עבור לתוכן

ניסיון ראשון לאוברקלוק למעבד

Featured Replies

פורסם

מפרט:

c2d 6320 1.80GHZ, Asus P5B, 4GB DDR2 800MHZ, HD 4770

מחובר לטלווזיה 42 LCD.

הייתי מעוניין לעשות אוברקלוק, ממש בקטנה למעבד, הבנתי שאני יכול עם ידע קצר, ובלי להיות מומחה לפחות להגיע עם המעבד ל2.2, 2.3.

אני הייתי מעדיף לא להתעסק עם הביוס, והבנתי שיש תוכנה של של אסוס שנקראת AI SUITE, שיש מד מסויים, שאפשר לאט לאט לעלות אותו, והוא כבר מעלה הכל לבד, כלומר מתחים וכל מה שצריך, המליצו לי על תוכנה שנקראת OCCT או OCCP לבדיקה של מאמץ וטמפרטורה של המעבד.

הבנתי שלא כדאי לי לעבור את 1.6V, ושהמעבד לא יעבור טמפרטורה של 75C.

יש עוד אולי איזה כמה דברים בתור מתחיל לגמרי, שאני צריך לדעת? מעבר לסיכונים כמובן.. אני בתכלס רוצה לעשות אוברקלוק קטן למעבד, פשוט לתת עוד טיפה פוש למערכת בכללי.

משחק מסויים שהמחשב שלי עומד בכל הדרישות, חוץ מהמעבד שהדרישה היא Intel Core2 Duo 2.0GHz or equivalent processor ואצלי זה 1.8

פורסם

פותח התרד אם אתה מתכנן OC עם תוכנה או OC של 200MHZ..זה לא יתן לך כלום..השיפור הוא זניח אם בכלל..

זה המשחק דורש עוד 200MHz לא אומר שהמעבד/מערכת שלך לא תסחב אותו..אם המטרה שלך בOC היא להגיע ל2.0GHZ תוותר..זה מיותר..

פורסם
  • מחבר

פותח התרד אם אתה מתכנן OC עם תוכנה או OC של 200MHZ..זה לא יתן לך כלום..השיפור הוא זניח אם בכלל..

זה המשחק דורש עוד 200MHz לא אומר שהמעבד/מערכת שלך לא תסחב אותו..אם המטרה שלך בOC היא להגיע ל2.0GHZ תוותר..זה מיותר..

בתכלס חשבתי על זה, אמרתי כמה שינוי יכול להיות כבר, אבל הבנתי שגם אפשר להגיע לכיוון של 2.3 אפילו.

יש לי קירור רגיל של אינטל על הלוח אם, לא איזה משהו מיוחד, השאלה זה אם זה כדאי.

הבנתי שאם אני עושה בצורה מבוקרת, כלומר מעלה קצת, אני לא יודע בדיוק מה זה אומר קצת, אבל נניח 5-10 להעלות, ולהריץ בדיקה שזזה יציב וטמפרטורה, וזהו.

אם אפשר עוד קצת אז סבבה, מקסימום אפשר להחזיר, חח אני מקווה.

פורסם

אפשר גן להגיע ל3GHZ...אבל הקירור שלך לא יחזיק את זה..

אתה מוזמן להתחיל לקרוא במדריכים ולהריץ חיפוש בפורום..תתחיל בOC אם נתקעת שאל כאן...

כמו כן בדוק את הטמפ' במאמת/מנוחה לפני..

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף לא להתעסק דרך ה-BIOS, הורדתי את התוכנה AI SUITE של אסוס, יש שם אפשרות של AI BOOSTER.

לשונית ADVANCE, שני אפשרויות, CPU FREQUENCY שנמצא על 266, וCPU RATIO שנמצא על 7.

לפי עוד פרטים של התוכנה CPU TEMP 49-50C 1.2V.

אפשר קצת כיוונון איך כדאי ומה להוזיז ?

אגב שאני נכנס לתוכנה רשום שהמעבד עובד על 1600 ומשהו GHZ, זה לא אמור להיות 1800 ומשהו? (c2d 6320 1.8GHZ)

פורסם

כדאי לך קודם כל לבדוק את הטמפ' במאמץ שכן אם אתה על 50 במנוחה אז אתה לא תגיע רחוק בOC וכמו שעידן אמר העלאה של 200MHZ זה לא מורגש.

והתוכנה רושמת את התדר המקורי שזה 1600 אם התדר באס הוא 266 והמכפלה 7 אז כן יש לך 1862MHZ, אתה יכול לאמת את בביוס או דרך CPU-Z\EVEREST

פורסם
  • מחבר

כדאי לך קודם כל לבדוק את הטמפ' במאמץ שכן אם אתה על 50 במנוחה אז אתה לא תגיע רחוק בOC וכמו שעידן אמר העלאה של 200MHZ זה לא מורגש.

והתוכנה רושמת את התדר המקורי שזה 1600 אם התדר באס הוא 266 והמכפלה 7 אז כן יש לך 1862MHZ, אתה יכול לאמת את בביוס או דרך CPU-Z\EVEREST

אוקי.. עוד שאלה קטנה, פתחתי CPUZ, ויש לי קפיצות כאלה, כלומר מ-1601MHZ פתאום מופיע לכמה שניות 1800 ומשהו, פשוט ניסיתי קצת מיקודם לשחק עם ההגדרות, ועכשיו החזרתי לברירת מחדל, זה נורמלי שזה ככה קופץ ?

פורסם

כן זה נורמלי זה אופציה של חיסכןו בחשמל, כשאין עומס על המעבד המכפלהיורדת וכך גם התדר.

אפשרי לבטל את זה אבל זה לא משפיע על הביצועים.

פורסם
  • מחבר

סבבה, תודה על התשובות המהירות.

דרך EVEREST דרך אגב, הטמפרטורה של הלוח-אם רשום 45C, הבדל של 5 מעלות בין שני התוכנות. (AI SUITE)

סתם ככה קווים כללים, אם אני רוצה להגיע עם המעבד ל-2.2GHZ, קודם כל, האם מבחינת תוכנתית, כלומר דרך CPUZ אני פתאום יראה שיהיה רשום לי 2.2? או שעדיין יהיה רשום אותו דגם 6320 1.866 ?(או שאת השינוי אני יראה לפי ה-CORE SPEED ו-BUS SPEED ?)

אם אני רוצה להגיע כביכול לשיפור הזה, כמה פחות או יותר אני צריך להעלות את ה- CPU FREQUENCY ? (וזה עקרונית הדבר היחיד שאני אמור לשנות - דרך התוכנה הזאת לפחות )

תודה

פורסם

שיפור יש גם בהעלאה של 200MHZ אבל שוב קטן ביותר..שאתה רוצה שיפור זה אומר ? שיפור בכמה/איזה אפקלציות ?

אבל מאזור ה600MHZ ומעלה אמורת להיות שיפור ברור..

ואכן אתה תראה בCPU-Z את התדר/באס וכו..בהתאם למה שהעלאת..

כמו כן רחוק עם התוכנה אתה לא תגיע (שדרך אגב היא מתעסקת בביוס)..אבל זה כבר בחירה שלך..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים