עבור לתוכן

OC למעבד (P4) ולכרטיס מסך (9500GT)

Featured Replies

פורסם

עשיתי OC קל ביותר למעבד פנטיום 4 שלי עם קירור סטוק ובלי לעלות מתחים הגעתי ל3.22GHZ מ3.0GHZ. ב3.25-3.3GHZ המחשב לא נדלק בכלל, זה אומר שצריך לעלות את המתחים?(בעומס הטמפרטורה בסדר בסביבות ה65) אם כן אז בכמה ובאיזה צעדים? המדריך באתר לא מסביר על העלאת המתחים =\

אחרי הOC למעבד עברתי לכרטיס מסך, 9500GT 256MB DDR3 עם קירור פאסיבי, התקנתי עליו מאוורר סטוק של פנטיום 4 וזה עושה עבודה יפה עד עכשיו...

באתר כתוב לעלות בRIVATUNER בצעדים של 5 אבל זה מייגע כי שיפור של 3% לקח לי להגיע אחרי 5 שלבים של לעלות ב5, לשמור, לבדוק חצי שעה בתוכנה כזאת,לשחק משחק כבד שעה ובסוף ה5 שעות שיעברו השיפור הוא מזערי :(

אז אם אני יעלה ב10-15 בכל צעד זה יהיה עד כדי כך נורא?

האם יש דרך לקצר את כל המבחני יציבות למבחן אמין ובטוח?

לוח אם ABIT IG-80

פורסם

לא סתם יש מדריכים סטיקי וחיפוש בפורום..יש לא מעט מידע שמסתובב לו..

וזה שהמחשב לא עולה לא אמר מתחים..מה לגבי המחלקים של הזיכרון ? תדרים השונים נעלת ?

ואין בעיה לעלות גם יותר מ15 או 20 MHZ קח בחשבון את הטווח רק..שכן אם הרכיב לא יהיה יציב יהיה לך יותר "טווח" לבדוק את היציבות..

מה לגבי טמפ' ? מדדת ?

פורסם
  • מחבר

לא סתם יש מדריכים סטיקי וחיפשו בפורום..יש לא מעט מידע שמסתובב לו..

וזה שהמחשב לא עולה לא אמר מתחים..מה לגבי המחלקים של הזיכרון ? תדרים השונים נעלת ?

ואין בעיה לעלות גם יותר מ15 או 20 MHZ קח בחשבון את הטווח רק..שכן אם הרכיב לא יהיה יציב יהיה לך יותר "טווח" לבדוק את היציבות..

מה לגבי טמפ' ? מדדת ?

מזה מחלקים של זכרון? בדקתי שהתדר של הכרטיס מסך לא עולה עם התדר של הבאס אם זה מה שנקרא "לנעול" :S

מדדתי בעזרת SPEED FAN, טמפרטורת מעבד ב100% עומס לא עולה על 70...לא ראיתי שזה נגע ב70 אפילו...

בכרטיס מסך הטמפרטורה במנוחה זה 45 מעלות בעומס זה מגיע ל60 אולי קצת יותר...

בשביל הבדיקות יציבות אני מריץ את הREAL TIME HDR עם הגולות המסתובבות האלה במשך כחצי שעה ומשחק PROTOTYPE על 1280X800 וההגדרות על MEDIUM איזה שעה ככה האם זאת בדיקת יציבות מספקת?

פורסם

לא סתם ציינתי את זה..

לא סתם יש מדריכים סטיקי וחיפוש בפורום..יש לא מעט מידע שמסתובב לו..

אתה מתחיל לבצע OC בלי לדעת את הבסיס..מה שיוביל להמון שאלות מיותרות..שינענו כבר..

אני מציע שתקרא לפני וכו..ולאחר מכן תתחיל עם הOC..ככה תכיר את הפרמטרים/תהליך טוב יותר..

פורסם
  • מחבר

אז ככה, לא נגעתי יותר בתדר של המעבד אבל בכרטיס מסך הגעתי ל:

Core clock- 550@651

Shader clock- 1375@1534

Memory clock- 800@923

שיפור של 15-16% ככה :P

מכובד לא? הטמפרטורה המקסימלית כרגע בעומס היא 60-65, כדאי להמשיך?

פורסם

מכובד ? לכרטיס שלך זה לא יעשה הרבה בכל מקרה..איך בדקת טמפ' במאמץ ?

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת לא יעשה הרבה? למה לא?

שיחקתי PROTOTYPE באיזה שלב עם איזה 5 טנקים ופיצוצים בכל מקום אז יצאתי מהר לווינדוס דרך הכפתור המוזר הזה במקלדת וראיתי בSPEED FAN

עדכון :)

Core clock- 550@651

Shader clock- 1375@1601

Memory clock- 800@1000

פורסם
link=topic=427576.msg3677450#msg3677450 date=1251748489]

מה זאת אומרת לא יעשה הרבה? למה לא?

שיחקתי PROTOTYPE באיזה שלב עם איזה 5 טנקים ופיצוצים בכל מקום אז יצאתי מהר לווינדוס דרך הכפתור המוזר הזה במקלדת וראיתי בSPEED FAN

עדכון :)

Core clock- 550@651

Shader clock- 1375@1601

Memory clock- 800@1000

לשחק פרוטוטייפ זו לא בדיקת מאמץ...

אתה חייב משהו שקורע למעבד את הצורה כדי לדעת מה המגבלות שלו, משחק, כבד ככל שיהיה, לא מאמץ את המחשב כמו פריים95 ותוכנות דומות, אפילו אם אתה רואה 100% שימוש במעבד, יש סוגים שונים של עומס,ולא כל 100% פעילות מעבד אומר שאתה מנצל אותו בצורה מקסימלית.

פורסם

זה לא בדיקת יציבות..תוריד OCCT ותפעיל את בדיקת הGPU..כמו כן בדוק טמפ' עם GPU-Z או RIVA TUNER..ותעדכן..

פורסם
  • מחבר

gpulog.jpg

הרצתי ת'בדיקה וזה אחרי איזה 15 דקות שמתי לב שבבדיקה הטמפרטורה כבר לא עולה על 63 מעלות והבדיקה לא משתנה

2009090118h25gpu1.png

פורסם

או קי אבל עדיין תריץ ליותר מ15 שעה (חצי שעה וכמה יותר..טו ביותר)....בדוק את השיפור בFPS אם בכלל..

פורסם
  • מחבר

OKEY DOCKEY

אבל, נגיד אחרי חצי שעה של בדיקה...הרי זה בדיקת יציבות, אם זה היה יציב ברבע שעה הראשונה למה שזה יקרוס ברבע שעה שאחריה אם הבדיקה לא משתנה והטמפרטורה לא משתנה או יורדת =\

פורסם

למה ? כי יהיה חוסר יציבות..מערכות קורסות גם אחרי 9 שעות ואפילו אחיר ימים או חודשים..אין חוק לזה..

ככל שתבדוק יותר זמן..ככה תדע שהיציבות מקסימלית..

פורסם
  • מחבר

אם המחשב (במקרה שלי המעבד או הכרטיס מסך) קורס נגיד ב2.5GHZ, והתחלתי נגיד מ2GHZ...

ואחרי הקריסה היה צריך לאתחל מחדש וזה החזיר אותי ל2GHZ.

אני יכול ישר בלי הצעדים של ה5 לעלות ל2.4GHZ או שזה יעשה בעיה?

פורסם

לא אין בעיה..אתה צריך להבין..אתה יכול לעלות גם ישר ל5GHZ..אבל אם יהיו בעיות יצביות (מה שרוב הסיכוים) יהיה קשה לך לבודד מה בדיוק..

בגלל זה ממליצים לעלות לאט לאט..אומנם 5MHZ זה מעט..אבל אין בעיה לעלות גם 15-30MHZ "במכה"..

זה הכל עניין שלך..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים