עבור לתוכן

למה החרדים לא מתגיסים גם?

Featured Replies

פורסם

אתה יודע מה אגיד למי שדיברתי איתו שיגיב בבתרד הזה אם יש לו ביצים.

• תגובות 35
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז בואו נגיד שאנחנו מפתחים את תחום המחשבים בישראל ומגיע לנו פטור משירות צבאי!

כוס על האמאמאמא שלהם צריך לגרור אותם במשאיות זבל לבסיס... מי שלא רוצה לשרת... בום בום טראח... :D

ואם הם לא רוצים לשרת שלפחות יקנו מחשב שנקרע להם ת'צורה ב-BlackHawkDown. 8)

פורסם

בס"ד :)

ישנם דברים שאני מסכים אתכם וישנם דברים שאיני מסכים עמם.

א. לימוד תורה או ערך עליון בעם היהודי, וזאת מדינת היהודים כידוע, אין להשוות כלל וכלל בין היסטוריה ותורה. המדינה יודעת ומכירה בכך גם במסגרת החוק שניתן ללמוד תורה - "תורתו אומנותו".

ב. הצבא אינו צריך את החרדים, זה רק יעשה לו בלאגן ויעלה יותר כסף ממה שהוא צריך.

ג. מה שכן, אני מסכים שצריך לגרום לחברה שאינם לומדים תורה וסתם מסתובבים (ויש הרבה כאלה), שיתגייסו. וכך אנו רואים היום נחל חרדי וכן ירבו.

ד. גם בחורים אשר לומדים, אני מציע שיעשו דבר הדומה לשירות לאומי. שבמשך שנה או שנתיים, ישרתו את המדינה בעזרה לתלמידים או משפחות ומוסדות צדקה והתנדבות. צריך הרבה אנשים כאלה, וזה יעשה רק קידוש ה' לדת ולדתיים. (וגם חייבים לשלב תלמוד עם מעשה).

בכל מקרה צעקות סתם לשוויון מוחלט ושכולם יתגייסו לא יעזרו כי כולנו יודעים שהם לא ירוצו ללשכת הגיוס בגיל שמונה עשרה, אז מתוך אהבת ישראל אמיתית עלינו למצוא פיתרון יצירתי שיהיה מוסכם על כל הצדדים.

פורסם

ב. הצבא אינו צריך את החרדים, זה רק יעשה לו בלאגן ויעלה יותר כסף ממה שהוא צריך.

צודק בהחלט, אם הוא היה צריך באופן רציני עוד חיילים (לא פה ושם שאין סדכ, זה לא מזיז לו) אז הוא לא היה משחרר בהמוניהם את כל מי שלא רוצה לשרת.

עוד דבר, הצבא היום נמצא בחוסר תקציבי, הוא לא צריך עכשיו לעבוד (ולא יכול) שעות נוספות כדי להכשיר את המטבחים ל"גלאט כשר".

חוץ מזה, להכניס אותם לצבא, ישנה את המערך, יצטרכו להקים פלוגות חדשות, בסיסי אימון חדשים, כל זה עולה הון עתק...

דבר נוסף, היה איזה רב אחד שקרא לכל מי שלא לומד בישיבה להתגייס, התגיסו כמה מאות, אפילו היתה על זה כתבה בחדשות, ועשו על הרב ועל החרדים שהתגייסו חרם, נידוי, מי רוצה דבר כזה?, מי שהתגייס לצבא חרדי, לא יוכל לחזור לשכונה שלו.

מי פה היה מתגייס אם ברגע שהוא מתגייס כל עולמו היה מתנתק ממנו?

זה לא שכל החרדים לא רוצים לשרת בצבא, זה לא נכון, יש כאלה שרוצים והצליחו, יש כאלה שרוצים, אבל אין להם מספיק אומץ להתמודד עם העולם האמיתי ולא בקהילה סגורה, ויש כאלה שפשוט לא שמים על המדינה וסוחטים אותה...

פורסם

אני אמנם די פנאט בכל הקשור לשיוויון זכויות, אבל אני מכיר בבעיה המיוחדת של החרדים. אי אפשר לגייס את כולם לצה"ל, זה יצור בעיות מכאן ועד להודעה חדשה, והצבא בכלל לא צריך אותם. החלק מתוך החרדים שמוכן ורוצה לשרת בתנאים זהים לאלה של החילונים, או בנח"ל החרדי ודומיו יש לגייס, את השאר צריך להכריח לעשות שירות לאומי. ובלי שום קשר, את כולם צריך להכריח לצאת לשוק העבודה וללמוד גם דברים שהם לא תורה וגמרא, על מנת שיוכלו לשרוד בו.

פורסם

חרדים מעדיפים "ללמוד תורה" כי הם מאמינים שזה מה שמציל את ישראל :P,

אבל בתכלס זה ברור שהם לא רוצים להתגיס כי אין להם כח והם פשוט מעדיפים להישאר בבית.

חוץ מזה החרדים בארץ הם 5% מהאוכלוסיה אז זה לא כזה נורא שאנחנו "מאבדים" את ה"עזרה" שהם יכולים לתת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים