עבור לתוכן

מחשב נייד לצרכים סטודנטיאליים בעיקר. עד 7000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני מחפש מחשב נייד בעיקר לצרכי סטודנט, אבל לא רק. אשמח להשתמש בו גם למשחקים וסרטים (רגילים וגם HD). מכיוון שהוא יהיה איתי כל הזמן אני צריך שיהיה קל, לא יותר מ3 קילו. כמה שפחות יותר טוב.

המשחקים שאשחק הם בהתאם ליכולות המחשב שתציעו. כלומר, אני אשמח לשחק את המשחקים החדשים אבל לא חייב על האיכות הכי גבוהה כי מן הסתם מחשב קל שאמור להיות נייד לצרכי סטודנט לא יכול לשאת בעומס של משחקים כבדים.

חשבתי על הdell studio xps 13. וגם קראתי עליו ביקורות טובות פרט לזה שיכול להיות שהוא יתחמם קצת (לא ממש מפריע לי) ושהסוללה שלו מחזיקה בקושי שלוש שעות (מאוד מפריע לי, אבל אני מניח שאפשר לפתור את זה עם סוללת 9 תאים)

התקציב שלי גבוה. ואשמח להמלצותיכם ומחשבותיכם על המחשב הנ"ל או הצעות אחרות.

תודה מראש, עידו :)

פורסם

ה-XPS 13 הוא אחד ממחשבי ה-13.3" שמציע את יכולות המשחק הגבוהות ביותר בשוק. עם זאת, בנושאים אחרים הוא לא מצטיין (לא במשקל, לא בחימום ולא בחיי סוללה כפי שכבר ציינת) ולמי שמשחקים אינה העדיפות הראשונה שלו לא הייתי ממליצה עליו. בנוסף, יתרונות המחשב הזה במשחקים מתבטאים רק בגרסא שכוללת את ה-9500m GE ולא רק את ה-9400. בתקציב שלך, המחשב יגיע רק עם ה-9400 (לפחות ביבוא רשמי ממה שאני ראיתי) ולכן אתה מאבד את כל היתרונות בתחום הזה ומקבל למעשה מחשב יקר מאד בשביל מה שהוא נותן.

עם זאת, אין גם אופציות אחרות בתקציב שיתנו כרטיס מסך טוב יותר בגודל כזה ולכן לא יהיה מנוס מלהתפשר או על רמת המשחק או על הניידות. אתה יכול למצוא מחשב 13.3" עם כרטיס מסך בסיסי יחסית שיספיק להרצה של רוב המשחקים החדשים (מלבד לכבדים במיוחד ביניהם) בצורה סבירה או מחשב 15.4" ומעלה עם כרטיס מסך הרבה יותר חזק שיתמודד עם משחקים טוב בהרבה. חשוב לציין שהמשקל שציינת (3 ק"ג) הוא מאד גבוה למעשה ומתאים למחשבי 15.4"-15.6". מחשבי 13.3" שוקלים בסביבות 2-2.2 ק"ג בדר"כ.

אם אתה רוצה לוותר על משחקים חדשים, ניתן למצוא גם מחשבים איכותיים יותר ועם חיי סוללה טובים יותר בתקציב שמגיעים עם כרטיס מסך מובנה. תחשוב מה חשוב לך.

פורסם
  • מחבר

אני אשמח לקבל יעוץ והמלצות ממך על מחשבים אחרים, עם יכולות משחקיות פחות גבוהות, כמו שאמרת.

פשוט, הבטריה במחשב הנ"ל היא משהו שקצת מפחיד אותי בתור סטודנט לעתיד. לא בטוח שאוכל להיות צמוד לחיבורי חשמל כל היום באוניברסיטה. אגב, את יודעת אולי מה בערך ההפרש בזמן הסוללה בין שישה תאים לתשעה ?

אגב, 3 ק"ג היא הגזמה. אני אשמח ל2.5 ומטה, כי עדיין, בתור סטודנט, כמה שפחות משקל, יותר טוב. במיוחד כשצריך להוסיף על משקל המחשב גם משקל תיק, מטען וכמובן - אביזרי לימוד.

אני לא חושב שאני מעוניין במסך מעל 14 אינץ' מפאת העובדה שאני רוצה שיהיה כמה שיותר נייד וקומפקטי.

אפילו בבית אני מסתדר היטב עם מסך ה17 שלי, שנחשב כיום קטן ביחס למסכים החדישים.

חשבתי לקנות את המק בוק פרו 13. זמן הבטריה שלו הוא אסטרונומי (פי שניים מהדל). אבל אני חושש שיהיה לי קשה להתאקלם למערכת ההפעלה שלו. מה עוד שלהתקין וויינדוס על מקינטוש נראה לי די בזבוז.

אשמח לשמוע את המלצותייך הנוספות, וגם של אחרים בפורום,

עידו.

פורסם

perhaps if you can elaborate on the studential needs you have we can help you more to decide what to get, for example are you planing to use it to type during lectures?

פורסם

עצה מסטודנט, אל תקנה מחשב נייד למשחקים בתכנון לסחיבה ברחבי הקמפוס. אני קניתי לפני שנתיים dell inspiron 1520 עם 8600gt ב-7000~ ועכשיו אני מחפש דרך להיפטר ממנו ולעבור ל-asus eee. עם הזמן תלמד שמשחקים עדיף להריץ על מחשב נייח ייעודי ולא על מחשב נייד שמתחמם בטירוף ומציע שעתיים מקסימום של עבודה ממוצעת. הימצאותו של כרטיס מסך כמו ה-8600gt משנה הכל ולמעשה זה מחשב שאמנם אפשר לנייד אותו אבל השימוש בו הוא רחוק מלהיות נייד באמת.

אני ממליץ לך ללכת על מחשב סולידי כמו ה-xps ב-13.3 אינץ' אך ללא כרטיס מסך ייעודי.

פורסם

ה-Macbook Pro אכן נותן זמן סוללה טוב וגם יכולת משחק סבירה אך כפי שאמרת הייתי ממליצה עליו רק למי שמתכנן/ מעוניין להשתמש במערכת ההפעלה (מה גם שישנה ירידה דרמטית בחיי הסוללה תחת Windows, אם כי הם עדיין טובים מהממוצע). למרות זאת, מדובר באופציה שבשבילך אינה חסרת יתרונות. המחשב אולי לא יתן לך את התמורה הטובה ביותר למחיר וסובל מכמה חסרונות מעצבנים בשביל מחשב בעלות כלכך גבוהה אבל הוא יענה על הדרישה לשילוב כרטיס מסך סביר וחיי סוללה גבוהים מהסטנדרט ואין הרבה מחשבים אחרים ב-13.3" שיעשו את זה.

מעבר ל-Macbook Pro, אין בתקציב שלך מחשבים ב-13.3" שיספקו חיי סוללה מהרמה הזו בשילוב עם כרטיס מסך סביר למשחקים. אתה יכול להסתכל על מחשבים שיספקו חיי סוללה ממוצעים יותר כמו ה-Vostro 1320 שיגיע כנראה לסביבות 4 שעות או ה-dv3 של HP שיתן קצת יותר קרוב לשלוש.

ב-14.1" כן יש אופציות טובות אך הן ישקלו קצת יותר. ה-E6400 של דל יתן בתקציב שלך גם רמת משחק סבירה, גם מסך מאט ברזולוציה גבוהה יותר וגם איכות עסקית, תמיכה בכל הפונקציות העסקיות, חיי סוללה טובים ואחריות לשלוש שנים ועוד ישאר לך הרבה עודף לשדרוגים. כולל יציאות DP ו-eSATA

ה-T400 של לנובו גם הוא מחשב עסקי עם מסך מאט. הוא קצת יותר כבד אבל חיי הסוללה שלו קצת יותר טובים. הוא כולל כרטיס מסך היברידי שמאפשר לעבור מעבודה על כרטיס מסך מובנה (לשימור חיי סוללה) לעבודה על כרטיס מסך נפרד (לביצועים טובים יותר במשחקים).

אם אתה מוותר בכלל על המשחקים בנייד, הבחירה הראשונה שלי תהיה ה-E4300 של דל ב-13.3" או, במחיר נמוך משמעותית, אחד ממחשבי ה-13.3" עם מעבדי ה-ULV שיתרונם בחיי סוללה ארוכים ביותר אך חסרונם בביצועים פחותים ואיכות צרכנית. יש גם אופציות מצויינות ב-12.1" אם זה בא בחשבון.

פורסם

לגהי השאלה שלך על הסוללה אני יכול להמליץ על הסטיקי, הוא עזר לי הרבה בנושא.

התרומה שלי לנושא בתור סטודנט שנה שלישית שמסתובב כבר שנתיים עם מחשב גדול (15.4 וקרוב לשלושה ק"ג) ולפני כמה ימים קניתי אחד חדש קטן יותר (13.3 ששוקל קצת יותר מ2) שזה הבדל של שמים וארץ. כבר הספקתי לקחת אותו איתי בתיק וההרגשה מאוד טובה.

ברמה הפרטנית יותר אני ממליץ לך ללכת לאולמות תצוגה ולהסתכל ולגעת בקצת מחשבים שתראה מול מה אתה יכול לשבת 4-8 שעות ביום לימודים.

בהיבט המפרטים אני יכול רק לתת קצת ביקורת על הHP שלי, למרות שהוא הרבה מתחת לתקציב שלך ואני מאמין שתוכל למצוא משהו יותר טוב ממנו בתקציב הנ,ל.

מדובר בDV3-2150 של HP כאמור, בסביבות 4400 ש"ח.

יתרונות (מבחינה סטודנטיאלית):

1. מסך מצויין (אם אתה אוהב מבריקים, אני אוהב. גם הלפטופ שהייתי אתו עד עכשיו הוא עם מסך מבריק וזה לא יצר לי בעיה בלימודים תחת פלורסנטים, גם ברמת בהירות נמוכה כדי לשמור על הסוללה).

2. הסוללה עד עכשיו עושה רושם טוב מאוד במשימות סטודנטיאליות (הקלדה, קצת אינטרנט, קימפול וכאלה), למרות שהיא סוללת 6 תאים ולא 9 כמו הקודם.

3. משקל קל (באופן יחסי למפלצת הקודמת).

*4. הכרטיס מסך שלו טוב מינוס (או בינוני פלוס, אם תרצה) מה שמאפשר לנקות את הראש בין שיעורים ובמהלכם בסרטים, סדרות או משחקים בהגדרות מדיום וכאלה.

חסרונות (מכל הסוגים):

1. משטח עכבר פשוט לא טוב. זה יכול להפתר באמצעות עכבר חיצוני, אבל זה משהו שצריך לשים עליו את הדגש. בייחוד לסטודנטים.

2. רגיש לטביעות אצבעות. לי זה מאוד מפריע.

3. הביקורות ברשת על השירות של HP לא מחמיאות (וזה אנדרסטייטמנט). מקווה שלא אזדקק להם.

דבר נוסף, בחיפושים שלי אחרי מחשב נתקלתי באיזשהו מפרט של ווסטרו של דל. תציץ בו, אחת הסיבות שירדתי ממנו היתה תקציב, יכול להיות שלך הוא יתאים.

פורסם
  • מחבר

מה הן החסרונות של המק בוק בהשוואה לדל ?

כי בינהם אני מתלבט.

אמנם יהיה לי מוזר מאוד להתרגל למק, אבל אני אוכל לעשות זאת. מה עוד שאפשר להתקין ווינדוס 7 בכיף. לא ?

חיי הסוללה מטרידים אותי קשות. אחרת לא היתה התלבטות בכלל והייתי לוקח את הדל בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

עצה מסטודנט, אל תקנה מחשב נייד למשחקים בתכנון לסחיבה ברחבי הקמפוס. אני קניתי לפני שנתיים dell inspiron 1520 עם 8600gt ב-7000~ ועכשיו אני מחפש דרך להיפטר ממנו ולעבור ל-asus eee. עם הזמן תלמד שמשחקים עדיף להריץ על מחשב נייח ייעודי ולא על מחשב נייד שמתחמם בטירוף ומציע שעתיים מקסימום של עבודה ממוצעת. הימצאותו של כרטיס מסך כמו ה-8600gt משנה הכל ולמעשה זה מחשב שאמנם אפשר לנייד אותו אבל השימוש בו הוא רחוק מלהיות נייד באמת.

אני ממליץ לך ללכת על מחשב סולידי כמו ה-xps ב-13.3 אינץ' אך ללא כרטיס מסך ייעודי.

מחזק! גם אני עובר את זה היום....

פורסם

מה הן החסרונות של המק בוק בהשוואה לדל ?

על איזה מהדלים אתה מדבר?

פורסם
  • מחבר

studio xps 13

פורסם

היתרונות שלו לעומת המק הם : מחיר, מעבד, זיכרון 4 לעומת 2, דיסק קשיח 160 לעומת 500 ויציאת HDMI שאין במק, וכמובן למי שמעדיף windows אז זה יתרון (אם אתה רוצה משחקים אז כמובן שתעדיף win) לי יש את הדל הנ"ל בגרסת ה-geforce 9400 ואני מצליח להריץ קריסיס על נמוך ואת ה-NFS החדש על medium-high

פורסם

studio xps 13

לדעתי ל-XPS אין יתרונות ייחודיים על פני ה-MAC. להיפך, כאמור אני לא ממליצה על ה-XPS כי הוא יקר מאד בשביל מה שהוא נותן בשבילך. ה-MAC גם הוא לא זול בשביל מה שהוא נותן אבל לפחות הוא נותן דברים יותר משמעותיים לצרכים שלך ואין לו תחליפים דומים שמציעים תשובה כזו לדרישות במחיר נמוך יותר. היתרונות שלו יחודיים בין אם הם שווים בשבילך את הכסף או לא.

ה-XPS לעומת זאת לא נותן שום דבר ייחודי, ניתן למצוא מחשבים אחרים זולים בהרבה שימלאו את הדרישות שלך טוב באותה המידה או אפילו טוב יותר. אני הייתי מורידה אותו מהפרק לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך ! עזרת לי מאוד.

אני אלך על המק. בהזדמנות ארחיב לו בעצמי את הזיכרון + אקנה כונן קשיח נייד.

ושוב, תודה..

את אדירה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים