עבור לתוכן

מחפש בית מלאכה בחיפה שאפשר לסמוך עליו לקדיחה בחומר אקרילי (שבבלוק ק.מים)

Featured Replies

פורסם

חשוב שזה יהיה בית עסק אמין ואיכותי כי זה חומר רגיש שיכול להסדק בקלות (אחרת הייתי סתם נכנס לכל בית מלאכה באיזור וזהו).

בחיפה (לא במפרץ\קריות), עדיפות לעיר התחתית (איזור הימאים וכל הקו הזה של החוף יהיה לי מצויין).

יש לי את הבלוק הזה:

image.php?type=D&id=6?1251585058609

שמותאם ל-939\940, אבל כל מה שמפריע לי להתאים אותו לצ'יפסט\כ.מסך זה המיקום של החורים (הפלטה שמעליו לא יותר מידי גדולה אז לא מפריעה במיקום באיזורים עמוסים בקבלים\סלילים).

השאלה אם יש איזשהו סיכון לקדוח בחומר הזה בעצמי, או שזה יכול לגרום לסדק (מה שכמובן לא מומלץ בבלוק קירור מים).

אם יש איזשהו סיכון אני מעדיף לוותר על התענוג ולקחת את זה למישהו אמין ומקצועי שמתעסק בזה בחיפה (לא קריות, לא מפרץ).

אגב, מה ההמלצות שלכם? לעשות כמה חורים במרווח של מילימטרים בשביל שהוא יוכל להתאים לי בעתיד אם אני ארצה לחבר אותו למשהו אחר, או שיש איזשהי סיבה להעדיף חור בודד במיקום שאני צריך כרגע וזהו?

תודה רבה!

פורסם

אולי זה ספאם, אבל עד שמישהו אחר יגיב:

לדעתי מקדחה עם מקדח דק תעשה את העבודה, רק צריך לודא שזה יהיה ב90 מעלות ולא קצת באלכסון. קל לטעות בדברים האלו.

זו דעה בלבד על סמך השערה... מבחינה הגיונית - החומר יימס מחום חיכוך המקדח והחור ייוצר כך, ולא ע"י גילוף כמו למשל בעץ.

פורסם

בעבר קדחתי כשישה חורים בפרספקס, והכללים הם:

- לקדוח בזווית ישרה ומדוייקת.

- לקדוח לאט, לאט - בכדי שהחומר לא יימס.

- לשים חתיכת עץ דקה (דיקט) מעל החומר, בכדי ש-1. תוכל לסלול דרך ישרה וקלה לפני הפרספקס. 2. בכדי שהמקדחה לא תברח מהמקום. 3. בכדי שכאשר תגיע לסוף החור, המקדחה לו "תיפול" ותהרוס החומר.

- לפרק את הפרספקס\פלסטיק מן הבלוק לפני הקדיחה (אני חושב שזה מובן מאליו...)

לקדוח בחומר אקרילי זה נורא קשה וכאשר אתה קצת משנה את הזווית - נוצר שבר (קדחתי את כל החורים מלבד האחרון - שם כשחשבתי שזה "קל" עשיתי את זה מהר מידי ונוצר שבר לא קטן).

הייתי ממליץ לך לחפש שיטה אחרת לקיבוע הבלוק במקום להסתכן כך.

אם ישנם חורים נוספים ליד הצ'יפ - לפרק את הפרספקס\פלסטיק\מה שזה לא יהיה ולשים בין הבלוק (עם גומיות כמובן - לאיטום מלא) חתיכת מתכת עם חורים מתאימים.

מבחינה הגיונית - החומר יימס מחום חיכוך המקדח והחור ייוצר כך, ולא ע"י גילוף כמו למשל בעץ.

דווקא להיפך - צריכים לקדוח לאט, לאט, בכדי שיווצר גילוף ושהוא לא יימס .

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

כאשר אתה קצת משנה את הזווית - נוצר שבר

זה בדיוק מה שמפחיד אותי, זה לא חומר דק כמו פרספקס של חלון, אז יש לי הרבה "זמן" לעשות טעויות.

נראה לי שעדיף לי ללכת לבית מלאכה שיעשה את זה כי סדק הכי קטן והלך הבלוק, אני לא אקח סיכון שזה יתרחב לאיזור של הנוזל.

מישהו מכיר בית מלאכה טוב בחיפה (עדיף באיזור העיר תחתית) שאפשר לסמוך עליו?

תודה רבה על העצות בכ"א, אני בטוח שזה יעזור למי שיחליט כן לקדוח בעצמו.

פורסם

אם יש לך גישה למקדחת עמוד (אאל"ט, ככה קוראים לזה), אז פשוט שים מהירות בינונית ולאט, לאט תוריד אותה למטה.

בעיר התחתית אני לא יודע, אבל ראיתי בהדר מס' מקומות אשר מחזיקות מקדחת עמוד - תנסה אולי שם.

אגב, גם אני גר בחיפה. :)

עריכה: :kopfpatsch: תלך לאקרופוליס (או משהו כזה, הם נמצאים בעיר התחתית - תמצא אתה השם+את הכתובת המדוייקת בסטיקי), הם מתעסקים בחומרים אקריליים ואני לא חושב שזו תיהיה בעיה בישבילם.

פורסם
  • מחבר

לפי האתר שלהם הם יושבים במפרץ.

אבל האמת שהזכרת לי שמתחת לגנים הבהאיים יש את יבין פלסט שמוכרים פרספקס \ פוליקרבונט.

אולי הם יסכימו לקדוח גם בחומר לא שלהם, למרות שזה לא בית מלאכה אז סיכוי קלוש שהם יקחו סיכון עם חומר שהם לא יכולים להשיג שוב, אבל אני אקפוץ אליהם לשאול.

אם מישהו מכיר בתי מלאכה (אמיתיים ;D) באיזור הזה, אני אשמח לשמוע.

תודה.

פורסם

חברה , אתם סתם מפחידים את הבחור , לקדוח בפרספקס זה לא תורה מסיני

חשוב רק שיהיה מקדח חד , רצוי חדש , ולסמן לפני עם קרנר.

פותח התראד

אם אתה מעוניין , תסמן בדיוק בדיוק בדיוק את המיקום והגודל של החור (או שרק תתן סימן עם קרנר , יענו תיקח משהו חד ממש ותעשה לו סימן קטנטן)

פנה אליי בפרטי , שלח לי את הבלוק , ואני יעשה לך בו חורים עם CNC !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים