עבור לתוכן

Q6600-בעיות ביצוב המעבד על 3.77GHz

Featured Replies

פורסם

אהלן,

כרגע אני במהלך אוברקלוק גדול מאוד ל Q6600 שלי (3.77GHz), ועל מכפלה של X9 ו FSB של 419 (הגבול של הלוח) אני נתקל בבעיות יציבות (לא טמפרטורה) מעיקות.. המחשב לא שורד בדיקת מאמץ של יותר מדקה.

הזכרונות על משהו כמו 850MHz, בתדר סטוק (1.8v). כמו כן בגלל שתדר Vcore של 1.6 לא מספיק, נאלצתי לשים אותו על 1.8 בביוס, במנוחה זה 1.78 בגלל vdrops ובמאמץ משהו כמו 1.75.. יש למישהו רעיון איך לייצב את המכונה הזאת? כרגע הדבר היחיד שעולה לי בראש זה לשחק קצת עם התדר/מהירות/תזמונים של הזכרונות, בגלל שכל האפשרויות האחרות כבר נוסו.

פורסם

זה מתח גבוהה מדי כבר ... מציע לך לא לעבור את ה1.6 בכלל

פורסם
  • מחבר

אני יודע, אבל 1.6 זה פשוט לא מספיק (היה מעולה אם היה אפשר לעשות 1.67 +-). בכל מקרה החלטתי להוריד את זה ל 3.6GHz וכרגע אני לקראת בדיקת מאמץ של 12 שעות.

פורסם

בהצלחה :xyxthumbs: מחזיק לך אצבעות

פורסם

הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות כרגע זה לנסות להעלות את התדר של הזיכרונות ,אולי זה יתן לך יותר fsb ,חוץ מיזה אני חושב שאתה דיי הגעתה לתיקרה עם החומרה הנוכחית שלך (למרות הקירור המעולה ).

פורסם

כנראה הגעת לגבול המעבד

1.מעבדי 65NM בדרך כלל לא מצליחים להגיע ל3.8

2. אני לא מאמין שהמעבד בטמ''פ נורמליות תחת 1.75 וולט על קירור אוויר

3. לפעמים פשוט מגיעים לגבול שלא משנה כמה מתח תיתן זה לא יעזור וצריך לרדת לטמ''פ מתחת לאפס בשביל לשבור את ה"גבול" הזה

4. מציע שתבדוק את גבול הלוח - תוריד מכפלה לX6\7 ותבדוק עד מתי הלוח יציב בבאס המדובר , בנוסף תנסה לשחרר תזמונים ל 5-6-6-18 או אפילו

ל6-6-6-18 ותן לזיכרון 2V

מהניסיון שלי עם E8400 על הלוח שלך - הלוח לא נתן יותר מ420 באס בשום מצב ולא משנה כמה מתח לNB

אז יש סיכוי שהגעת לגבול הלוח

פורסם
  • מחבר

2) המעבד היה בטמפרטורות מעולות-49 במנוחה ו 71 במאמץ (למרות שבדיקת המאמץ הייתה בדיוק שתי דקות לפני שהכל התרסק, אני מניח שבבדיקה של כרבע שעה הייתי מגיע ל 75 מעלות שזה פשוט פצצה).

4) עשיתי כמה בדיקות וגבול הלוח שלי הוא 419 בדיוק.

להעלות את התדר של הזכרונות אני לא יכול, בגלל שב FSB גבוהה כ"כ כל ניסיון כל עלייה מינורית בזכרונות נהיה 1066+ והזכרונות שלי פשוט לא עומדים במתח הרב.

בקיצור, אם היו לי לוח וזכרונות מעט טובים יותר הייתי שובר שיא עולם על קירור אוויר, למה הקירור הזה פשוט בן **** של קירור ;D

פורסם

giloman לא ידוע איך הגעת למסקנותה אלה..אבל מעבדי 65NM מגיעים גם ליותר מ3.8GHZ (היה לי Q6600 כזה ;D)..

פותח התרד מתחים של רכיבים אחרים ניסת לעלות ? וכמו שציינו כבר המתח שלך גבוה מדי..זה לא משנה שהטמפ' תקינה (למרות שבדקת רק שתי דקות)..

המעבד עצמו לא יחזיק את זה לאורך זמן..

פורסם
  • מחבר

כן כבר הצלחתי להסיק את זה בעצמי :-\

בכל מקרה עכשיו אני לאחר בדיקת מאמץ של 12 שעות על 3.6GHz ויציב לגמרי.

את התדר של 3.77GHz הוספתי ל OCDB אתמול, רק משום מה האוברקלוק שלי לא שם :-X

ד"א

taotao, היה לך Q6600 והחלפת אותו ב E8600? :screwy:

פורסם

כן..מה הבעיה בזה :s05: זה לא שבאמת ניצלתי ארבע ליבות..ואחרי ש"תיגע" באחד מהEXXXX תבין עד כמה הOC קל..

היה די קשה לייצב את הQ6600 על 4GHZ..וגם זה היה במתח של 1.65V+-..

פורסם
  • מחבר

1.65? בלוח שלי אני יכול לעשות קפיצות קטנות קטנות עד 1.6, שם יש רק 1.8 ו 2...

מה המכפלה של E8400 ו E8500? אם היא ככה מעל 10-11 אז נראה לי אני אמכור את ה Q6600 בשביל אחד מהם ואעשה לו אוברקלוק.. לדעתך יהיה כדאי או אידיוטי?

פורסם

הE8600 מגיע עם מכפלה של X10 וכל דגם מתחת יורד בחצי מכפלה..

פורסם
  • מחבר

אז לי זה לא כדאי, בגלל שאם המגבלה של הלוח אם שלי היא 419 אז זה אומר שאני לא אוכל לעבור את ה 4190MHz מבחינת הלוח, ומבחינת הזכרונות אני לא אוכל לעבור את ה 3.8GHz אז.. לשדרג גם לוח, גם מעבד וגם זכרונות כששלי למעשה אחלה (אז מה אם יש "יותר טובים") זה אידיוטי, בייחוד כשהמחשב רק בן חצי שנה.

פורסם

אף אחד לא אמר לך לשדרג..אתה התפזרת עם זה... :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תגיד אתה יודע למה לא מוסיפים את האוברקלוק שלי ל OCDB? הוספתי אותו אתמול, כל התמונות היו בגודל המתאים והכל היה בסדר..

בתגובה הבאה אתה יכול גם על הדרך לנעול..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים