עבור לתוכן

תופעה במסכי LCD שאני צריך להבין מה היא

Featured Replies

פורסם

עד היום עבדתי עם מסכי CRT (הייתי שמרן גדול בנוגע למעבר ל-LCD, אבל די, הגיע הזמן לשדרג) ואני מעוניין לשדרג עכשיו מן הסתם למסך LCD לראשונה.

הסיבה שלא אהבתי עד היום מסכי LCD היא בגלל תופעה כלשהי, שאיני יודע איך קוראים לה ומה צריך לוודא שהמסך כולל (או לא כולל...) בכדי שהתופעה לא תיהיה.

אז אשמח אם תתנו לי ידע בנוגע אליה, אני אסביר.

במסכי LCD שראיתי עד היום התמונה הייתה מוזרה למדי יחסית ל-CRT.

קודם כל אציין שווידאתי שהרזולציה (ותדר ההרץ) הם הנכונים לאותו הדגם של המסך.

זה התבטא שונה ברגיל ובמשחקים, אני אסביר.

ברגיל אי הדיוק היה בלתי נסבל.

אדגים את זה עם טקסט כי שם זה הכי בלט, תרתי משמע- ברגיל טקסט במערכת ההפעלה אמור להראות חד (אלא אם כן בהגדרות מראה סומן ClearType, אבל לא סומן במקרה שלי). לעומת זאת במסכי LCD הטקסט נראה ההפך מחד, עם קצוות סביבו, כאילו הופעל ClearType.

במשחקים זה אחרת, כאן צירפתי 2 תמונות להדגמה בנוסף להסבר.

במשחקים התמונה פשוט נראתה מרוחה למדי, אבל לא מרוחה בצורה שבדרך כלל מתכוונים אליה בהקשר של LCD.

נניח שלקחנו תמונה בגודל קטן והגדלנו אותה בפוטושופ. מן הסתם התמונה תיהיה מטושטשת, וכך בדיוק התמונה מופיעה במשחקים.

אבל הדוגמה הכי טובה היא שנקח למשל תמונה ממשחק במסך CRT על רזולוציה קטנה וגרועה, ללא AA שמן הסתם הקצוות יהיו מפוקסלים, ככה זה יראה:

http://img141.imageshack.us/img141/3527/regz.jpg

(מתוך NFSMW המצויין אגב)

ככה אותה התמונה עם אותן ההגדרות במשחק תראה ב-LCD עם התופעה שאני מדבר עליה:

http://img151.imageshack.us/img151/6797/unreg1.jpg

לסיכום, תמונה מטושטשת יותר, חדה ולא ברורה יחסית למסכי CRT.

ואני בטוח שזה לא אמור להראות ככה, אחרת טוב היה אם היינו נשארים עם מסכי CRT...

אודה לעזרה ולמידע שצריך.

פורסם

נראה לי שפשוט שכחת להפעיל רזולוציה "טבעית" למסך ה-LCD שעליו הסתכלת.

להבדיל ממסכי CRT, למסכי LCD יש רזולוציה קבועה שנקבעת לפי כמות הפיקסלים שיש עליהם פיזית.

ברגע שמריצים משהו ברזולוציה נמוכה מהרזולוציה ה"טבעית", המסך (או כרטיס המסך) מותח את התמונה

כך שתתפוס את כל שטח המסך, לכן הכל מתחיל להיראות כאילו "מרוח".

אפשר לבטל את המתיחה הזו ברוב המסכים האיכותיים דרך ה-OSD של המסך, ותמיד אפשר דרך

הדרייבר של ATI או Nvidia, ואז להציג את התמונה במצב 1:1.

במקרה הזה, אם לדוגמא יש לך מסך LCD עם רזולוציה טבעית של 1024*1280 ואתה מריץ את המשחק

ב-768*1024, תראה אותו חד כמו שהוא אמור להיראות, עם פסים שחורים מצידי התצוגה.

הכי פשוט זה לברר מהי הרזולוציה הטבעית ל-LCD שלך ולהריץ הכל רק ברזולוציה זו - זה מה שכמעט כולנו פה עושים.

הנה לדוגמא משחק ברזולוציה של 800*1280 על מסך עם טבעית של 1200*1920 ביחס אספקט 1:1

img1138f.jpg

מקווה שעזרתי :)

פורסם
  • מחבר

עזרת, תודה רבה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים