עבור לתוכן

מה קורה למאוור שמיסתובב מעל למהירות שנקבעה לו?

Featured Replies

פורסם

נגיד ואני לוקח מאוורר שהוא 800RPM ואני לוקח פן וגורם לו להסתובב במהירות יותר גבוהה יכול להיות שייגרם לו נזק?

פורסם

איך הפן אמור לגרום לו להסתובב מהר יותר?

כעקרון מהירות אוויר שיוצאת מפן לא אמורה ליצור בעיה למאורר סטנדרטי שתמצא במארזי מחשב.

אם תגרום למאורר להסתובב במהירות גבוהה יותר מזו שנקבעה לו על ידי מתח גבוה יותר אתה עלול לשרוף אותו.

כמו כן ישנה אפשרות שהחיבורים פשוט ישברו או שיווצר חום גדול מידי שימיס חלקים במאורר.

פורסם
  • מחבר

לקחתי את הפן כדוגמא אבל קיבלתי את התשובה תודה

פורסם

החיבורים ישברו? ממה מכל ה20 אלף סלד שהמאורר יגיע עליהם?

פורסם

כל מאוורר בנוי למהירות מסויימת. אם תסובב אותה הרבה מעל המהירות המקסימלית המתוכננת שלו, גם אם זה נעשה ע"י מקור חיצוני ולא ע"י העלאת המתח למנוע, עדיין עשוי לגרום נזק למיסבים או לחיבורים (עקב התנודות שיווצרו), מה שעשוי לגרום לרעשים, יציאת המאוורר מהמקום או לקיצור אורך החיים שלו באופן כללי.

עם זאת, בתנאים האפשריים פרקטית למשתמש הביתי הממוצע כל האמור לעיל הוא בגדר אפשרי אבל לא סביר.

ורק שאלה אחת קטנה: אם יש לך חלק כלשהו במחשב אותו אתה מעוניין לקרר ע"י פן (במצב "מפוח" ללא חום כמובן) - למה בכלל להשאיר את המאוורר?

פורסם

נו זה ברור שאם תחבר לו 30 וולט זה יקצר את חייו, אבל לא ניראה לי שיקרה לו משהו אם תחבר 15 או 17 וולט.

פורסם

השאלה הייתה כללית מאד ולכן כך גם התשובה שלי.

VIC07 מיקד את התשובה שלי יפה.

בקשר להעלאת המתח כמובן שכל מאוורר יתנהג אחרת אך עדיין העלאת המתח מעל הגדרות היצרן תגרום עלולה לגרום לכל הנזקים הנ"ל ולקיצור אורך החיים של המאורר.

כאשר מתכננים כל מוצר משתמשים במקדמי בטיחות, מה שאומר שבתכלס המאורר יכול ,ככל הנראה,להסתובב במהירות גבוהה יותר ממה שכתוב במפרט, שוב זה פשוט לא מומלץ.

באמת גדאי לחזור ולשאול בכלל למה פן?

פורסם

כאשר מתכננים כל מוצר משתמשים במקדמי בטיחות, מה שאומר שבתכלס המאורר יכול ,ככל הנראה,להסתובב במהירות גבוהה יותר ממה שכתוב במפרט, שוב זה פשוט לא מומלץ.

"אורך חיים" הוא מושג שכבר כולל בתוכו את כל מקדמי הבטיחות - מה עוד שמדובר כאן בהתקן שקשה לחשוב על אופן שימוש שלא לפי המגבלות המתוכננות. כשאתה בונה שולחן כדאי לקחת בחשבון שמישהו עשוי לעמוד עליו פעם, אבל לא כאשר בונים מאוורר למחשב. אורך החיים גם מאוד תלוי במהירות התפעול, כאשר יש לך חלקים מסתובבים ומיסבים, במיוחד לאוד העובדה שבמשך חייו המאוורר עתיד לצבור אבק שעשוי להכנס למיסבים מחד ולהוציא את המאוורר מאיזון ע"י כמות לא שווה של לכלוך על כל להב (לא נשמע כמו הרבה, אבל ברגע שלוקחים בחשבון את מהירויות הסיבוב ואת העובדה שהוא אמור לפעול שעות רבות ברצף כל יום למשך כמה שנים)...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים