עבור לתוכן

מארז IKONIK ZARIA A10 עם SIM

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

לפני הכל תודה רבה מקרב לב. מה שאתם עושים פה מדהים! אני עוקב אחר האתר והפורומים מזה מספר שנים. בעבר ניהלתי אתר רווי פורומים (צהבת) אני מכיר את ההשקעה, ההתמכרות, האהבה, והנתינה חינם. לשמחתי כבר כמה שנים המקצוע והמשפחה לוקחים את מירב זמני, ואני מבקר בפורומים רק לצרכי מידע. בעברי הייתי טכנאי PC ורשתות (חברת תים מערכות), האהבה שלי לחומרה לא נעלמה. בימים אלה רכשתי מKSP מחשב, להלן פירוט קצרצר רלוונטי:

Core2 Quad Q8400, Arctic Cooling Freezer 7 Pro, Gigabyte EP43-UDL3L 2X2GB DDR II 1333Mhz Kingston, WD 500GB 16MB SATAII, Corsair VX 450W Ikonok Zaria A10 with SIM.

המחשב לשימוש בייתי פשוט, לא גיימר, מקסימום קצת עריכת ווידאו.

בתוך המארז של חברת IKONIK , (מקווה אולי בהמשך אתפנה לכתוב עליו ביקורת), כלולים שלושה מאווררים, 140 מ"מ מקדימה, 120 מ"מ מאחורה, ושני 80 מ"מ מהצד. בנוסף קיים במארז מערכת לפיקוח על עוצמת המאוורים SIM (לרבות תוכנה בסביבת חלונות), וארבעה חיישנים לטמפרטורה. בנוסף רכשתי והתקנתי מאוורר למעבד המפורטים למעלה. יש לי כוונה ברורה לבצע אוברקלוקינג (לא אגרסיבי במיוחד) בעתיד, אני עדיין קורא מדריכים באתר וברחבי הרשת.

ולשאלות: איפה שמים את החיישנים? על המעבד? אין כל כך גישה אליו... על צלעות הקירור? צמוד? "באיזור"? אחד על כרטיס המסך? אם מצמידים אותם, כיצד? בקיצור איך מתקדמים? קראתי כמה תרדים בנושאי קירור ואת רב המדריכים באתר ולא מצאתי התייחסות לנושא.

סליחה על החפירות אבל אודה מאוד על תגובה רצינית וברורה.

בתודה מראש,

ד"ר צבי שלג

פורסם

תודה, וברוך הבא ;D

לגבי השאלות שלך..

חיישן במעבד עצמו כבר יש...ככה שאם אתה רוצה את היכול להתקין הכי קרור למעבד עצמו (על התושבת/בין הקירור) או פשוט בחלק התחתון של הקירור..

זה יהיה לאינדיקציה כללית בלבד..

מעבר לזה את כל השאר אתה יכול להתקין על הזיכרונות/לוח אם (מוספטים)/כרטיס מסך/כוננים קשיחים וכו..

מה שבא לך..ואתה רוצה לראות אצלך במערכת..

פורסם

כך או כך מדויק זה לא יהיה כמו קריאה ישירה מחיישנים שנמצאים בתוך יחידת העיבוד.

אתה יכול להניח את החיישן במרכז המעבד לאחר מריחה של משחה וללחוץ עליו את הקירור, או שאתה יכול לעשות דבר כזה:

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2831218&postcount=350

שם אתה גם יכול לראות למה אמרתי את המשפט הראשון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, הבנתי, האמת שכבר הספקתי לקרוא עוד קצת על OC והבנתי בעצמי. בקיצור, חיישני הטמפקרורה נחמדים אך לא באמת נחוצים יותר מידי מלבד להערכה כללית של הטמפ הכללית באיזורים שונים בתוך המארז ולוויסות עצמת עבודת המאווררים בהתאם. שוב תודה ושבת שלום

פורסם

לא כדאי למקם חיישן טמפ' שכזה בין המעבד עצמו לקירור, זה יפגע בהעברת החום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים