עבור לתוכן

זיכרונות לא עובדים ב 1066 למרות שהם בנויים ככה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

זה ברור לי שהבעיה היא בגלל חוסר תאימות בין הלוח לזיכרון.

להחליף היא פשוט אופציה לא כדאית לי, זה יקח זמן וקיבלתי אותם במחיר ממש טוב שמה שאני אקבל במקומם לא יהיה כדאי.

יש התקדמות, הצלחתי להפעיל זיכרון אחד לבד במהירות של 1066MHZ בהגדרות כאלו-

latch=400

יחס בין הזיכרון לתדר 2.66D

תיזמונים 5-5-5-15.

אבל זה לא עבד עם שנים :-[ וניסיתי המון משחק עם התיזמונים והגדרות מוזרות של skew וכדומה.

• תגובות 39
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מציע שתבדוק עם הזכרון שלך סלוטים שונים לראות שאין בעיה באף סלוט.

אח"כ תחליף את מודול הזכרון במודול השני ותראה שאין בעיה.

ושוב אני מציע לעלות את המתח לגשר צפוני.

כמובן תישאר ב LATCH 400 ו 2.66D.

בנוסף אני מציע שתשחק גם עם ה PERFORMANCE ENHANCE MODE - גם אם זה ניראה לך מוזר תנסה את כל המצבים השונים - לפעמים מה שלא עובד ב STANDARD עובד ב TURBO... :nixweiss:

זכרון אחד עובד זה כבר היתקדמות :D

תוודא כמובן שוב את נושא התיזמונים ו TRFC משוחרר (לפחות 60)

פורסם
  • מחבר

מציע שתבדוק עם הזכרון שלך סלוטים שונים לראות שאין בעיה באף סלוט.

אח"כ תחליף את מודול הזכרון במודול השני ותראה שאין בעיה.

זה באמת רעיון, עכשיו גיליתי שעבדתי לא בצורה חכמה. הזיכרון עובד ב 1066 רק בסלוט אחד.

כאשר אני מעביר אותו לאחר הוא לא מצליח לעלות משם, אז עם 2 זיכרונות בכלל הסיכוי קטן יותר.

צריך לגלות מה מיוחד בסלוט הזה שבשאר אי אפשר להפעיל את הזיכרון.

בנוסף אני מציע שתשחק גם עם ה PERFORMANCE ENHANCE MODE - גם אם זה ניראה לך מוזר תנסה את כל המצבים השונים - לפעמים מה שלא עובד ב STANDARD עובד ב TURBO... :nixweiss:

ניסיתי בשלושת המצבים זה לא עוזר בכלל.

זכרון אחד עובד זה כבר היתקדמות :D

תוודא כמובן שוב את נושא התיזמונים ו TRFC משוחרר (לפחות 60)

שמתי אותו ב 72 לפי ה SPD וגם 80 וזה לא ממש שינה.

עכשיו החלטתי לעשות כמה מעשים קיצוניים יותר:

הורדתי את SPDtool של האחד והיחיד wizard שהמציא את ה ATItool, שכבר יצא לי להציק לו במסנגר מספר פעמים :P

קראתי את ההגדרות של הזיכרון כדי לראות שאין טעויות בהגדרות בביוס, מצאתי שהוא מגדיר די נכון מלבד הדרגה אחד או שתיים אבל זה לא עזר.

חוץ מזה היו שם הגדרות שלא מצאתי בביוס, ובביוס מצאתי הגדרות שאין ב SPD.

בכל מקרה מצאתי פתרון ליעל את העבודה, גיליתי שהמצב המוגדר ברירת מחדל בזיכרון לעבודה היא ב 1066! וכמובן בגלל זה אני לא מצליח להפעיל את הזיכרון לפני שאני משנה אותו ל 800.

אז שכתבתי את ה SPD שיפעיל את profile2 שהוא 800.

בדקתי ואכן כשאר המחשב לא מצליח להעלות את עצמו הוא מצליח אחרי 2 ניסיונות על 800. אז לא צריך להוציא ולהכניס זיכרונות יותר :jump:

מה שמאד שמעניין אותי זה מה ה tRD של הזיכרון שלא הצלחתי למצוא.

אני יכול לשמור את הקובץ SPD אם מישהו יכול לעזור לי להבין אותו יותר.

אני לא מתכוון לוותר לו :2gunsfiring:

פורסם

האם שני המודולים של הזכרון עובדים ב 1066 בסלוט התקין?

מציע לך לנסות להתייעץ גם בפורום של OCZ:

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/forumdisplay.php?f=223

בכל מיקרה ניראה לי כדאי בשלב זה אם הסלוט התקין - תקין לחלוטין (MEMTEST וLYNX ואולי BLEND) אז להמשיך לנסות רק עם הסלוט המתאים שלא עובד.

פורסם
  • מחבר

התפתחות רצינית בדקות האחרונות.

שמתי לב שהמחשב לא באמת יציב ב 1066, אבל ברגע שהגדרתי skew של 400+ בזיכרון לא היו לי תקיעות. וגם הגדרה של tRD 11 עזרה ליציבות.

אז אמרתי מה שעובד שם יכול לעבוד אצל האחרים :)

שיניתי את ההגדרות מספר פעמים עד שפגעתי ב 700+ והזיכרון עלה ב 1066 בסלוט שלא עבד מקודם!

אבל לצערי זה לא הסלוט שמתאים לערוץ, אז ניסיתי את אותה ההגדרה בסלוט השני של הערוץ וזה לא הצליח.

לא התייאשתי וניסיתי 700+ בסלוט השלישי וזה עבד! ככה שיש לי שני סלוטים באותו ערוץ שעובדים.

חיברתי והנה אני עובד עכשיו על 1066 4GB יציב בינתיים. (הפעלתי 10 דקות memtest ואין שגיאות)

ברור שאם אני אתאמץ אני אמצע את ה skew של החיבור האחרון אבל אין לי ממש צורך עכשיו.

השלב הבא oc עצבני עד ל 1200 :silly:

תודה לכולם על העזרה, היה שווה את המאמץ.

[attachment deleted by admin]

פורסם

מאוד שמח שזה עובד. :D

מציע שתפרסם בסופו של דבר - איזה נתונים בשימוש בדיוק. - אני בטוח שזה יעזור לאנשים אחרים בעתיד.

כמו כן בדיקה עם BLEND MEMTEST ו LYNX די חיונית לוודא יציבות בשלב זה.

פורסם

פותח התרד ניסוים עם עוד זיכורנות לא יועילו..נסה לבדוק עם יש עדכון ביוס..אולי זה יעזור..או אם יש לך אפשרות להחליף את הזיכרונות..או שהחנות תבדוק אותם..

פורסם

פותח התרד ניסוים עם וד זיכורנות לא יועילו..נסה לבדוק עם יש עדכון ביוס..אולי זה יעזור..או אם יש לך אפשרות להחליף את הזיכרונות..או שהחנות תבדוק אותם..

הבעיה נפתרה לו נראה לי ???

פורסם
  • מחבר

לא מעודכן משהו...

אני עם הביוס הכי מעודכן. גירסה F9.

דרך אגב ממבט קצר בפורום של OCZ על לוחות גיגה ביט אפשר למצוא מספיק אנשים עם בעיות.

בכל מקרה שיהיה כאן תיעוד לאלו שרוצים להגדיר אצלם בלוח הנה ההגדרות שעבדו לי בינתיים.

FSB=333MHz

מחלק בין הבאס לזיכרון 3.2B

MCH נעול על 333MHz

tRD 11

DIMM 1 +700 skew

DIMM 3 +700 skew

DIMM 4 +400 skew

עובד כבר יותר מ 12 שעות בלי תקיעה אחת.

אני שוקל לשלוח לגיגה ביט את הנתונים :P אולי יוסיפו את זה בביוס.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ומה עם הביצועים של הזכרונות?

צריך לראות שזה שווה את כל המאמצ. צריך ניקוד לעומת זכרונות אחרים שהיית יכול להחליף באותה המהירות.

שלא יהיה כמו מכונית שהגבילו לה את הסלד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים