עבור לתוכן

איך אני בונה שיתוף אינטרנט בעזרת רכזת?

Featured Replies

פורסם

בבקשה תעזור לי!

פורסם

רכזת זה רק המכשיר שיוצר רשת ביתית.

אתה צריך להסביר לנו איך אתה מתכוון לבנות את הרשת והשיתוף אינטרנט שלך.

האם אתה מתכוון לראוטר (נתב) שיתחבר לאינטרנט והוא "ישתף" אינטרנט ברשת ביתית עם האב?

או שאתה מתכוון למחשב שרת שיהיה מחובר לאינטרנט ו"ישתף" אינטרנט לרשת של מספר מחשבים שתיווצר עם האב?

פורסם
  • מחבר

רכזת זה רק המכשיר שיוצר רשת ביתית.

אתה צריך להסביר לנו איך אתה מתכוון לבנות את הרשת והשיתוף אינטרנט שלך.

האם אתה מתכוון לראוטר (נתב) שיתחבר לאינטרנט והוא "ישתף" אינטרנט ברשת ביתית עם האב?

או שאתה מתכוון למחשב שרת שיהיה מחובר לאינטרנט ו"ישתף" אינטרנט לרשת של מספר מחשבים שתיווצר עם האב?

יש לי מודם ALCATEL שחור הישנים האלה אני מחבר אותו במקום למחשב ל HUB וזה פועל רק

במחשב מספר 1

פורסם
  • מחבר

כאילו ב HUB יש 8 יציאות 1------1 2 3 4 5 6 7 8

| |

uplink

ויכול להיות גם שלא חיברתי נכון כי זה פעם ראשונה שלי שאני מתעסק עם HUB

בגלל זה גם אני לא מצליח

יש לי HUB של PLANET

Model : FSD-803

פורסם

כמו שאמרתי, האב זה רק מכשיר שיוצר רשת ביתית.

בשביל לעבוד עם כמה מחשבים על אותו חיבור אינטרנט, אתה צריך גם נתב.

על ההבדל בין נתב להאב, כתבתי עצמי מספר פעמים פה בפורום. למשל:

אוקיי לאט לאט.

דבר ראשון: אתה צריך כרטיס רשת אחד על כל מחשב, ולא שניים. וכל כרטיס אתה מחבר ל-HUB/Switch וגם את המודם ל-HUB/Switch.

כל מחשב מתחבר ל-HUB/Switch בכבל רשת ישר, והמודם מתחבר ל-HUB/Switch או עם ישר, או עם מוצלב. אם מחברים ליציאה רגילה ב-HUB/Switch, צריך כבל מוצלב. אם מחברים ליציאת Uplink ב-HUB/Switch, צריך כבל ישר (אני לא בטוח 100% בקשר לזה).

כל השאר זה הגדרות במחשבים ובאלקטל.

זה החלק המעשי.

עכשיו הסבר תיאורטי:

HUB/Switch זה מכשיר שכל מה שהוא עושה זה ליצור רשת בין מספר מחשבים. nada mas...

כל העניין של אינטרנט נעשה במודם שאחרי שידרוג הוא גם נתב.

כשמשדרגים מודם, מפעילים את הנתב המובנה שבו. מה נתב עושה? נתב מקשר בין שתי רשתות: הרשת החיצונית של האינטרנט עם כל העולם, והרשת הפנימית שלך בתוך הבית (שה-HUB/Switch יצר. המודם יהיה עוד "מחשב" מהרשת הזאת). כשמחשב צריך גישה לאינטרנט, הנתב מפנה את הפורט המסויים שהמחשב ביקש אל האייפי של המחשב הזה, וכך ניתן לעבוד עם מספר מחשבים על אותו חיבור לאינטרנט.

בגלל שהנתב הוא מן עוד "מחשב" ברשת, והוא זה שמחובר לאינטרנט, החייגן לאינטרנט יהיה עליו ולא על אחד המחשבים. בשידרוג מגדירים את המודם להתחבר לבד לאינטרנט, ואח"כ בכל פעם שנדליק אותו, הוא יתחבר לאינטרנט לבד. אתה מגדיר כל מחשב ש"יחפש אינטרנט" בכתובת של הנתב, וכשהנתב יראה בקשה מהרשת הפנימית לגישה לרשת החיצונית, הוא יפנה את הפורט המתאים למחשב המבקש.

מכיוון ש-HUB/Switch פשוט יוצרים רשת בין מספר גדול יותר של מחשבים, אין בעניין הרשת הביתית שום חיסרון בכך. תהייה לך רשת כמו רשת ישירה בין מחשב למחשב. תוכל לשתף קבצים ומדפסות כמו ברשת רגילה. שוב: HUB/Switch לא קשורים ממש לאינטרנט ולניתוב. הם קשורים לרשת הביתית. הניתוב נעשה רק בנתב, והוא שולח את המידע למחשב המתאים, דרך ה-HUB/Switch. כי רק דרכם ניתן לחבר רשת של 3 מחשבים ומעלה (אם רוצים לנתב ל-2 מחשבים, צריך רשת של 3 מחשבים, כי גם המודם הוא מעין מחשב ברשת הפנימית, לכן צריך מכשיר שיחבר לנו רשת של 3 מחשבים ומעלה. בקשר ישיר של כרטיס רשת לכרטיס רשת, אי אפשר לחבר 3 מחשבים לרשת אחת).

כמה מחשבים אפשר לחבר לרשת הזאת? כמספר היציאות ב-HUB/Switch שלך.

לא ניתן להגדיר במודם אלקטל הגבלות לרוחב פס לכל מחשב. לפחות אני לא מכיר אפשרות כזאת.

ההבדל בין HUB ל-Switch:

בעיקרון, שניהם נקראים רכזת, ושניהם עושים בדיוק את אותה עבודה: יצירת רשת בין יותר מ-2 מחשבים. רשת של 2 מחשבים אפשר ליצור ע"י חיבור ישיר של כרטיס רשת לכרטיס רשת. בעזרת המכשירים האלו, ניתן ליצור רשת של יותר. פשוט מחברים את כל המחשבים אליהם וזהו.

ההבדל ביניהם הוא באופן הפעולה שלהם.

בכלליות: כשנכנס מידע ל-HUB, ה-HUB שולח את המידע הזה לכל היציאות שיש בו, ו"מפיל" את המידע בכל יציאה שלא ביקשה את המידע. וכך המידע בסוף מועבר רק ליציאה הנכונה. לכן, נוצר מצב שכל הזמן עובר מידע ב-HUB בין כל היציאות שלו, וזה גורם לו להיות יותר איטי מה-Switch.

כשה-Switch מקבל מידע, הוא מעביר אותו רק ליציאה הנכונה. באופן זה, יש גם פחות איבוד מידע ברשת. לכן, ה-Switch יותר מומלץ, אבל גם יותר יקר.

אני קניתי Switch 10/100 8 ports של Dynamode ב-230 ¤.

** לחיצה על כותרת הציטוט תוביל אותך ת'רד ממנו הוא לקוח, שם תוכל לקרוא עוד על הנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים