פורסם 2009 באוגוסט 2116 שנים הרבה זמן חשבתי להכין לי ספק ניסויים שיהיה קל ונוח לעבוד איתו. בדקתי כמה יעלה ספק ניסויים מקצועי, והתברר שהוא יקר מדיי, לכן החלטתי לקחת ספק מחשב (ATX), לעשות לו מס' מודים ולהפוך אותו לספק ניסויים. משהו כזה: אז אילו חיבורים יהיו לנו פה? +12V-12V+5V-5V+3.3VGNDכ-4 חיבורי מולקס רגילים (יחוברו למארז הספק כמובן).מחבר ללד.מחבר 3 פין, למאוררים - בסימן שאלה (אי אפשר לעשות פה רשימה נורמאלית? ) אני לא יודע עוד אם אני יצבע את מארז הספק, משום שאני לא רואה צורך לכך, מלבד היופי והאסטטיות. צפו מחר לעידכון!
פורסם 2009 באוגוסט 2216 שנים מחבר עדכון: הדגם אשר סירטטי בסקצ'אפ (פה הוא צבוע בשחור - לא בטוח שכך הוא יהיה): הספק הישן, שהולך לעבור את המוד: מחברי הבננות שקניתי: העדכון הבא? עוד מס' ימים.
פורסם 2009 באוגוסט 2216 שנים בהצלחה!!גם אני בונה משהו כזה אבל אין לי כלים לחתוך את מארז הספק ולכן אני נשאר עם החוטים...
פורסם 2009 באוגוסט 2316 שנים לפני שנתיים בערך גם אני בניתי אחד, הוספתי חלון עם כמה לדים, החלפת הגריל, מחברי בננות כמו שלך, מולקס אחד הספיק לי והוספתי גם חיבור מצית של אוטו.אני משתמש בזה המון, הבעיה היחידה שהייתה לי היא שהבננות השתחררו, אז אני מציע לך לשים איזשהו דבק כדי שהאום לא ישתחרר.כמו כן, למרות שאני לא בטוח אם זה ממש הכרחי, אנשים מחברים כמה נגדים פנימיים כדי לייצב את המתח, אין לי מושג בזה אולי מישהו אחר יכול להעמיק בזה למרות שאני לא שמתי נגדים והמתח שלי הוא בערך +- רבע ולט ממה שהוא אמור להיות.
פורסם 2009 באוגוסט 2316 שנים מחבר לדים? חלון? אין לזה שום שימוש, מלבד היופי. יהיה לי רק לד אחד - שמתריע על כך שהספק פועל. החלפת גריל? אולי, יש לי אחד של 80MM ששוכב אצלי איפשהו. לגבי המולקסים, אני עוד לא סגור על כמה אני הולך לשים, חשבתי עוד קצת ואולי אני אשים 2. הבעיה היחידה שהייתה לי היא שהבננות השתחררו, אז אני מציע לך לשים איזשהו דבק כדי שהאום לא ישתחרר. איזה אום? זה מחזיק את ה"נעלי כבל", או זה שמחזיק את המחבר בננה על המארז? כמו כן, למרות שאני לא בטוח אם זה ממש הכרחי, אנשים מחברים כמה נגדים פנימיים כדי לייצב את המתח, אין לי מושג בזה אולי מישהו אחר יכול להעמיק בזה למרות שאני לא שמתי נגדים והמתח שלי הוא בערך +- רבע ולט ממה שהוא אמור להיות. ראיתי גם אני אנשים שעושים כך, אני אישית לא צריך מתח מדוייק (ברמת הרבע - חצי) - ככה שזה נראה לי דיי מיותר. בהצלחה!! גם אני בונה משהו כזה אבל אין לי כלים לחתוך את מארז הספק ולכן אני נשאר עם החוטים... תודה ובהצלחה גם לך! עידכון קטנטן: היום הלכתי לחנות אלקטרוניקה וקניתי שם 4 חוטים " תנין לבננה" ו-20 "נעלי כבל". כבלי תנין-בננה (רציתי ביותר צבעים - אל לא היה): כפי שניתן לראות, יש להם גם בידוד: הוא יורד בקלות, במידה והוא מפריע (מספיק בקלות, בכדי שיהיה נוח להוריד אותו כשצריך, הוא לא ייפול בטעות באמצע העבודה): מחבר בננה זכר: מחובר למחברי בננה נקבה שראיתם בתמונות הקודמות: "נעלי כבל" (רציתי ביותר צבעים - אך לא היה להם). מחובר לבננה: הכל מסודר בקופסא: קצת בידוד מתכווץ (כ-3.5 - 4 מטר): העדכון הבא - העבודה האמיתית! עריכה: העלתי את זה כבר ל-TinyPic.
פורסם 2009 באוגוסט 2316 שנים קח אני הנה אתר טוב שבו אני מאחסן חתימות לפורומים אחרים ונשמר הרבה זמן..לא תיכננתי את זה אבסל לפניי שהחלטתי להפוך את הספק שלי לספק ניסוים אני שמתי החלפתי לו מאוורר 80 עם לדים בצבעים שונים...יש לי מקדחה ככה שאני יוכל לחבר כמוך את מחזיקי הבננות או מה שזה לא יהיה.. אבל לא לעשות חור למולקסים...
פורסם 2009 באוגוסט 2316 שנים פרוייקט יפה ומעניין.יש לי גם ספק, לצערי הוא של פנטיום 1, מהישנים ביותראבל אני ינסה לעשות משהו דומה.
פורסם 2009 באוגוסט 2316 שנים איזה אום? זה מחזיק את ה"נעלי כבל", או זה שמחזיק את המחבר בננה על המארז?כן האומים של מחברי הננה השתחררו לי כמה פעמים עד ששמתי LOCKTITE
פורסם 2009 באוגוסט 2316 שנים מחבר אני אחזק את זה כמה שיותר בעזרת מפתח מתאים - מקסימום, אני אשים על זה קצת דבק חם.
פורסם 2009 באוגוסט 2316 שנים מחבר מיותר לגמרי, משום שזה לא מחשב - הספק לא יפעל כל הזמן, אלא רק בזמן שאני בודק איתו מעגלים.ואני הולך לשים שם מאוורר שקט וחזק (המאוורר שיושב שם למען האמת, חירשי לגמרי, אך חלש מדי).
פורסם 2009 באוגוסט 2316 שנים באמת זה מיותר לשים תאורה יפה ומודים שונים,הרי בסופו של דבר הוא רק בודק עם זה משהו..דני אני מחכה לעדכונים...
פורסם 2009 באוגוסט 2416 שנים מחבר ראיתי אנשים שעשו את ה"מכסה" של הספק מפרספקס ומיקמו בתוכו גם מעגל לדים וכד'.יצא נחמד - ולא יותר.אני אישית, רוצה בדברים כאלו, מראה סולידי יותר - ההפך ממה שאני רוצה שיהיה במחשב שלי.
פורסם 2009 באוגוסט 2416 שנים מחבר עדכון: אומנם זה עידכון קטן - אבל זה גם משהו. מה עשיתי היום? מדדתי כמה מקום יש לי, לעבודה - יש רכיבים בספק שמפריעים ולכן לא אוכל למקם הכל, בדיוק כמו שאני רוצה. וסימנתי איפה כל דבר ימוקם. הבעיה מגיעה במולקסים - החור כל כך קטן וצריך להיות ממש מדוייק - אני לא בטוח אם אני יצליח כל כך לדייק בדרמל - אשמח לרעיונות\עצות וכד'. שבלונה למולקסים (לא יצא הכי מדוייק - אבל עשיתי את זה טיפה קטן מהגודל המקורי, ככה שלאחר מכן אני אוכל לתקן זאת בשיופים.):
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.