עבור לתוכן

נעלם המקום בקוננן הראשי מערכת ההפעלה VISTA

Featured Replies

פורסם

שלום

לאחרונה הולך ונגמר לי המקום בקונן הראשיו שלי

ניסיתי לבדוק לאן הוא נעלם ומצאתי שתחת USERS קיימת תקיה עם השם שלי שכללת את כל הספריות הרגלות

Desktop,Documents, Favorites וכו

החלק המעניין הוא שגודלן שכל כל אחת מספריות המשנה האלה לא עולה על 10 מגה ולמרת זאת גודל הספריה עצמה עובר את ה 10 גיגה

אם משהו יוכל לגלות לי לאן לעלם המקום (קבצים מוסטרים וכו)

ומה אפשר לעשות כדי לראות אותם או סתם לתפל בבעית חוסר המקום אני אשמח

כעמור מערכת ההפעלה היא vista business

פורסם

הכי הגיוני שהוא הלך על נקודות "שחזור המערכת"

תוריד את התוכנה הזאת

http://www.jam-software.com/treesize_free/

שאמורה לתת לך רשימה של כל התיקיות בכונן הקשיח עם פירוט ולפי סדר של כמה מקום היא תופסת... זה יראה לך פחות או יותר את מה שאתה צריך.

אם עדיין נעלם לך מקום אז זה כנראה מהנקודות של "שחזור המערכת"

לחצן ימני על "המחשב" ואז לחיצה שמאלית על מאפיינים שם יש לך "הגנת המערכת" (באנגלית אצלי זה SYSTEM PROTECTION) ושם יש לך רשימת כוננים ומה שמסומן ב ווי מוגדר שישמרו נקודות שחזור.

ביטל הווי ולחיצה על "החל" תמחוק את הנתונים ש"נגנבו" על ידי שחזור המערכת.

אתה יכול לבטל את הווי לאשר ואז להחזיר אותו וככה זה ימשיך יצור לך נקודות שחזור אבל ימחק את הישנות.

הקלדת vssadmin list shadowstorage

בשורת הפקודה תתן לך את המידע על כמה גיגה תפוסים על ידי שחזור המערכת וכמה המקסימום שמוגדר אצלך במחשב מסודר לפי כוננים.

אצלי אין בעיה של מקום אז אני לא טורח לבדוק את זה.. אבל כרגע גיליתי שזה תפס לי איזה 135 גיגה :) בכונן C.

בד"כ זה מוגדר על מקסימום של 15% מנפח הכונן שאצלי זה מתוך 1 טרה כ 130 גיגה.

בהצלחה

עריכה:

יש עוד אופציה אחרי שתראה את הגודל של הנפח שזה תופס תוכל ישירות לשנות את הנפח המקסימלי של נקודות שחזור המערכת על ידי הפקודה

לדוגמא

vssadmin Resize ShadowStorage /On=C: /For=C: /MaxSize=20GB

אצלי הגדרתי את זה על 20 ג"ב.

אתה יכול להגדיר את זה ממינימום 300 מגה... (להחליף את ה 20GB ב 300MB וכנ"ל אם תרצה גם 10GB)

חשוב מאד: ניתן לבצע שינוי על ידי הפקודה הזאת אך ורק אם קיימות נקודות שחזור במחשב במידה ולא קיימות אתה צריך ליצור אחת ואז לבצע את הפקודה הזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים