עבור לתוכן

פרוייקט המשך CNC (לטובת הפרוייקט הקודם)

Featured Replies

פורסם

אולללה ... :smile1:

ניר, תן לילדה לנסות, ככה לומדים.

זוחלים, קמים, מתחילים לדדות, ללכת, לרוץ, נופלים, מקבלים כאפה לראש ולומדים מזה שיווי משקל ו ... בונים טיל אטומי לירח.

תן לה מסילות של מגירה עם רולרים כדוריות וגריז עם WD40

זוכר את אדיסון ?

• תגובות 121
  • צפיות 20.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הודעה הזאת יכולת לשלוח כהודעה פרטית ולא כפוסט, זה קצת חוצפה לרשום כך על מישהו.

)

ו.. אל תעבדי עם מסילות של מגירה רחמנה ליצלן... (לא . אני לא מורה לספרות וידיעת העם והמדינה) אני אנסה להשיג לך מסילות לינאריות עגולות. (אבל יש סיכוי שתצטרכי שמישהו ייצר לך בוקסות מפליז עבורן (החלק שמחליק על המסילה).

לא הבנתי, אתה מנסה להשיג לה מוט עגול והיא צריכה שייצרו לה את החלק שמחליק. מה זה עוזר אפשר ללכת לחנות ולקנות מוט עגול, החלק המחליק זה היא מחפשת בכל התראד הזה

פורסם

:lol::lol::lol::lol::lol:

" לא הבנתי, אתה מנסה להשיג לה מוט עגול והיא צריכה שייצרו לה את החלק שמחליק.

מה זה עוזר אפשר ללכת לחנות ולקנות מוט עגול, החלק המחליק זה היא מחפשת בכל התראד הזה "

:lol::lol::lol::lol::lol:

זו בטח השעה המאוחרת ועודף אלכוהול :alcoholic:

ואני בטוח שלא התכוונת ( ואולי כן ? :smile1: ) למה שאפשר להבין פה ...

פורסם

"אם נותנים לך סוס במתנה - אתה לא יכול להתלונן על טיב השיניים שלו..." :xyxthumbs:

פתגם דיי ישן שתורגם למספר שפות.

יכול להיות שהודעה פרטית היתה עוזרת. אבל המסר עבור כולם. אין פה נסיון לפגוע ולא נראה לי שנתפש ככזה.

אני מציע עזרה. ממתי זה נתפש כחוצפה ?! :nixweiss:

אגב,

אתה מקל ראש במוטות הלינאריים שהצעתי.

ניתן לקנות... זה ברור. אבל מה ובאיזה מחיר.זה לא סתם מוט אלומניום מלא מהום סנטר.

מדובר במוטות פלדת כרומקס לניאריים עם טיב פני שטח N1 (מבריק - כמו ראי) מחוסמים מבחוץ עם ליבה רכה. קשה להשיג. והמחיר לא ממש שווה לכל נפש.

יש לי כמה כאלה ואין סיבה שיישבו בארון אם הם יכולים לשמש משיהו לדבר כזה מבורך.

המכונות מהן נלקחו המוטות הושבתו (קו מוצרים ירד מייצור) והושלכו לאחר כבוד לפח. (לא לפני שפירקנו מהם חלקים).

חסרים להם הבוקסות (מיסבי החלקה) אותם כל חרט מיומן יוכל לבצע במחיר סביר.

אגב תגובתך,

אני משתדל מאוד לא לשפוט. אבל לדעתי החוצפה היא שלך...

להגיב בביטול שכזה.

"מה זה עוזר..."

בא בנאדם ובלב שלם רוצה לעזור. ללא תמורה מלבד ההרגשה הטובה שבלעזור ואז מגיע מישהו כמוך ורומס בביטול "מה זה עוזר".

יכול מאוד להיות שזה לא עוזר.

אבל אני חושב שזכותה של ענבר להחליט בעניין הזה.

פורסם

ניר אני חושב שאתה לא צודק ואני יגיד לך גם למה ..

יכול להיות שאתה עדיין מפגר אחרי ענבר(מבחינת ידע כמובן) , וכניראה בגלל זה ניראה לך שלה זה יהיה קשה כי לך כי קשה..

זה כמו שאני ירכיב את המעבד שלי על הלוח אם שלי ואתה תגיד לי ואואו איך עשית את זה וידעת..?

אבל אל תשכח שהיא יודעת את מה שאתה לא יודע ..

לכן אני חושב שאם היא לקחה על עצמה כזה פרוייקט

צריך רק להצדיע ולדחוף

( אחוז גדול מאוד מההצלחה שלה לדעתי תלויים בכמה תגובות וכמה פידבקים וטוקבקים טובים היא תקבל זה יעלה את המורל והיא גם תצליח יותר)

ענבר אני לא שבלעדיינו את לא תצליחי אה? ;)

ולדעתי , עם הידע שיש לה.. זה ניקרא להתחיל בקטן..

(השלב הבא 5 צירים)

פורסם

ניר אני חושב שאתה לא צודק ואני יגיד לך גם למה ..

יכול להיות שאתה עדיין מפגר אחרי ענבר(מבחינת ידע כמובן) , וכניראה בגלל זה ניראה לך שלה זה יהיה קשה כי לך כי קשה..

זה כמו שאני ירכיב את המעבד שלי על הלוח אם שלי ואתה תגיד לי ואואו איך עשית את זה וידעת..?

אבל אל תשכח שהיא יודעת את מה שאתה לא יודע ..

לכן אני חושב שאם היא לקחה על עצמה כזה פרוייקט

צריך רק להצדיע ולדחוף

( אחוז גדול מאוד מההצלחה שלה לדעתי תלויים בכמה תגובות וכמה פידבקים וטוקבקים טובים היא תקבל זה יעלה את המורל והיא גם תצליח יותר)

ענבר אני לא שבלעדיינו את לא תצליחי אה? ;)

ולדעתי , עם הידע שיש לה.. זה ניקרא להתחיל בקטן..

(השלב הבא 5 צירים)

תראה,

יש לי עוד מה ללמוד... ולפי העבודות שענבר עושה ומציגה פה יש לה ידע רב.

עדיין, לבוא ולומר שאני מפגר אחריה בלי בכלל להכיר אותי ולדעת מה אני עושה ומה הרקורד המקצועי שלי... זה קצת פזיז... לא ?!

לכרסם מתכות קשות בבית עם מכונה תוצרת בית ללא קירור זה דבר בלתי אפשרי. ולא משנה מי ינסה את זה.

אני מכיר את התחום מספיק כדי לומר זאת.

אם אני אגיד לך שאני רוצה להכין בבית מעבדים עם שתי ליבות בטכנולוגיה של 40 נאנומטר אתה עדיין תאחל לי בהצלחה ...?!

הרי ברור שאכשל. כשלון גורם לתסכול. שוב אני מאחל לך בהצלחה אך חושב שצריך לרנמיך קצת ציפיות.

אם לא תצליח לחרוט בפלסטיק - אין טעם לחשוב רחוק כל כך.חבל.

ניר

פורסם

הצורה של הזילזול בלי להכיר בן אדם זה התנהגות שהיא לא במקום

זה לא משנה מי הבן אדם יש גבול למה שאדם פרטי יכול לייצר בביתו

ואם עוזרים לו על ידי כך שאומרים לו שעם מסילה לא יצליח או דברים כאלו זה לא מרוע

כי אם זה היה מרוע אני בטוח שניר היה כותב פעם אחת ונעלם מהאשכול

הבן אדם בא מנסה לעזור ואתם מכפישים אותו

בלי אנשים שיעזרו לך בחיים אתה לא תצליח להתקדם

אז אם באים ומנסים לעזור ושמים אותך במקום ריאלי תנסה להעריך את זה

ולא להכפיש את זה

בחיים צריך לשפוט בן אדם רק אחרי שהכרת אותו

ולעניין

ענבר שיהיה לך בהצלחה בכל הדרך אך אני חושב שבאמת יש מה ללמוד מניר ולהעריך את תגובותיו

בנוסף אכן צריך לחשוב על קירור טוב וקונסטרוקציה כי בלי זה שום דבר לא יעזור לא תגיעי לתוצאות להם את מצפה

צריך מסילה ליניארית רצינית לקדיחה במתכות ולכן כדאי לחשוב על זה מראש

בכל מקרה בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התגובות המזלזלות וחוסר האמון.

זה רק נותן לי כוח להמשיך קדימה ולהוכיך לכולם את ההפך.

אילו רק תחשבו לבד. אם משתמשים בכרסום קטן, אז המומנט על המכונה קטן יותר, אבל בגלל העבודה הארוכה אני אצתרך לקרר אותו, אבל זה לא מדאיג אותי כי אפשר לפתור את זה בכמה צורות.

הצורה שחשבתי להתגבר על חימום הכרסום זה כך.

הגדרת נקודת HOME בכרסומת.

הוספת חיישני טמפרטורה לדרמל, ועצירת הכירסום במידה והוא מתחמם.

עבודה עם מוטות הברגה עם כריכה צפופה ככל האפשר תניב מומנט גדול יותר ודיוק רב יותר.

במידה ויהיה חשד לאיבוד צעדים - האטת המכונה ועבודה עם אנקודר על מנוע או כיול מול הנקודת HOME במכונה כל X זמן.

בכל מקרה העבודה המתוכנת היא עם כרסומי אצבע של 1-3 מ"מ

מעבר כך מצאתי תוכנת סירטוט ללינוקס. בשם varicad

http://www.varicad.com/en/home/ תבצעו לוגין ויש הורדה ל30 יום, של חבילת DEB או חלונות.

ומצאתי גם אתר מקסים שמלמד את הבסיס של כל מה שכשור בעיבוד שבבי.

http://zahi26.googlepages.com/ תגללו קצת למטה.

ענבר.

פורסם

ענבר עזבי שטויות

את יודעת שאנחנו מאמינים בך ואנחנו יודעים שתצליחי .

וניר , אתה אמרת שCNC גדול עלייך ..

מכאן ניתן להבין את הרקורד לא ?

באו לא נספים את התראד כי מזה לא בא לי שהוא ינעל..

ענבר , מעולה!!!

ואני מחכה בקוצר רוח להיתקדמות נוספת !

האתר השני שנתת אני חושב שיכול לעזור מאוד ..

פורסם

1.ענבר עזבי שטויות

את יודעת שאנחנו מאמינים בך ואנחנו יודעים שתצליחי .

2.וניר , אתה אמרת שCNC גדול עלייך ..

מכאן ניתן להבין את הרקורד לא ?

3.באו לא נספים את התראד כי מזה לא בא לי שהוא ינעל..

ענבר , מעולה!!!

ואני מחכה בקוצר רוח להיתקדמות נוספת !

האתר השני שנתת אני חושב שיכול לעזור מאוד ..

להלן ההתייחסויות שלי למה שנאמר בתגובה הזו:

1.ענבר,

אין לי מושג למה את חושבת שאני לא מאמין בך...אני מאוד מאמין בך. וככל שאני מאמין כך קשה יותר לומר לך לרדת מזה.

כמו בכל התגובות שלי אני מאחל לך בהצלחה ושוב מזהיר שלא כדאי ללכת לכיוון הזה כיוון שלא משנה כמה ואיך תנסי - לא תצליחי באמצעים ביתיים לחרוט מתכות קשות בצורה שאת רוצה. הדבר לא תלוי בך. לדברים האלו יש פיסיקה מסויימת. אני לא אדם רע שבא לדכא. פשוט האופצייה השנייה של לשבת בחיבוק ידיים עם חצי חיוך ממזרי ולהמתין לרגע שבו אוכל להכריז בקול "אמרתי לך !" - לא הסטייל שלי.

ישנן נוסחאות ברורות לקידמת הכוש (זה השם של כל אלנט החריטה עם "הראש המסתובב) למהירות שלו לקוטר הכרסם , לאנרגיה הנפלטת ממנו וכו כו' אך דיי בנסיון כדי לדעת שזה לא אפשרי. אעיר ואומר שנתעורר בי ספק קלוש ושאלתי את חברי למודי הנסיון בעבודה. הם פשוט התפוצצו מצחוק ושאלו אם זו בדיחה.

חבל לי שתנסי ללכת בכיוון ותכשלי וזה ייאש אותך מלהמשיך. שוב, נסי לחרוט על פלסטיק, על פרספקס וכו'...

2.למר פגע-סוס הנכבד,

באופן נדיר הצלחת להעיר את עצביי הרדומים. ראה זאת כהישג נכבד.

לא בלבד שאתה בכלל (אבל ממש בכלל) לא מכיר אותי. אתה מתיימר לחשוב ואומר שאתה כן.

אני כתבתי איפה שהוא ש CNC גדול עליי ?!

איפה ?!

תראה לי ציטוט !

אני ממש לא מבין אנשים כמוך. אתה ממציא דברים שאמרתי, חושב ומאמין שאני רק משמיץ עבודות של אחרים...

בשביל מה !? מה זה נותן לך ?!

אני אדם עם נסיון שעובד ביום יום עם מכונות מאוד, אבל מאוד מדוייקות ולהשוות אותן ל CNC ביתי שלי (בשבילך - אני מצרף תמונה עדכנית שלו. כפי שתראה הוא בנוי ממקלות ארטיק ומסמרים... כראוי לאדם ש CNC גדול עליו)זה כמו להשוות כור אטומי פעיל להדלקת מדורה עם מקלות כמו בהשרדות - ואז יום אחד בא אחד כמוך שטוען שאני אמרתי ש CNC גדול עליי...

כמה עלוב מצדך !

לפני שאתה מגיב ומקלל ומגדף אותי בדחף בלתי נשלט אתה (ואם יש עוד כאלה שחושבים שאני הוא זה שיצא לא בסדר מכל הת'ראד הזה) בברכה מוזמן\נים ***לקרוא בעיון את כולו*** ורק אח"כ לחוות דעתם.

3. הספאם היחיד שיש בת'ראד הזה הוא ההשמצות שלך נגדי וכל מבול הירידות שאני חוטף פה מההמלצות שלי לענבר על איך לעשות את הדברים בקצב שנכון לדעתי.

אפילו הצעתי עזרה שלא רק לא ידעו להעריך אלא אפילו חלק זלזלו בה...

קצת מהפרספקטיבה שלי על החיים מן האספקט המקצועי :

לא לעודד מישהו לעשות משהו שמועד לכשלון. אין בזה טעם וזה סתם מצער לראות איך להט התשוקה לפתח ולגלות דועך עם הכשלון.

איך אפשר לבנות מכונה שתדייק ב0.05 ממ עם מסילות שהדיוק שלהן (אם אפשר לקרוא לזה דיוק ) הוא -+1.5 ממ ?! עם משחק הדדי ו BACKSLASH ?!

זה פשוט להשלות את עצמנו. בשביל מה ?!

[attachment deleted by admin]

פורסם

ניר, :nixweiss:

מה לקחת לריאות ? עזוב אותך שטויות וקישקושים. תן לעצבים לנוח.

אתה יודע מה אתה שווה ולא צריך להוכיח את עצמך לאף אחד.

:xyxthumbs:

ברגע שרשמת " פני שטח N1 " " ופלדה מחוסמת עם ליבה רכה " אתה בוונדרלנד. ( יש לי רקע בתחום )

כמה אחוזי פחמן ובאיזו טמפרטורה נעשה החיסום ? <- שאלות רטוריות. ;)

הגישה של " אני מנוסה ואתם לא וכדאי שתקשיבו" לא עובדת כאן.

אתה דון קישוט כרגע ואדיסון צוחק עליך.

יש למי ויש למי. :hi:

פורסם

אני מתעצבן כל פעם מחדש מהתופעה שגורמת לדעיכת הפורומיםם בארץ

והפיכתם ללא מקצועיים

תיראי כמו שהפורום הנ"ל הוא פורום מחשבים ,אנשים באים ומתיעצים ונעזרים בעזרה של אחרים

כפי שאת או כל אדם אחר יגיע בסופו של דבר לאתר cnczone שירצה לבנות cnc בייתית

אך שם מקשיבים לעצות החברים כי "הפורום שם הוא מקצועי"

תיראו אני לא רוצה להשמיץ ושוב אני לא חושב שאת לא בסדר

את מצויינת ושיהיה בהצלחה וכל הכבוד אך שבאים מכוונה לייצר טוב ולעזור ולא להרוס"כפי שרבים רואים זאת כך"

אז צריך להעריך ולקחת הרי זהב לא זורקים

בכל מקרה הדרך שבה מזלזלים באנשים שבאים לעזור היא נוראית אתם לא יודעים מי הבן אדם ומה היכולת שלא ומה הוא עושה בחיים

אז למה להגיד לא שהוא חושב שהוא יותר מכולם שהוא סך הכל בא לעזור

זוהי הפעם האחרונה שאני מגיב באשכול זה וחבל שכך כי היה לי במה לתרום אך אני לא רואה למי יש את האפשרות לתרום שלא יודעים לקחת ולנצל את ידע הכלל

שיהיה בהצלחה

וכפי שאתם לא מכירים את ניר אז גם אני לא

אך אני חושב שיש לו הרבה במה לעזור וכדאי ללמוד ממנו כי העולם נבנה יותר טוב בשיתוף

בהצלחה ענבר ומאחל לך כל טוב ומקווה שיצא רק טוב ותחרטי את כל סוגי החומרים שרק תרצי

פורסם
  • מחבר

אני אגיד לכם מה העובדות שמנחות אותי תגידו לי אם אני טועה או צודקת.

- בגלל שלא מדובר ביצור המוני אין לי דד-ליין לאספקה של חלק כך שאין לי בעיה של זמן עבודה - מבחינתי שהמכונה תעבוד 24/7 עם הפסקות לקירור.

- בטכשיטנות, ניתן לעבוד עם כרסמים זעירים ולהוריד יחסית הרבה חומר גם ממתכות קשות כמו טיטניום, פלטינה ופלדיום. אני מתכוונ לעבודה ללא חימום של המתכת.

- לגבי חופש במסילות, אני במגעים לרגישה של מסילות ליניאריותממוסבות עם חופשים ששואפים לאפס.

- לפי התיעצות עם אנשים שעובדים בעיבוד שבבי, מקדמי הכרסום של אלומיניום וטיטיניום הם זהים. וראיתי לא מעט אנשים שהצליחו לכרסם אלומיניום בצורה מאוד טובה באמצעים פשוטים יותר.

- אני מכירה פסל שעובד רק עם דרמל בפיסול בגושי אלומיניום. והוא עובד עם כרסמי וידיאה ו טונגסטן קרבייד.

- פלדות יותר קשות מטיטיום.

לפי כל העובדות האלה המסקנה היא שיש לי סיכוי גבוה לכרסם טיטניום בכרסומת שלי.

בגלל אנשים שלא האמינו ביכולות שלי אני מתקדמת בחיים.

פורסם

אולי באמת תפסיקו להתלונן ולריב?!?!זה כבר דף שלם שאתם מתווכחים.

ענבר אני אישית מאמין בך ויודע שתצליחי ואת צודקת 100 אחוז מזלזול של אחרים רק מתקדמים.

עכשיו יש לי שאלה,איך התוכנה יודעת כמה סיובי מנוע צריך להביא למנוע על מנת להזיז את המכונה לפי הסרטוט?הרי כל מנוע יש לו את הסל"ד שלו ועוד יש את הגלגלי שיניים איך אתם מסתדרים עם זה?

פורסם
  • מחבר

חח רשמת את ההודעה בלשון רבים..

אבל לא משנה..

את התוכנה ניתן לכייל בקלות ולהגיד שמרחק מסויים שווה כמות צעדים מסויימת.

זה ממש פשוט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים