עבור לתוכן

מגמת פילוסופיה

Featured Replies

פורסם

טוב.. אז היום נדרשתי לבחור מייד מגמה אחרי שכל החופש לא עשיתי את זה..

אמרתי יאללה, שיהיה פילוסופיה

אפשר הסבר קצרצר על פילוסופיה? מה זה? איך לומדים? זה קשה? מעניין?

חלק פעיל בשיעורים זה FATAL לציון טוב בתעודה?

אני חייב להחליט עד מחר מחרתיים והמורה נמצאת רק ימי רביעי

תודה.

פורסם

פילוסופיה ?????

באיזה בית ספר זה ?????

מה אתם לומדים שם ?????

לא יודע אבל מנק' מבטי זה נראה לי די מוקדם לעשות בפילוסופיה בגיל כלכך צעיר. ::)

::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)

פורסם

גם אצלנו יש פילוסופיה...

לגבי אם זה צעיר מדי או לא... אישית אני נוטה להתפלסף הרבה אבל תמיד אני נכנס אחרי זה לדכאון.

מצד שני, הפילוסופיה כמקצוע מורחב היא בבית ספר, ובית ספר יודע "למקצע" (פחות או יותר) הרבה תחומים. ממישהי שאני מכיר שם (היא התחילה עם זה רק השנה אבל...) היא אמרה לי שהם לומדים על כל מיני תאוריות של פילוסופים בינתיים.

יש לי חבר שם (אסף, שתוק) אני אשאל אותו מה בדיוק הולך שמה.

פורסם
  • מחבר

תודה..

שמעתי שאפשר להתשגע מזה..

מורה שמפקפק שעה וחצי אם אנחנו בעצם חיים בתוך חלום גדול

אתה יכול להתאבד מרוב קריזה וזיבולי שכל..

זה נכון כל זה?

פורסם

פילוסופיה זה לשאול את השאלות שאי אפשר למצוא להן תשובה - להוכיח שניתן ולהוכיח שהדרך הלוגית שבה מצאת תשובה היא נכונה.

פילוסופיה מאוד דומה למתמטיקה - אבל לא למתמטיקה כמו שמלמדים בתיכון (אולי קצת להנדסת המישור אבל אולי רק בכיוון החשיבה)

כלומר הניסיון הוא לצאת מהנחות יסוד בסיסיות - שאותן אפשר להוכיח בכל מקרה ("דוגמת הוכחת דקארט - אני חושב משמע אני קיים") או להניח שהן נכונות כאקסיומה ולראות כמה אפשר ללכת הלאה בשיקולים לוגיים "טהורים" ולהגיע למסקנות שונות.

זה מאוד מעניין אבל דורש יכולת ניתוח גבוהה מחשבה עמוקה ופתיחות נפשית ומחשבתית.

זה דורש יכולת למטיל ספק בכל ולשחרר את המחשבה מהכבלים שכל חיינו חיינו תחתם ומחלקם אנו לא יכולים להשתחרר כי אנחנו לא ממש יודעים שהם כובלים אותנו או אפילו לא יודעים שהם קיימים.

ואת כל זה לעשות לא בזיוני שכל אלה בצורה לוגית דידקטית ובעלת מבנה מאוד פשוט קפדני והגיוני - הייתי אפילו אומר - מתמטי.

אם זה עושה לך את זה אז לך על זה - אם לא אז זה יכול להיות שיעמום רציני... 8)

פורסם
  • מחבר

שמעו חבר'ה, זה או פילוסופיה, או קולנוע, או כימיה

אני יכול לשנות מתי שבא לי.. אבל אם אני משנה אז חלס.. אין לשנות שוב.

אז בוא נגיד שאני ממש לא רוצה קולנוע (ניתוח סרטים)

וכימיה אני לא יודע ממש מה הולך שם הסבר לא יזיק

אז פילוסופיה לא?

שמעו, לא ממש מעניין אותי המקצוע הזה, יש לי את חינוך גופני מורחב שזה מאוד מעניין אותי (עיוני+מעשי+ תעודת מדריך מווינגייט)

אבל אי אפשר לקחת בכתה י' רק את זה, חייב עוד משהו

אז אני צריך משהו קל, מהיר, קצת זמן, בלי זיבולי שכל, בגרות קלה רק כדי לסיים את השנה ואני יוכל להמשיך בחנ"ג שלי סולו

פילוסופיה עונה על הדרישות שלי?

זה משהו שאם אני לא אלמד ואיזה שבועיים לפני בגרות אפתח ספר ויחרוש אני יעבור?

הנושאים השנה הם

1 משמעות החיים

2. משמעות האהבה

3. דעות

4. חיי היום יום

ויש עוד כמה אבל זה מה שאני זוכר.. כולם בערך אותו דבר

פורסם

אם תעבור או לא זה תלוי במורים שלך

תשאל אנשים שלמדו אצלם אם הם מלמדים את זה בחרטה אז ילאה.

אם בא לך משהו קל אז תבדוק מה מהשלושה הכי חרטה והכי קל ומה אפשר ללמוד שבוע לפני הבחינה ולגמור את זה.

תאמת לדעתי כימיה - אני למדתי את זה כשובעיים שלוש לפני הבגרות (5 יח') וקבלתי 90 ומשהו - אבל זה אישי - תלוי מה קל לך ...

בהצלחה בכל מקרה ;)

פורסם

פילוסופיה זה לשאול את השאלות שאי אפשר למצוא להן תשובה - להוכיח שניתן ולהוכיח שהדרך הלוגית שבה מצאת תשובה היא נכונה.

פילוסופיה מאוד דומה למתמטיקה - אבל לא למתמטיקה כמו שמלמדים בתיכון (אולי קצת להנדסת המישור אבל אולי רק בכיוון החשיבה)

כלומר הניסיון הוא לצאת מהנחות יסוד בסיסיות - שאותן אפשר להוכיח בכל מקרה ("דוגמת הוכחת דקארט - אני חושב משמע אני קיים") או להניח שהן נכונות כאקסיומה ולראות כמה אפשר ללכת הלאה בשיקולים לוגיים "טהורים" ולהגיע למסקנות שונות.

זה מאוד מעניין אבל דורש יכולת ניתוח גבוהה מחשבה עמוקה ופתיחות נפשית ומחשבתית.

זה דורש יכולת למטיל ספק בכל ולשחרר את המחשבה מהכבלים שכל חיינו חיינו תחתם ומחלקם אנו לא יכולים להשתחרר כי אנחנו לא ממש יודעים שהם כובלים אותנו או אפילו לא יודעים שהם קיימים.

ואת כל זה לעשות לא בזיוני שכל אלה בצורה לוגית דידקטית ובעלת מבנה מאוד פשוט קפדני והגיוני - הייתי אפילו אומר - מתמטי.

אם זה עושה לך את זה אז לך על זה - אם לא אז זה יכול להיות שיעמום רציני... 8)

פלצן

;)

אני בטוח שדן (MiniMizer) או כל מרחיב כימיה אחר ישמח לספר לך על זה (או שלא, אבל אתה מבין למה אני מתכוון ;D )

אישית לדעתי כימיה זה שעמום אחד גדול, אבל כמו כמה זה קל - זה אישי.

פורסם

אישית לדעתי כימיה זה שעמום אחד גדול, אבל כמו כמה זה קל - זה אישי.

כנ"ל

פורסם

כימיה זה לא כזה שיעמום גדול... אני נהנתי ללמוד את זה, אולי בגלל שמצאתי את המקצוע יחסית קל מהאחרים :\

בכל מקרה הבעיה בכימיה שאתה מצפה שמקצוע ריאלי יהיה יותר חישובים ופחות כל מיני זיבולי שכל... וזה לא תמיד כך. לי ולעוד אנשים מחברת הבגרות נראתה כאילו פתרו בה את הבחינה בספרות.

פורסם

כימיה זה לא כזה שיעמום גדול... אני נהנתי ללמוד את זה, אולי בגלל שמצאתי את המקצוע יחסית קל מהאחרים :\

בכל מקרה הבעיה בכימיה שאתה מצפה שמקצוע ריאלי יהיה יותר חישובים ופחות כל מיני זיבולי שכל... וזה לא תמיד כך. לי ולעוד אנשים מחברת הבגרות נראתה כאילו פתרו בה את הבחינה בספרות.

ישנם נושאים מעניינים (תעשיה, אנרגיה וכד') וישנם נושאים משעממים (פולימרים, סוכרים וכמעט כל החומר של 3 יח"ל).

לצערי ישנם יותר מדי נושאים משעממים במקצוע הזה ולא נהנתי ללמוד אותו בכלל.

פיזיקה, מצד שני...

פורסם

פיזיקה מאוד תלוי איך מלמדים אותך... אצלי היה מורה ששם את הדגש על תירגול בלבד, כמעט. וזה היה יותר גרוע מכל מה שאני יכול לדמיין, כל פעם שהיה יותר משעה אחת של פיזיקה היה בא לי להרוג את עצמי.

פורסם

אני מסכים שכימיה זה שיעמום - זה אמנם קל אבל זה נראה מקצוע הרבה יותר מעניין ממה שהוא.

אבל תאמת זה באמת מאוד אישי וכל אחד יכול למצוא את זה מעניין או משעמם

(חוץ מזה שזה תמיד תלוי במי מלמד את זה ובאיזה רמה) :o

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון אני לומד בתיכון הראל, אין דבר כזה קל.. הכל דווקא יהיה קשה

אם יראו שקל לכתה יעשו את זה קשה המנייקים...

בקיצור אני ימשיך בפילוסופיה ואם יהיה לי קשה אני יעבור לכימיה ויתפוס איזה כמה שעות נמנום עד לשנה הבאה...

ואז תיהיה לי תעודת מדריך כושר מווינגייט מוהההמוהמוהמהוה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים