עבור לתוכן

המלצה למחשב רב תכליתי כולל משחקים - 4k~ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני שוקל לקנות מחשב נייד שישמש כמה שיותר תחליף למחשב שולחני. הכוונה היא לא לקנות מחשב נייד מטורף אלא "לדחוף" כמה שיותר לתקציב הנתון.

שימושים (עפ"י סדר עדיפויות):

1. עבודה שוטפת (אינטרנט, מוזיקה, אופיס...).

2. עבודה עם תוכנות יחסית כבדות כמו פוטושופ, VS2008 ותוכנות קומפילציה. שימוש בתוכנות אלה לא יעשה באופן קבוע אך חשוב שיהיה ניתן לעבוד איתן באופן "נורמלי".

3. צפייה בסרטים.

4. משחקים. הכוונה למשחקים בקטנה. למשל שיריץ wow, ra3 ומשחקים מהתקופה האחרונה ברמה בינונית עד בינונית פלוס. כ.מסך מובנה לא בא בחשבון.

5. לא צריך אחריות בינליאומית, משקל לא ממש רלוונטי.

דילמות:

1. מסך מבריק - לא. פשוט מציק מדי. אי אפשר לעבוד איתו בכלל אם נמצאים במקום שמואר מהשמש.

2. אחריות. בד"כ מקבלים שנתיים אבל הבנתי שאפשר, עם תוספת מחיר כמובן, "לשדרג" ל-3 שנים. איפה אפשר לעשות את זה?

3. גודל מסך. ראיתי ניידים של 15" ומשום מה הם נראים לי מסורבלים מדי. בתור חייל שנוסע הרבה נסיעות ארוכות ברכבת (לא, אני לא עושה יומיות) נייד כזה עלול לתפוס כמעט את כל השולחן וגורם לאדם שלידך לפזול יותר מדי לעניינים שלך. יכול להיות שאני לא מעריך נכון את הגודל לכן אשמח לבחון אופציות קטנות יותר.

4. אמינות. התכנון הוא שהמחשב ישמש אותי גם בעתיד לצורך לימודים אקדמיים.

5. HD - מישהו יוכל להרחיב טיפה בנושא? מה בדיוק נדרש מהמחשב שיוכל להריץ וידאו מסוג זה.

עברתי על דיונים אחרים עם דרישות ותקציב דומים לשלי ומה שמומלץ שם בד"כ זה Gigabyte W576V. הבעיה איתו שהתקשתי מאוד למצוא עליו ביקורות ברשת, דבר שנראה לי מוזר לאור העובדה שהוא כזה מומלץ.

תודה מראש

פורסם

סה"כ יש לך הרבה דרישות בשביל התקציב וכנראה שלא יהיה מנוס מלהתפשר על חלקן או להתגמש בתקציב. מסך מאט באופן ספציפי בשילוב עם כרטיס מסך נפרד זה כמעט ולא אפשרי במחיר כזה. תסתכל אולי על ה-Sl500 של לנובו. זה מחשב ב-15.4" עם מסך מאט שנכנס בתקציב שלך גם עם כרטיס מסך נפרד ויתן גם רזולוציה גבוהה. חסרונותיו הם באחריות לשנה בלבד (ניתן להרחיב כפי שאמרת אך הרחבה תחרוג משמעותית מהתקציב).

ביחס לגודל, אני בהחלט מעדיפה מחשבי 14.1" או 13.3" על פני 15.4"-15.6" שכן רמת הניידות האפשרית סבירה יותר. מצד שני, אי אפשר הכל כאן, תחליט אם חשוב לך יותר הגודל או תכונות כמו מסך מאט+ כרטיס מסך. לפעמים ניתן למצוא את ה -SL400 ב-14.1" עם מסך מאט אבל בתוספת של כרטיס מסך נפרד תהיה בדר"כ חריגה מהתקציב. תערוך חיפוש קצר, אולי תמצא אותו במחיר קצת יותר נמוך.

ב-13.3" יש אופציות כמו ה-DV3 של HP שמגיע עם מסך מבריק וכרטיס מסך נפרד אך גם הוא יחייב חריגה של כמה מאות שקלים.

2. אחריות. בד"כ מקבלים שנתיים אבל הבנתי שאפשר, עם תוספת מחיר כמובן, "לשדרג" ל-3 שנים. איפה אפשר לעשות את זה?

במעמד הקניה או, בדר"כ, מול נותן השירות עד לתום תקופת האחריות הקיימת.

4. אמינות. התכנון הוא שהמחשב ישמש אותי גם בעתיד לצורך לימודים אקדמיים.

אני ממליצה שתחשוב האם זה ריאלי ומתי תתחיל ללמוד. הדרישות למחשב שמתאים ללימודים הן שונות ממחשב שישמש בעיקר בבית והדגש צריך להיות הרבה יותר על ניידות אם אתה מתכנן לקחת את המחשב לשיעורים לדוגמא. שיקול כזה עשוי לגבור על חיוניות של משהו אחר (כמו משחקים או מסך מאט). מומלץ שתשקול מראש את הצרכים בשנתיים-שלוש הקרובות לפחות (אם מדובר בהרבה יותר מזה ממילא יש סיכוי טוב שהמחשב כבר לא יהיה רלוונטי או ידרוש החלפה).

ביחס לעמידות, מחשבים במחיר כזה הם מחשבים צרכניים או חצי עסקיים. העמידות הגיונית בהתאם למחיר.

5. HD - מישהו יוכל להרחיב טיפה בנושא? מה בדיוק נדרש מהמחשב שיוכל להריץ וידאו מסוג זה.

כמעט כל נייד (מעבר למחשבים עם מעבדים חלשים במיוחד ונטבוקים) יכול להריץ כזה תוכן.

עברתי על דיונים אחרים עם דרישות ותקציב דומים לשלי ומה שמומלץ שם בד"כ זה Gigabyte W576V. הבעיה איתו שהתקשתי מאוד למצוא עליו ביקורות ברשת, דבר שנראה לי מוזר לאור העובדה שהוא כזה מומלץ.

הוא מומלץ בעיקר בגלל המחיר המאד נמוך בהשוואה למפרט. לא מדובר בדגמים שמאד פופולריים מחוץ לישראל (וספציפית במדינות דוברות אנגלית) ולכן אין הרבה סיקור.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה על התגובה המפורטת.

בהנחה ואנחנו מתפשרים על הגודל והמסך, מה האופציות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים