אזור ה 1.5 - 1.8 ק"ג) אשר יהיה מוצלח במחיר של עד 5500 ש"ח

השימוש למחשב הזה הולך להיות אינטרנט ווורד בלבד

אבל אני כן רוצה מחשב מוצלח עם מעבד core 2 DUO, ולשדרג אותו ל 4 גיג'ה זכרון

הסתכלתי על מספר מחשב שאני חושב לקנות, בעיקר DELL כי אני מאוד אוהב אותם ויש לי אחלה ניסיון איתם

הסתכלתי על ה DELL Vostro 1220, הוא קצת לא לטעמי בעיצוב אבל נראה לי שמבחינת מפרט הוא אחלה ... אשמח מאוד לשמוע תגובות.

וDELL M1330 שהוא נראה לי אדיר אבל אני קצת מפחד כי לפי מה שהבנתי DELL הפסיקו לשווק אותו ועכשיו מוכרים את ה Studio XPS 13 שהוא מאוד מוצלח אבל הרבה יותר כבד (קרוב ל 3-3.5 ק"ג) , אפשר להשיג אותו בארץ אבל אני אשמח לשמוע תגובות עליו על המפרט שלו ועצם העובדה שDELL כבר לא מייצרים משווקים אותו.

כמו שציינתי העדפה היא כמובן למסך 13 או 12 ... אין לי שום בעיה עם שניהם.

הנושא מאוד דחוף לי אבל אני מפחד שאני מפספס פה איזה משהו או איזה דגם עם מעבד יותר חדש ומשקל נמוך כך שבסוף אני אקנה מחשב קצת יותר ישן בגלל שלא חקרתי מספיק.

ראיתי גם את ה E4300 שהוא מאוד חמוד אבל קצת יקר לי מידי

אשמח לשמוע תגובות והצעות

תודה!!

פורסם

וDELL M1330 שהוא נראה לי אדיר אבל אני קצת מפחד כי לפי מה שהבנתי DELL הפסיקו לשווק אותו ועכשיו מוכרים את ה Studio XPS 13 שהוא מאוד מוצלח אבל הרבה יותר כבד (קרוב ל 3-3.5 ק"ג) , אפשר להשיג אותו בארץ אבל אני אשמח לשמוע תגובות עליו על המפרט שלו ועצם העובדה שDELL כבר לא מייצרים משווקים אותו.

ה-1330 אכן כבר לא מיוצר, ה-XPS 13 החליף אותו. המפרט שייך לדור קודם ומיושן למדי. זה לא יהיה אסון לצרכייך אבל זה גם לא משהו שהייתי ממהרת לרכוש אלא אם כן מדובר במחיר מעולה כאשר יש אופציות רבות עכשוויות. שים לב שגיל המחשב והעובדה שהוא לא מיוצר עשוי להוביל לכך שהסוללות במחשבים שנמכרים כעת כבר וותיקות וזה ישפיע לרעה על תפקודן. היו לדגם מספר בעיות חימום יתר, החמורה ביותר נוגעת לשילוב כרטיסי מסך מסדרה 8 של nVidia (הבעיה לא מוגבלת לדגם זה בלבד אבל התבטאה בו בצורה מאד מודגשת). מקונפיגורציות שמכילות כרטיסי מסך כאלו אני ממליצה שתתרחק.

על ה-XPS 13 אני ממש לא ממליצה - יקר מאד ללא סיבה. מדובר במחשב קצת כבד אמנם אבל ממש לא 3-3.5 ק"ג, אולי 2.3 ק"ג. כך או כך, הוא לא עומד בדרישות.

ראיתי גם את ה E4300 שהוא מאוד חמוד אבל קצת יקר לי מידי

זו אחלה אופציה שעומדת בדרישות, אם אתה רוצה לעלות לשם עם התקציב.

אפשרויות אחרות לשקול הן:

ב-13.3" - מחשבים עם מעבדי ULV חלשים יותר אבל משקל מאד נמוך מאד (ולפעמים גם חיי סוללה מעולים). מכיוון שהמחשב מיועד רק לשימושים משרדיים הוא יכול להתאים לך. מתחרים בקטגוריה הזו הם לדוגמא ה-Acer 3810T והלנובו U350 כאשר ל-Acer חיי סוללה טובים יותר ואופציה לביצועים גבוהים יותר וללנובו איכות בניה טובה יותר ומחיר טוב יותר. שניהם ללא כונן אופטי. יש מתחרים נוספים בקטגוריה כמו ה-MSI X340.

רוב המחשבים האחרים ב-13.3" עוברים את המשקל שהקצבת ומגיעים לבערך 2 ק"ג או קצת יותר. אם אתה מעוניין לבחון מחשבים במשקל כזה אפשר לבדוק גם את ה-4310s של HP, ה-Dv3 של HP (פחות מומלץ לדעתי לצרכייך) או ה-Vostro 1320 של דל (מומלץ מאד לדעתי אבל אם לא אהבת את העיצוב של ה-1220 כנראה שגם אותו לא תאהב).

ב-12.1" יש גם את ה-2230s של HP. מחשבי 12.1" איכותיים באמת ובמשקל נמוך באמת כפי שביקשת יעלו יותר לכיוון ה-6500-7000 ש"ח ומעלה. לפעמים ניתן למצוא את ה-X200 של לנובו ביבוא מקביל בתקציב שלך. אם זה משהו שאתה רוצה לשקול, מדובר במחשב קל מאד, איכותי ועם חיי סוללה מעולים.

פורסם

אפשרויות אחרות לשקול הן:

ב-13.3" - מחשבים עם מעבדי ULV חלשים יותר אבל משקל מאד נמוך מאד (ולפעמים גם חיי סוללה מעולים). מכיוון שהמחשב מיועד רק לשימושים משרדיים הוא יכול להתאים לך. מתחרים בקטגוריה הזו הם לדוגמא ה-Acer 3810T והלנובו U350 כאשר ל-Acer חיי סוללה טובים יותר ואופציה לביצועים גבוהים יותר וללנובו איכות בניה טובה יותר ומחיר טוב יותר. שניהם ללא כונן אופטי. יש מתחרים נוספים בקטגוריה כמו ה-MSI X340.

לשימושים שאמרת, כל מחשב אחר יהיה מיותר, בייחוד בכך שהמחשבים הנ"ל יספקו לך את המשקל שביקשת וחיי סוללה (ברוב המקרים) עדיפים על כל המחשבים החזקים יותר שהוצעו פה. אם אין לך בעיה עם המחסור בכונן אופטי, אז זה בהחלט בחירה מוצלחת בשבילך.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובה!

אני אבדוק את מה שאמרת לגבי ה ULV, רק אשמח אם קצת תוכלי להרחיב מה זה ? האם זה של אינטל ? האם זה Core 2 DUO רק בטכנולוגיה קצת שונה ? תודה!

הצלחת להוריד אותי מה M1330 ... יש המון הגיון במה שאת אומרת. נגיד והייתי מתלהב מעיצוב של ה VOSTRO האם שווה ללכת עליו ? האם הוא מספיק טוב וחדש בכדי שאני אשקיע ואקנה אותו ? כי נראה לי שאני אלך לכיוון של ULV או VOSTRO

עוד שאלה קטנה ... האם ה ULV זה NETBOOK ?? ובמידה ואחליט באמת ללכת על זה ... איזה נייד הכי ממולץ בתקציב שלי ?

תודה רבה!!

פורסם

לשימושים שאמרת, כל מחשב אחר יהיה מיותר, בייחוד בכך שהמחשבים הנ"ל יספקו לך את המשקל שביקשת וחיי סוללה (ברוב המקרים) עדיפים על כל המחשבים החזקים יותר שהוצעו פה. אם אין לך בעיה עם המחסור בכונן אופטי, אז זה בהחלט בחירה מוצלחת בשבילך.

בשנים האחרונות עשיתי שימוש כבד מאד במעבדי ULV מסוגים שונים ואני לא בדיוק מסכימה עם הקביעה ש"כל מחשב אחר יהיה מיותר".

להתרשמותי, גם מעבדי ULV חזקים יחסית עדיין חלשים ממעבדים סטנדרטיים ממוצעים בצורה מורגשת. במורגשת אני מתכוונת שאתה תחוש בירידה בביצועים בהשוואה למעבד סטנדרטי גם בזמן עבודה משרדית רגילה, גלישה וכו'. ההבדל בין מעבדי ULV למעבדים סטנדרטיים ממוצעים אינו כזה שניתן לומר שאין שום יתרון למעבדים הסטנדרטיים לצרכים שלך. כן מדובר בפשרה על תחום אחד למען יתרון בתחום אחר. מסיבות אלו, אני חושבת שזה רלוונטי להציג את הדילמה ולא ברור מאליו לאיזה כיוון כדאי לך ללכת.

את זה אני אומרת בתור מי שלא היתה מהססת לרגע לרכוש מחשב עם מעבד ULV לצרכים משרדיים. אני עושה את זה בציפיה מוגדרת מראש שהביצועים יהיו נמוכים יותר ולכן אני מרוצה. אם הציפיות שלך יהיו בהתאם, אין סיבה שלא תהיה מרוצה גם כן. ההבדל בביצועים יצטמצם כמובן עם המעבדים החזקים של הקטגוריה בהשוואה למעבדים החלשים יותר. סדרת ה-SU9 לדוגמא תתן ביצועים שבדר"כ יספקו את המשתמש הממוצע.

אני אבדוק את מה שאמרת לגבי ה ULV, רק אשמח אם קצת תוכלי להרחיב מה זה ? האם זה של אינטל ? האם זה Core 2 DUO רק בטכנולוגיה קצת שונה ? תודה!

יש מעבדי ULV מכל מיני סדרות וסוגים. חלקם שייכים למיתוג של Core 2 due וכוללים שתי ליבות ,חלקם למיתוגים אחרים שלעתים כוללים ליבה אחת. מבלי להכנס לפרטים טכניים, העקרון הוא שאלו מעבדים בעלי צריכת חשמל נמוכה מאד אבל במחיר של ביצועים נמוכים יותר. בשביל מידע נוסף לגבי מעבדים ספציפיים והפניות לקריאה מפורטת יותר פנה לסטיקי בנוגע למעבדים.

הצלחת להוריד אותי מה M1330 ... יש המון הגיון במה שאת אומרת. נגיד והייתי מתלהב מעיצוב של ה VOSTRO האם שווה ללכת עליו ? האם הוא מספיק טוב וחדש בכדי שאני אשקיע ואקנה אותו ? כי נראה לי שאני אלך לכיוון של ULV או VOSTRO

לא הבנתי את השאלה בדיוק. ה-Vostro הרי נמצא הרבה מתחת לתקציב שלך. הסיבה שלדעתי הוא מומלץ היא פשוט כי הוא נותן תמורה טובה למחיר עם אחריות ארוכה וכי יש לו מסך מאט שלטעמי זה יתרון. זה לא דגם חריג במיוחד, יש בו כמה דברים קטנים שהופכים אותו למומלץ יותר מהמתחרים בשביל מי שלא צריך HDMI - לדעתי לפחות. כפי שאמרתי, הוא כבד יותר ונותן פחות חיי סוללה ממחשב כמו ה-3810T אבל גם חזק יותר.

עוד שאלה קטנה ... האם ה ULV זה NETBOOK ?? ובמידה ואחליט באמת ללכת על זה ... איזה נייד הכי ממולץ בתקציב שלי ?

לא, זה לא נטבוק. גם מעבדי ה-ULV החלשים יותר עדיין חזקים ממעבדי ה-ATOM שבנטבוקים.

אני הייתי ממליצה שתלך לכיוון של ה-3810T פשוט מכיוון שהוא זמין עם מעבד חזק משמעותית מזה שב-U350 ונותן הרבה יותר חיי סוללה. אני חייבת לציין שלדעתי איכות הבניה של ה-3810T מאכזבת והתרשמתי הרבה יותר מזו של ה-U350. במקרה הזה, היתרונות האחרים של ה-3810T עדיין גורמים לי להעדיף אותו.

ASUS הוציאו לאחרונה דגם חדש שנראה מעניין, ה-UL30A, עם חיי סוללה מעולים (10 שעות פחות או יותר) וביקורות מהללות עד כה. עם זאת, אני עוד לא ראיתי אותו בארץ, אתה יכול לנסות לחפש בזאפ.

פורסם
  • מחבר

קצת הפחד אותי אם הלא מספיק חזקים בשביל צרכים משרדיים.

אני גם לא ממש מתלהב מ ACER, ASUS ו MSI ... אני באמת אובד עצות

אולי אני פשוט אלך על ה Vostro ... הוא הרבה יותר חזק מכל המחשבים שהצעת נכון ?

אני גם מאוד אוהב את DELL ... הם החברה היחידה שמספקת את הסחורה ולא במחירים מהשמיים כמו SONY לדוגמא

תודה

פורסם

לא ניסיתי להפחיד אותך, כפי שאמרתי לדעתי ולשימושי מעבדי ULV בהחלט חזקים מספיק בשביל לעמוד בצרכים משרדיים (אחרת לא הייתי ממליצה על זה מלכתחילה). אני אישית קניתי מספר ניידים עם כאלו מעבדים וכאמור - אני מרוצה מאד. הדבר היחיד שניסיתי להבהיר הוא שיש הבדל ופשרה כלשהי בביצועים ואתה צריך להתכונן לזה. אני לא יודעת למה אתה רגיל ומהן הציפיות שלך מהביצועים ולכן קשה לי לתת קביעה אובייקטיבית לגבי מה אתה תרגיש בשימוש במחשב וכמה זה יפריע או לא יפריע לך - אני יכולה לומר רק מה אני מרגישה.

יותר מזה קשה לי לומר, אני לא יכולה לקבוע בשבילך על מה להתפשר אחרי הכל. אם אתה מודאג אני ממליצה שתלך לראות את המחשבים במציאות ותתרשם גם מאיכות הבניה והנוחות. את ה-Acer אפשר לראות בבאג בדר"כ אבל אני לא זוכרת אם גם אפשרי להפעיל אותו ולהתרשם מהביצועים או לא (למרות שקשה להתרשם מביצועים בשימוש של כמה דקות, זו השפעה מתמשכת. בכל מקרה זה עדיף מכלום).

אם מה שאתה מחפש זו דעה לא אובייקטיבית לגבי מה שאני הייתי עושה - אני הייתי מעלה את התקציב ולוקחת את ה-E4300. כפי שאמרתי - דעה לחלוטין סובייקטיבית שלי, לדעתי המחשב מצדיק תוספת של 1000 ש"ח. ביחס ל-ULV, אני אישית לא הייתי מודאגת מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים