עבור לתוכן

מתבלט בין מספר דגמים של מכשירים סלולריים, פירוט בפנים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כנס לGSMARENA ותראה שההבדל הבסיסי הוא בעיקר מה שמגיע בערכה עם המכשיר...

לא סתם שאלתי, כי אולי מדובר גם על קושחה מתקדמת יותר, כמו במקרה של הN73.

אז כפי שאוהבים לומר בפורום הזה, אם אתה לא יודע, בבקשה ממך אל תגיב.

• תגובות 32
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אוקיי אז ככה:

יש לי חבר קרוב עם ה-5800, שותפה עם E71 ואבא עם N95.

אף אחד מהם לא משתמש עם ה-GPS אבל אני יודע של-5800 הייתה בעיה איתו וצריך עדכון מיוחד שאמור לפתור את זה ובנוסף יש לו אם אני לא טועה את ה-AGPS שנותן לך אפשרות לשירות GPS מהרשת הסלולרית אבל לפי מיטב ידעתי זה בתשלום כלשהו. חוץ מזה זה פלאפון נחמד מאוד מבחינת מצלמה, מוזיקה, ספיקר (לא יודע כמה מכם נוסעים ברכבת אבל יש כאלו שזה מאוד חשוב להם לשתף את כולם בחווית המזרחית שלהם) וסה"כ פלאפון מאוד מומלץ. אהה, יש כאלה שיגידו שהוא לא קטן אבל אני אמור לקבל N97 עוד שבוע אז אני כמובן חושב אחרת.

E71 פלאפון מצויין מבחינת אינטרנט (גם ה-5800 אגב), אין בו את כל השטיקים הנחמדים של ה-5800 באיכות טובה כמו מצלמה ונגן מוזיקה כי הוא מוגדר עסקי אבל סה"כ לדעתי המקלדת הופכת את כל עניין ההתכתבויות במייל/SMS להרבה יותר נוחה ובכלל אני אישית אוהב את המכשיר הזה. דבר מאוד חשוב לציין זה שיש לו קרינה גבוהה (1.3 אם אני לא טועה) והרבה אנשים טוענים שהוא מתחמם נורא.

על הN95 אין לי הרבה מה להגיד... פלאפון נחמד (מצלמה, נגן, GPS...) אבל קצת עבר זמנו.

לגבי משחקים לצערי אני לא יכול לעזור כי עוד לא יצא לי להתנסות בנושא...

עריכה: רק עכשיו שמתי לב ששאלת לגבי המסך... המסך של ה-5800 הוא בסדר גמור. המסך של האייפון עובד בשיטה אחרת לחלוטין (capacitive בעוד שה-5800 משתמש ב-resistive ה"נחות" יותר) אבל בעוד שהמסך של האייפון הוא באמת הכי טוב(?) ברגע שאתה משתמש קצת ב-5800 ומבין את הרעיון אז אין לך שום בעיה (השימוש עם העט שבתוך הפלאפון נוח ואם אתה לא רוצה את העט אז שימוש בציפורן יהיה גם לא רע).

מבחינת מצלמה אני לא יודע איזו יותר טובה של ה-5800 או הN95 אבל שתי המצלמות הם 5 מגה וסה"כ לא רעות בכלל (אני יודע שה-5800 מגיע עם פלאש של 2 נורות led, לא זוכר מה הפלאש של הN95).

פורסם
  • מחבר

^^^

מעולה שיש לך גישה לכמה מכשירים.

מניסיון שלך (קיים או עתידי)

מה יותר נוח לכתיבת SMSים וטקסטים, הE71 או מקלדת מלאה ב5800?

דרך אגב, לכל המכשירים כתוב: GPS: YES WITH A GPS SUPPORT

פורסם

הe71

by far

פורסם

הייתי שם את הסמיילי של מחזק אם הייתי יודע איך :D

ללא ספק הE71. המקלדת אולי נראית קטנה אבל זה מדהים עד כמה זה נוח לעומת בלי מקלדת.

אמרת שמחיר לא משנה ולכן הייתי ממליץ על הN97 אבל רק אם עלות מחיר/תועלת לא משנה לך.

פורסם

הייתי שם את הסמיילי של מחזק אם הייתי יודע איך :D

ללא ספק הE71. המקלדת אולי נראית קטנה אבל זה מדהים עד כמה זה נוח לעומת בלי מקלדת.

אמרת שמחיר לא משנה ולכן הייתי ממליץ על הN97 אבל רק אם עלות מחיר/תועלת לא משנה לך.

מה עם G1?

יש לו GPS לא?

פורסם

דרך אגב, לכל המכשירים כתוב: GPS: YES WITH A GPS SUPPORT

assisted gps בסה"כ מאפשר לקבל fix מהר יותר בגלל שהוא מזהה מיקום לפי האנטנות הסלולריות

פורסם
  • מחבר

את זה אני יודע...

ובעקרון אפשר לעשות את הפעולה הזאת עם כל מכשיר שמחובר לאינטרנט, רק שזה לא ממש מדוייק במכשירים האחרים.

דרך אגב, ידוע לך מה היתרון גם של S-GPS?

פורסם

כנס לGSMARENA ותראה שההבדל הבסיסי הוא בעיקר מה שמגיע בערכה עם המכשיר...

לא סתם שאלתי' date=' כי אולי מדובר גם על קושחה מתקדמת יותר, כמו במקרה של הN73.

אז כפי שאוהבים לומר בפורום הזה, אם אתה לא יודע, בבקשה ממך אל תגיב.

[/quote']

אתה חצוף וכפוי טובה. הפירוט ב-GSMARENA הוא מלא וכולל תשובות לכול מה ששאלת. כולל מעבד וגרסאת מע' הפעלה. את הדבר היחידי שלא מצויין שם ציינתי כבר בעצמי, זה שה-N85 וה-N95 תומכים ב-FlashLite 3 מה שאין באף מכשיר אחר. (מאלו ששאלת לגביהם)

פורסם

את זה אני יודע...

ובעקרון אפשר לעשות את הפעולה הזאת עם כל מכשיר שמחובר לאינטרנט, רק שזה לא ממש מדוייק במכשירים האחרים.

לא, זה לא מוריד מיקומי לווין בהתאם לתאריך (כמו שעושים במחשבי כף יד) זה מוצ אאת המיקום שלך לפי אנטנות סלולריות

פורסם
  • מחבר

אתה חצוף וכפוי טובה. הפירוט ב-GSMARENA הוא מלא וכולל תשובות לכול מה ששאלת. כולל מעבד וגרסאת מע' הפעלה. את הדבר היחידי שלא מצויין שם ציינתי כבר בעצמי, זה שה-N85 וה-N95 תומכים ב-FlashLite 3 מה שאין באף מכשיר אחר. (מאלו ששאלת לגביהם)

תראה, אני חפרתי בGSMARENA מספיק פעמים לפני שפתחתי את הדיון הזה.

מעבד וגרסאת הפעלה לא אומר יותר מידי דברים מאחר ואלו נתונים יבשים...

מתחת לגרסאת הפעלה יש קושחות שמשפיעות המון על עבודת המעבד, וזה בדיוק מה שאני שואל.

לא, זה לא מוריד מיקומי לווין בהתאם לתאריך (כמו שעושים במחשבי כף יד) זה מוצ אאת המיקום שלך לפי אנטנות סלולריות

לא הצלחתי להבין אותך כל כך.

A-GPS מוצא את מיקומך לפי האנטנות, וזה משהו שאפשר לעשות עם כל מכשיר שמחובר לאינטרנט...

פשוט לא הצלחתי להבין את התגובה שלך למה שאמרתי.

הe71

by far

אתה אומר זאת כי הזמן תגובה והלחצנים הממשיים יותר נוחים מאשר הלחצנים המדומים של ה5800?

לG1 יש GPS.

וN97 הוא לא בדגמים ששאלתי לגביהם.

פורסם

לא הצלחתי להבין אותך כל כך.

A-GPS מוצא את מיקומך לפי האנטנות, וזה משהו שאפשר לעשות עם כל מכשיר שמחובר לאינטרנט...

פשוט לא הצלחתי להבין את התגובה שלך למה שאמרתי.

איזה אנטנות סלולריות יש בחיבור לאינטרנט של מחשב כף יד (למשל)?

ואיך זה בדיוק יעזור לך לקבל fix באמצע שום מקום?

זה לא קשור לאינטרנט, זה קשור לאנטנות הסלולריות.

אתה אומר זאת כי הזמן תגובה והלחצנים הממשיים יותר נוחים מאשר הלחצנים המדומים של ה5800?

כן, מקלדת מגע+מסך רסיסטיבי זה פשוט לא עובד

פורסם
  • מחבר

כנראה שלא הבנת אותי...

דבר ראשון A-GPS נותן את המיקום שלך לפי האנטנות הסלולריות מסביב... ולא התכוונתי לאנטנות בתוך המכשיר, בתוך המכשיר יש רק אנטנה אחת.

דבר שני, במכשירים שלא מגיעים עם A-GPS ניתן לנצל תוכנות מסויימות בשביל שיתנו מיקום יחסי שלך, לדוגמא אני עם ה6120C שלי ועם GOOGLE MAPS, מצליח למצוא את המיקום שלי בצורה יחסית. (תלוי בכמות האנטנות שיש מסביבי כמובן), באופן עקרוני אם היו כותבים אפליקציה מסויימת היה אפשר לדעת אם המיקום שלך בלי אינטרנט... (זו היכולת שיש לחברות הסלולר בשביל למצוא אותך במידת הצורך, ובעזרת צו משפט כמובן)

מחשבי כף יד, או מכשירים אחרים, שיש להם GPS אמיתי, יש להם מקלט GPS שמזהה את מיקומם...

פורסם

אני הבנתי אותך, אתה כנראה לא הבנת עדיין מה זה a-gps

a-gps זה לא תחליף לgps "אמיתי" (ברובם של המקרים וספציפית במכשירים המדוברים)

זה עוזר לgps "אמיתי" לקבל איכון במהירות גבוהה יותר ע"י שימוש במיקום שמתקבל מהאנטנות הסלולריות

פורסם
  • מחבר

שוב פעם לא קראת טוב את מה שכתבתי.

A-GPS מתפקד בתור GPS חלקי, הוא מצליח למצוא מיקום בעזרת אנטנה, אבל לא מיקום מדוייק.

לכן ניתן להשתמש בו ללא GPS אמיתי, אבל הוא לא ימצא אותך על המטר, הוא ימצא אותך ברדיוס של 100-3K מטרים, אני יכול להוכיח לך את זה בקלות רבה מאוד...

במקרה שA-GPS עובד עם GPS נוסף, מאחר שהוא יודע מיקום יחסי שלך, הוא מקל על מקלט הGPS למצוא את המיקום שלך בצורה מדוייקת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים