עבור לתוכן

מתלבט בין כמה ניידים

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט בין Asus Eee PC 1101HA, MSI Wind Black U100, HP Mini 1199 ו-Acer Aspire One 751.

Acer = Z520 + 8Hr + 1.35Kg + 11.6" = 2,300

Asus = Z520 + 10Hr +1.4Kg + 11.6" = 2,500

MSI = N280 + 5Hr + 1.3Kg + 10.0" 1,900

HP = N270 + 3Hr + 1.01Kg + 10.1" = 1,500

הגורמים להתלבטות הם המעבד + חיי הסוללה + משקל + גודל מסך לעמות המחיר.

שימושים: אינטרנט, וורד ותמונות...

האם שווה להתפשר טיפה על המעבד ולקבל מסך יותר גדול עם יותר שעות עבודה? = האם עדיף Acer/Asus על MSI/HP?

אם הלכתי על מעבדי N עדיף להתפשר על מעבד טיפה חלש יותר(270) ולשלם 400 ש"ח פחות?

אם הלכתי על מעבדי Z עדיף לשלם עוד 300 ש"ח על מותג או שזה בכלל לא מותג והוא באמת יותר טוב?

משך העבודה חשוב לי לכן האם תוספת המחיר באמת שווה? או שזה סתם הצהרות יצרן שאין להם שום תוכן?

פורסם
  • מחבר

אני קצת אובד עצות אני אשמח לעזרה...

פורסם

הבחירה היא מאד פשוטה:

אם יש לך תקציב לך על המסך הגדול יותר כי פשוט עולם אחר, לגבי ההתלבטות בינהם (אייסר מול אסוס) פשוט תיגש לבאג ותבדוק איזו מקלדת נוחה יותר, כי זה מה שחשוב בנטבוק (מניסיון, יש לי 6 לפטופים בבית). ההבדל של שעתיים בזמן הסוללה (שהוא גם ככה גדול מאד) אינו כ"כ קריטי במקרה זה. (אם זה היה שעה לעומת שלוש אז כן אבל לא במקרה דנן).

אם אתה מחפש ניידות מושלמת וכל גרם מיותר מפריע לך כמו גם מחסור בכסף לך על ה-HP, שמנסיון המקלדת שלו נוחה מאד.

באופן אישי שמעתי שיש בעיה עם MSI WINS כי אייבורי מרכיבים את הדגם בארץ ויש הרבה תקלות והם לא אמינים (רק שמעתי- יתכן וזו טעות).

אני באמת חושב שהמעבדים לא משחקים תפקיד במקרה הזה.

פורסם

קודם כל, סחתיין על הצהרת הכוונות... רוב החבר'ה שבאים לפה רק מתלבטים בין ניידים אבל לא מציינים לאיזה צורך הם רוצים אותם.

אני אומר לך מה שאמרתי לרבים אחרים שהתוועצו בי בעניינים אלו- אתה צריך לעשות לך איזשהו סדר עדיפויות מבחינת רצונותייך מהמחשב הנייד.

האם המעבד יותר חשוב לך מגודל המסך ? האם המחיר חשוב לך מאוד או שאתה מסכים ללכת על משהו גבוה ? האם גודל ה-HD חשוב לך , כמה הוא חשוב לך ?

אם הבנתי אותך נכון, אני התרשמתי שאתה לא הולך לבצע חישובים מתמטיים רציניים על המחשב הזה ולכן זה לא כל כך משנה אלא יותר משנה לך גודל המסך והמחיר.

בוא נתחיל- אתה צריך להחליט עם עצמך מה יותר חשוב- המעבד או תוחלת החיים של הסוללה ללא הטענה רציפה. אם תלך על תוחלת החיים- הייתי ממליץ לך ללכת על ה-ASUS. לפי דעתי, אתה כבר יכול להוריד את הלפ טופ הראשון מהרשימה. אם נשווה אותו ל-ASUS השני- יש לו אותו מעבד, תוחלת חיים ארוכה בשעתיים (שזה נשמע מעט, אבל זה מציל חיים לפעמים :D) , שוקל בערך אותו דבר , אותו מסך, ועולה ב-200 ש"ח יותר... אם כבר קונים- עדיף ללכת על זה .

עניין המעבד לעומת מותג- זה לא קשור, ראיתי מותגים שמייצרים מעבדים על הפנים בתואנה שהם מעבדי "גיימרים". שטויות במיץ ואין טעם להתייחס לעניין המותג.

אם עניין המעבד יותר חשוב לך ואתה רוצה ללכת על ה-N. תמחוק את כל הפסקה הקודמת ולך על MSI- במחשבים ניידים הם מאוד מאוד חזקים, תוחלת חיי הסוללה יותר גבוה (שוב בשעתיים) , המעבד טיפה יותר חזק ועניין המשקל... אני מאמין שאתה תצליח להתמודד עם ה-0.3 KG ... :D

לסיכום, אם רצית עזרה - קיבלת - צמצמנו את 4 המחשבים ל"רק" שניים - השני והשלישי ברשימה- כאשר נותר לך להתלבט בין חשיבות המעבד לעומת הסוללה/מסך/מחיר בעיניך.

מקווה שתרמתי לך :D

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! עזרתם לי מאוד. הרוח נושבת כרגע לכיוון ה-ASUS אבל הכי טוב זה ללכת שוב לחנות ולהרגיש את הדברים..

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

מה ההחלטה ACER או ASUS?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים