עבור לתוכן

עזרה בהכנת קיט | "גלאי סאונד"

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני רוצה להכין את המעגל הבא:

universal_trigger_sm-sound_slave_trigger1.png

המעגל הזה בעצם מורכב ממיקרופון ובצד השני ושני חוטים שיתחברו לפלאש חיצוני של מצלמה, כאשר ישמע צליל הפלאש יפעל (עוד מידע)

הבעיה היא שאני לא יודע לקרוא סרטוטים כאלו, ואין לי מושג מה הם רוצים פה מהחיים שלי.

אני אשמח אם תעזרו לי, ברשימת מלאי של החלקים שאני צריך.

ואיך בעצם מלחימים דבר כזה? אני צריך לחלק את זה לשורות אופקיות וכל שורה זאת שורה על הלוח הלחמה?

תודה!

פורסם

אם אתה רוצה שהפלאש יפעל רק בעזרת המיקרופון החלק התחתון לא ראלוונטי (הקבל,פוטודיודה והסליל מתחת למתג שנקרא Mode Select, כמובן כבר גם לא צריך מתג).

האם אתה מכיר את הסימונים של כל הרכיבים בסרטוט ? במידה ולא, איזה רכיב לא מוכר לך ?

אני מקווה שאתה לפחות מכיר את הסימונים הבסיסים, צמתים, אדמות, מקורות מתח וכו' ?

פורסם
  • מחבר

המעגל הזה הוכן במיוחד למה שאני צריך, לכן אני לא יכול להוריד שום חלק משם.

אני מכיר בערך איפה זה נקודות חשמל, נגדים וצמתים (זה העיגולים השחורים לא?)

אבל עדיין לא מספיק טוב כדי לדעת מה הולך שם.

פורסם

במעגל יש מתג שנקרא שבורר בין הפעלה ע"י אור (לא יודע מה הרעיון מאחורי זה הרי הצילום מתבצע בחדר חשוך) או ע"י קול.

אז בגדול הנקודות הן צמתים, הן מראות חיבור של כמה קויים בעצם. כל קו מחבר בין רכיב אחד לרכיב אחר או לצומת. בגדול כל מה שאתה צריך לעשות זה לדאוג שכל רכיב יתחבר לרכיב אליו הוא אמור להתחבר לפי הסרטוט. לפי כך תוכל לחבר את רוב הסרטוט אולי תתקשה בזיהוי רגלי הטרנזיסטור והתאמתם לסרטוט (הרכיב שלידו כתוב BC547) והאופטוטריאק (הרכיב שמתחבר אל הפלאש - MOC3020) בגדול אם תחפש בגוגל לשם הרכיב תמצא קובץ PDF שנקרא Datasheet שמכיל בעצם את כל הנתונים הטכניים על הרכיב כולל הסבר קצר עליו, בין היתר יש סרטוט פיזי של הרכיב וליד רגליו מסומנים מספרים שאמורים להתאים למספרים בסרטוט.

מקווה שהבנת מה שניסיתי להסביר.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.. תודה

אז בעצם אם אני רוצה לוותר על הקטע של הגלאי אור, אז מה בדיוק אני צריך להוריד מהסרטוט?

הנה, אני צריך אז לעשות רק את זה לא?

[attachment deleted by admin]

פורסם

נכון.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה :xyxthumbs:

השבוע אני אסע לקנות את החלקים ואני ארכיב, אני רק צריך להשיג מתאם לפלאש בארץ (לא בא לי לחכות שבועיים לאיביי)

פורסם

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים