עבור לתוכן

אמרו לי שאי אפשר לנהוג מתחת 17.5 - האם יש אמת בדבר?

Featured Replies

פורסם

דיברתי עם מישהיא שלומדת נהיגה, בת פחות מ17

אני בן 17 עוד שבועים, והיא אמרה לי, שאם אני מוציא לדוגמא ב17 רישיון,

ועוד חודשים מלווה, אני יצטרך לחכות עד לגיל 17 וחצי כדי לנהוג לבד.

יעני, אי אפשר לנהוג לבד בלי מלווה אלה עד גיל 17.5

והיא אמרה שזה כתוב בעמוד הראשון של הספר של התאוריה והמורה נהיגה שלה אמר לה בדיוק אותו דבר.

פעם ראשונה ששמעתי את זה.. יש לי הרבה חברים שנוהגים אבל אני לא זוכר מי בדיוק עבר 17.5

זה נשמע מאוד לא הגיוני.. אבל מורה נהיגה בישראל אמר לה את זה.. אולי יש משוה בדבריה?

מי שיודע.. על דבר כזה, או שיכול לשלול.

כמובן מי שיש לו רישיון והוא בן 17 וקצת ונוהג לבד, שיגיד

היא אמרה שהיא מוכנה להתערב על זה אבל לא התערבתי, לא יודע למה.. נראה לי כי היא בת ולא יהיה נעים לנצח אותה

פורסם

איזה שטויות!

יש לי חבר שעשה טסט, שבוע אחרי שהיה לו יומולדת 17. אחרי זה היה לו מלווה חודשיים וישר לאחר סיום תק' המלווה, הוא החל לנהוג לבד...

אין שום דבר רציני במה שהיא אומרת.

פורסם

אין לך מושג כמה סיפורים שמעתי בזמן שלמדתי נהיגה ובסופו של דבר לא היה אחד שהיה נכון.

אני הוצאתי רשיון בגיל 17 וחודשיים ולאחר חודשיים חונך יכולתי לסיוע לבד כלומר עוד לפני שהייתי בן 17 וחצי.

אני לא יודע אם הדברים השתנו מאז (לפני כחצי שנה + - ) אבל כך את כל מה שאומרים לך בערבון מוגבל.

פורסם

לפי מה שאני יודע,באמת אסור לך לנהוג ללא מלווה עד 17.5,אבל אף אחד כולל המשטרה לא ממש שמה על זה.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני יודע,באמת אסור לך לנהוג ללא מלווה עד 17.5,אבל אף אחד כולל המשטרה לא ממש שמה על זה.

אז יש אמת במה שהיא אמרה..

ספר לי כל מה שאתה יודע על הדבר הזה...

ואם אפשר מקום שזה כתוב..

TNX

פורסם

קום אין לך מה לדאוג. כל הזמן מפחידים כאלה שעוד אין להם רישיון לבד שהנה הנה יש שנה מלווה או יהיה עוד טסט או ככה או ככה.

שום דבר עוד לא עבר קריאה סופית בכנסת, שיעבור, כולנו נדע, וזה לא יהיה שמועות. וחוץ מזה סביר שזה לא יחול עלייך כי זה יהיה רק מי שבגיל 16 (או משהו כזה) על מנת לא לדפוק את אלה שבאמצע למידה.

פורסם

הרגשתי נחמד אז סרקתי לך את הקטע בספר המדבר על כך.

הספר הוא "להצליח בבחינות הנהיגה" בהוצאת לילך,עמ' 27.

driving.jpg

אבל זה לא הכרחי,יש לי חברים שהוציאו בגיל 17 רשיון וכשנגמר להם המלווה ללא קשר לגילם התחילו לנהוג לבד,אבל ליתר בטחון תבדוק עם המורה שלך.

פורסם

זה השתנה כל כך הרבה פעמים בשנתיים האחרונות, שזה עושה כאב ראש...

פורסם
  • מחבר

אהה.. אוקי, אז יש כזה חוק, עד 17.5 חיבים מלווה בלי קשר שיש רק חודשים מלווה,

אבל, אף אחד לא אכפת לו מזה ובפועל לא מסתכלים על זה, ואף שוטר לא קרא את החוק הזה שאפילו מורי נהיגה לא מכירים את זה.

אני מחפש את הטלפון של משרד התחבורה או משהו כזה

פורסם

בולשיט. הוצאת רשיון, אחרי חודשיים אתה יכול לבד. לא משנה באיזה גיל. זאת עובדה ולא יעזור לאף אחד.

פורסם
  • מחבר

אולי בתכלס..

אבל הוא כרגע הביא לך קטע מודפס מתוך חוברת של נהיגה.. אני לא מאמין שהם משקרים שם

פורסם

טוב.. אז הנה משהו מעודכן:

יש לי את אותו ספא בהוצאת לילך מהדורת 2003 ושם רשום שצריך רק חודשים בכל מקרה ולא שום דבר נוסף עד 17.5

כנראה שהיה משהו אבל הוא כבר לא תקף..

פורסם

אם אני לא טועה, החוק הזה תקף רק לילידי שנת 88 ומעלה.

כדי לא לדפוק את שנת 87 שכבר לומדים...

פורסם

בדיוק באותה שאלה התחבטי בתקופה שהוצאתי רשיון.

גם אני הבנתי את אותה הנקודה שבכל מקרה אסור לנהוג לבד לפני 17.5.

בכל אופן, יום אחד (אחרי שהוצאתי את הרשיון ואפילו נהגתי לבד בתקופה זו, אגב בקושי בן 17.5 אז) ישבתי מחכה להסעה.

דברתי עם אחד קטן ממני בשנה והסברתי לו שעד כמה שאני יודע, למרות שאני לא סגור על זה זה לא משנה אם הוא מוציא עכשיו רשיון כי עד 17.5 במילא הוא בגדר חובת מלווה.

הוא התעקש שזה היה כך אבל השתנה וכיום זה לא כך.

התקשרתי למורה שלי ודברתי איתו. הוא אמר לי שהחוק הזה שונה או בוטל אך ללא ספק לא קביל היום ואין שום סיבה שמישהו מתחת לגיל 17 לא ינהג לבד (בסוף תקופת הליווי).

פורסם

בטוח שאם אתה מתחת ל17 אתה לא תוכל לנהוג לבד,אין לך רשיון !

אפשר לגשת לטסט רק מ17 והילך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים