עבור לתוכן

בקשר לגאמ"א - מיון לאר"מ

Featured Replies

פורסם

אני מתמיין ל-4 מסלולים בגאמ"א, אר"מ לא אחד מהם.

התחום שלי הוא יותר low-level, ויש לי המון נסיון בזה. בכל הנושאים - C, אסמבלי, buffer overflows, reverse engineering וכו'. אני לחלוטין חושב שזה המסלול שהכי מתאים לי בגאמ"א.

מההתחלה לא התמיינתי לאר"מ - גם לא קיבלתי ראיון. שלחתי היום פקס וביקשתי להתמיין לאר"מ, פירטתי למה, מה עשיתי בתחום וכו'. הרגע התקשרו אלי להודיע שאני פשוט לא מתאים כי "נמצאו מועמדים מתאימים יותר".

יש עוד משהו שאפשר לעשות? על סמך מה הם החליטו שאני לא מתאים?

אם זה רלוונטי, קב"א 56. דפ"ר - אין לי מושג.

תודה רבה!

ד"א, לא יודע אם זה קשור, אבל אני מתכוון להגיש בקשה לדח"ש בקרוב (יש לי כבר יותר מחצי תואר במדעי המחשב, ואני מתכוון לסיים אותו לפני הגיוס). אם אני אגיש את הבקשה מיד, זה יכול אולי לעזור לי בסיכויים להתקבל לאר"מ?

ז"א, אם אני אעשה דח"ש, אולי אני אהיה שייך למחזור הבא, ואז אוכל לקבל ראיון?

פורסם

אני יודע על אחד לפחות שהתקבל למסלול אר"מ ועל כמה נוספים שהיו בשלבי מיון סופיים שיצאו לדח"ש בשביל לסיים תואר במדמ"ח. להבטיח לך שתתקבל אני ממש לא יכול, אבל יש סיכוי טוב. בכל מקרה, עד כמה שאני יודע - אם אתה יוצא ללימודים, אתה בעצם מאבד את כל השלבים שעשית עד עכשיו פחות או יותר (אולי פרט למבחן הראשוני) ומתחיל את המיונים מחדש.

פורסם
  • מחבר

אני יודע על אחד לפחות שהתקבל למסלול אר"מ ועל כמה נוספים שהיו בשלבי מיון סופיים שיצאו לדח"ש בשביל לסיים תואר במדמ"ח. להבטיח לך שתתקבל אני ממש לא יכול, אבל יש סיכוי טוב. בכל מקרה, עד כמה שאני יודע - אם אתה יוצא ללימודים, אתה בעצם מאבד את כל השלבים שעשית עד עכשיו פחות או יותר (אולי פרט למבחן הראשוני) ומתחיל את המיונים מחדש.

תודה, אבל זאת הבעיה - לא היה לי שום שלב באר"מ מאז המבחן הראשוני. אין לי מושג על סמך מה הם החליטו שאני לא מתאים, את המבחן עשיתי די טוב. עניתי על החלק של אסמבלי בשאלון האמריקאי - וידעתי כמעט את כל החומר בחלק הזה.

בכל מקרה, השאלה היא - אם אני אבקש דח"ש בימים הקרובים, זה יכול לעזור לי בסיכויים לקבל ראיון לאר"מ?

שוב תודה :)

פורסם

התשובה היא שאין לי ממש מושג, אני רק יודע שזה יתחיל לך את המיון מחדש פחות או יותר, לא אם זה יפתח בפניך מסלולים חדשים :)

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

-

פורסם

לא הייתי עושה דח"ש בשביל זה, גם אם זה אפשרי, כי זה סתם הימור.

אם אני לא טועה (הגעתי שם עד השלב האחרון של המיונים אז יש לי מושג בדבר) יש להם גיוס אחת לשנה וכל-כך הרבה שלבי מיון, שיש סיכוי סביר שסתם תפסיד שנה.

מה שכן, המודיעין תמיד אמר (במפגשי הסברה) שאם עושים דח"ש זה מקפיא אותך כרגע ואתה חוזר לשלב שהיית בו,

אלא אם כן התקבלת ועשית דח"ש - אז ממיינים אותך בשלב הסופי.

בכל מקרה עדיף שתתקשר אליהם, יחידת האיתור יתנו לך תשובות יותר חד-משמעיות.

פורסם
  • מחבר

לא הייתי עושה דח"ש בשביל זה, גם אם זה אפשרי, כי זה סתם הימור.

אם אני לא טועה (הגעתי שם עד השלב האחרון של המיונים אז יש לי מושג בדבר) יש להם גיוס אחת לשנה וכל-כך הרבה שלבי מיון, שיש סיכוי סביר שסתם תפסיד שנה.

מה שכן, המודיעין תמיד אמר (במפגשי הסברה) שאם עושים דח"ש זה מקפיא אותך כרגע ואתה חוזר לשלב שהיית בו,

אלא אם כן התקבלת ועשית דח"ש - אז ממיינים אותך בשלב הסופי.

בכל מקרה עדיף שתתקשר אליהם, יחידת האיתור יתנו לך תשובות יותר חד-משמעיות.

התכנון שלי היה לעשות דח"ש מההתחלה, כדי לסיים את התואר לפני הגיוס.

בזמן השירות לא בטוח שיהיה לי זמן לסיים את התואר, אז אני מעדיף לסיים אותו קודם.

אני אתקשר ואשאל, תודה.

פורסם

תודה, אבל זאת הבעיה - לא היה לי שום שלב באר"מ מאז המבחן הראשוני. אין לי מושג על סמך מה הם החליטו שאני לא מתאים, את המבחן עשיתי די טוב. עניתי על החלק של אסמבלי בשאלון האמריקאי - וידעתי כמעט את כל החומר בחלק הזה.

אני כרגע מועמד לאר"מ (על תנאי מקום). לא היו לי ראיונות אצלהם בכלל, בהתחלה הייתי בראיונות של ממ"ס, מסלול סודי, וגע"ש - את של ממ"ס אמרו לי שעברתי אבל ניפו אותי בכל זאת :S, של הסודי אמרו שלא עברתי, ועברתי את של גע"ש. מתישהו אחרי זה קיבלתי זימון ליום מבחנים של אר"מ - אם אני זוכר נכון הם קיבלו הפנייה מגע"ש.

כרגע אני מועמד על תנאי מקום (עשיתי את כל המבחנים, תחקירים, חפירות) גם בגע"ש וגם באר"מ.

אגב, אני לא עניתי בכלל על החלק של האסמבלי (שאני לא יודע) במבחנים הראשוניים - אז יכול להיות שאין קשר בין מה שאתה יודע למה שאתה חושב שהם מחפשים.

פורסם
  • מחבר

אני כרגע מועמד לאר"מ (על תנאי מקום). לא היו לי ראיונות אצלהם בכלל, בהתחלה הייתי בראיונות של ממ"ס, מסלול סודי, וגע"ש - את של ממ"ס אמרו לי שעברתי אבל ניפו אותי בכל זאת :S, של הסודי אמרו שלא עברתי, ועברתי את של גע"ש. מתישהו אחרי זה קיבלתי זימון ליום מבחנים של אר"מ - אם אני זוכר נכון הם קיבלו הפנייה מגע"ש.

כרגע אני מועמד על תנאי מקום (עשיתי את כל המבחנים, תחקירים, חפירות) גם בגע"ש וגם באר"מ.

אגב, אני לא עניתי בכלל על החלק של האסמבלי (שאני לא יודע) במבחנים הראשוניים - אז יכול להיות שאין קשר בין מה שאתה יודע למה שאתה חושב שהם מחפשים.

אוקיי, תודה. בכל זאת אני אגיש דח"ש, יהיו לי סיכויים יותר טובים לדעתי :)

שמעתי שאפשר לקבל הפנייה לאר"מ מגע"ש, גם נשמע מעניין. אבל עדיין, אני חושב שדח"ש האופציה הטובה ביותר בשבילי -

1. אולי אוכל להתמיין לאר"מ מהתחלה.

2. אני אתקדם בתואר (משמעותית), ו"אדע יותר" - זה יכול לעזור :)

בכל מקרה, שיהיה המון בהצלחה, ושוב תודה!

אגב, אתה מתמיין למגמה ספציפית בגע"ש?

פורסם

אולי בקורס אר"ם מחפשים אנשים שלא כותבים על מסלולי איתור של חיל המודיעין בפורומים פתוחים באינטרנט

פורסם
  • מחבר

אולי בקורס אר"ם מחפשים אנשים שלא כותבים על מסלולי איתור של חיל המודיעין בפורומים פתוחים באינטרנט

אני באמת לא מבין מה הטעם בהודעה הזו, לא כתבתי שום מידע מסווג או משהו כזה. וכל מה שכתבתי, זה מדברים שקראתי באינטרנט. אז מה הבעיה פה?

פורסם

אוקיי, תודה. בכל זאת אני אגיש דח"ש, יהיו לי סיכויים יותר טובים לדעתי :)

שמעתי שאפשר לקבל הפנייה לאר"מ מגע"ש, גם נשמע מעניין. אבל עדיין, אני חושב שדח"ש האופציה הטובה ביותר בשבילי -

1. אולי אוכל להתמיין לאר"מ מהתחלה.

2. אני אתקדם בתואר (משמעותית), ו"אדע יותר" - זה יכול לעזור :)

בכל מקרה, שיהיה המון בהצלחה, ושוב תודה!

אגב, אתה מתמיין למגמה ספציפית בגע"ש?

פיתוח (לא זוכר את השם המדוייק).

באיזה שלב אתה במיונים? סיימת י"ב או שאתה מתחיל עכשיו?

פורסם
  • מחבר

פיתוח (לא זוכר את השם המדוייק).

באיזה שלב אתה במיונים? סיימת י"ב או שאתה מתחיל עכשיו?

היו לי 2 ראיונות ב-2 מסלולים שונים (ראיון בכל מסלול), אבל לא יותר מזה.

אני מתחיל עכשיו י"ב.

פורסם

שיהיה בהצלחה. טוב לראות פה מדי שבוע את מיטב המוחות ממלאים את עמוד השדרה של המודיעין הישראלי.

פורסם

יש לי בקרוב זימון לגאמא בת"א

מה הולך שם? מבחנים בתכנות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים