עבור לתוכן

למה החרדים לא מתגיסים גם?

Featured Replies

פורסם

אני גם ראיתי את התעמולות שעשו הנאצים על היהודים שחיו בגרמניה ...

רק שם היהודים חיו במדינה שלא שלהם , ובלי שום מחויבות עליה .

ופה הם חיים "במדינת היהודים" ... אני חושב שיש הבדל , לא ?

ברצינות עכשיו אני בהלם.

אם כבר ה"פיתרון" למה שRK אמר זה שהיהודים אז בגרמניה תרמו כמו כל האזרחים למדינה.

טוב שאתה לא מצדיק את השואה, בלי קשר לפן המוסרי של לא להרוג בני אדם בצורה סיסטמטית.

• תגובות 35
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה די אירוני ומעציב לראות את האנשים שמכנים את עצמם בתור "מנהיגי הדת היהודית" מתכחשים למדינה שהוכרזה כמדינת היהודים.

פורסם

הם שקרנים, עלוקות מוצצי דם, אנטיפטים, קרציות, כפויי טובה ורמאים! ככה אני מכיר אותם ואני יודע טוב מאוד על מה אני מדבר

הם לא מכירים במדינת ישראל והם לא עוזרים למדינה באף דרך! רק מקבלים כספים כל הזמן!

לא מצדיק אותם בשום דרך, הם כפויי טובה רמאים, אלה עובדות אבל בערבון מוגבל, כי זה לא כולם, יש כאלה, (בעיקר נטורי כרטא, וחסיידיות שונות) הם לא מכירים במדינה, אבל הם גם לא אזרחי ישראל, אין להם ת"ז, הם לא יכולים להצביע בבחירות וכן, לא משרתי בצבא...מה הפלא...

יש עוד קבוצות חרדיות שאותם אני מתעב, כי הם מקבלים הכל ולא תורמים כלום, אבל זה מיעוט יחסי.

בכלל, אני שונא את הדת כי הוא כבר לא טהורה, היא מוכתמת בבצע כסף של רבנים , והפכה למעשה לגוף כלכלי יותר מאשר היתה לפני מלחמת העולם ה2.

וזה שככה אתה מכיר אותם, זה אומר שאתה לא מכיר אותם...זה כמו להגיד "כל החילונים אוכלי חזיר" וזה לא ככה,

אני חושב שהבנת אותי

אבל מה שהכי מכעיס אותי, שאנשים שיצאו מהצבא מסיבות נפשיות כביכול, עוד יש להם משהו להגיד נגד החרדים והצבא...

פורסם
  • מחבר

בכלל... אני אומר כדאי להכין מהם מילוי לכריות, אולי גם סבונים וכפתורים

::)

זה כבר מוגזם... סבונים :-\

סבונים הכינו משומן של אנשים בגטאות.

פורסם

ברצינות עכשיו אני בהלם.

אם כבר ה"פיתרון" למה שRK אמר זה שהיהודים אז בגרמניה תרמו כמו כל האזרחים למדינה.

טוב שאתה לא מצדיק את השואה, בלי קשר לפן המוסרי של לא להרוג בני אדם בצורה סיסטמטית.

אני אבל לא הצדקתי את המעשים של הנאצים , זה בלתי אפשרי להצדיק מעשים אלו .

אלה שפה הנושא לא על אנטישמיות , משהו אחר לגמרי .

פורסם

תבין אנחנו רק טובים בשבילם כספונסרים

מעבר לכך אנחנו ומדינת הציונים לא נחשבים בעיניהם

אפיזודה חולפת

פורסם

אני אבל לא הצדקתי את המעשים של הנאצים , זה בלתי אפשרי להצדיק מעשים אלו .

אלה שפה הנושא לא על אנטישמיות , משהו אחר לגמרי .

ברור אבל הניסוח קצת בעייתי, שים לב.

"

אני גם ראיתי את התעמולות שעשו הנאצים על היהודים שחיו בגרמניה ...

רק שם היהודים חיו במדינה שלא שלהם , ובלי שום מחויבות עליה .

"

מהדברים נאמרת הצדקה לתעמולה הנאצית. מה גם שבכלל, כל העניין זה שהיהודים היו שם אזרחים לכל דבר ורובם הגדול תרם לחברה רבות בתור עיתונאים/רופאים/ושאר מקצועות חופשיים (עכשיו החזרת אותי לשיעורי היסטוריה של כיתה ח' או ט' לא זוכר :P ).

זה כבר מוגזם... סבונים :-\

סבונים הכינו משומן של אנשים בגטאות.

ציניות...

זה די מתקשר למה שRK אמר, בהחלט להגיד דברים כמו "להשתמש בפאות שלהם כסמרטוטים" נשמע כמו תעמולה נאצית/אנטישמית מהסוג הנמוך ביותר.

פורסם

אולי הניסוח שלי לא ממש הסביר את מה שאני התכוונתי .

הכוונה שאנחנו פה לא מדברים על אנטישמיות ושנאה כלפיהם(חלקינו) , אלה על גורמים אחרים ...

פורסם

הנה הסבר:

The very very jewish, Pray Very hard Instaed of going to the army

They pray very very hard to god to help israel, And thats why nothing bad happends in israel...

פורסם

לא מצדיק אותם בשום דרך, הם כפויי טובה רמאים, אלה עובדות אבל בערבון מוגבל, כי זה לא כולם, יש כאלה, (בעיקר נטורי כרטא, וחסיידיות שונות) הם לא מכירים במדינה, אבל הם גם לא אזרחי ישראל, אין להם ת"ז, הם לא יכולים להצביע בבחירות וכן, לא משרתי בצבא...מה הפלא...

יש עוד קבוצות חרדיות שאותם אני מתעב, כי הם מקבלים הכל ולא תורמים כלום, אבל זה מיעוט יחסי.

בכלל, אני שונא את הדת כי הוא כבר לא טהורה, היא מוכתמת בבצע כסף של רבנים , והפכה למעשה לגוף כלכלי יותר מאשר היתה לפני מלחמת העולם ה2.

וזה שככה אתה מכיר אותם, זה אומר שאתה לא מכיר אותם...זה כמו להגיד "כל החילונים אוכלי חזיר" וזה לא ככה,

אני חושב שהבנת אותי

אבל מה שהכי מכעיס אותי, שאנשים שיצאו מהצבא מסיבות נפשיות כביכול, עוד יש להם משהו להגיד נגד החרדים והצבא...

לא כולם ככה, צודק. אבל הרוב הגדול ככה וזה הרוב שעושה את ההכי הרבה צרות והם גורמים לקרע החברתי במדינה. הידעת? כל תלמיד ישיבה עולה פי 3 מחייל המשרת סדיר בצה"ל. וזה עוד מרתיח את הדם הרבה יותר במחשבה שהם בכלל מתכשחים למדינה, לרשות המבצעת ולזכויות אזרח רבות (איזה זכות יש להם לסכול מכוניות שנוסעות בשבת???). הם הפכו את הדת לבור כסף חסר תחתית ותמיד הם דורשים עוד. כמו שאמרת, הדת מוכתמת.

אני פשוט מרחם על האנשים שלא מתגייסים לצבא ועוד בטוחים שאלוהים מגן עליהם. שיתעוררו! החיילים שלנו, החברים שלנו, הבנים של אזרחי המדינה שמשלמים מיסים, הם שמגינים עלינו!!!

חוץ מזה, האנשים שמתחמקים מהצבא בגלל "בעיה נפשית כביכול" עדיין לא גרועים כמו החרדים שלא מתגייסים בכלל. מי שנפלט מהשירות הצבאי עושה לפחות שירות לאומי שגם זה משהו.

כל מה שכתבתי נכתב מנקודת ראותי ומהדרך שאני רואה את העולם. אתם יכולים לטעון כרצונכם, אבל זאת המציאות שבה אנו חיים.

פורסם

תראו, אני לא מצדיק אותם לשניה, פשוט נודף מהדיון הזה ריח אנטשימי חזק...

וזה כבר מציק לי

אני רוצה שהם יתגייסו, אלה שבאמת צריכים ללכת, ושרק מתחמקים ומשחקים אותה בנש"ים, צריכים לעשות להם משפטים בידיוק כמו לסרבני מצפון.

אלה שחוקית לא מתגייסים, זה לא בסדר , לא הוגן, וצריכים לשנות את כללי המשחק, כי ככה לא חצי מהעם ישא בנטל.

החרדים, מספיקה מילה קטנה מהרב שלהם, להם יתגייסו לצבא בהמוניהם, הם פשוט לא עושים את זה מסיבות כלכליות פרופר, התעלקות,

על כל תלמיד הם מקבלים כסף מהמדינה + כסף מהתלמיד שנשאר נאמן לו כל חייו...

החרדים גם פוחדים שהחרדים יהפכו לחילוניים בצבא, ולזה כבר יש פתרון, הנחל החרדי.

אבל עוד פעם, לפני שהולכים לחרדים, תלכו לכל סרבני המצפון, ה"מאותגרים נפשית", וכל מי שקיבל 21 מסיבות לא כשרות,

זה לא אותו הדבר, נכון, הם לא מתחמקים מתשלום מיסים וכד' אבל הדיון הזה הוא על שירות צבאי...

מי שנפלט מהשירות הצבאי עושה לפחות שירות לאומי שגם זה משהו

ולצערי, זה פשוט לא נכון

פורסם

הופ הופ לקפוץ

הנה עכשיו כולם יגידו שחרדים ככה וככה וככה ואולי קצת ככה, אני אומר בדבר אחד שאתם צודקים שכולם חייבים לשרת בצבא.

אמממ שחכת את סרבי הגיוס??? כנראה שכן כי יותר קל להיטפל לחרדים.

שיחה שקיימתי במקרה לפני כמה דקות עם מישו מהאיציק:

אני :איך היה?

הוא: מה ?

אני: בירושליםםםם

הוא: משעמם תביצים

הוא: חזרתי היום

אני: למה?

הוא:והצבא עושה לי בעיות

אני: חחחח

למה?

הוא: כוסאומו רוצה לגייס אותי

אני: כמו שצריך

אני: אתה צריך לשרת

הוא: חחח נראה לך ???

אני: כן למה לא?

הוא: אני ימות ולא יתגייס

:P

אני: לך לך יא מניוק רק מנצל תמדינה

הוא: נכון...

אני: ואחרי זה כולם באים לחרדים שהם לא משרתים בצבא

שילכו לראות אנשים כמוך אחרי זה ידברו

אני: חכה משטרה צבאית תבוא תזיין אותך

הוא:אני חרדי :)

אני: אתה היית

סיום השיחה היפה בינינו.

הבנאדם היום חילוני רגיל לכל הדעות ותראו מה זה......

והתר'ד הזה פשוט גועלי ומעורר בחילה, הוא נוגד את כל חוקי הפורום ואני מתפלא שלא סגרו אותו.........

פורסם
  • מחבר

תירגעו כולם :o

אני שאלתי למה הם לא מתגיסים (החרדים), כי לדעתי זה סותר את האמונה שלהם.

רק מישהו אחד ענה לי באמת (אמירם בעמוד הראשון).

כל השאר נסחפו, לא ביקשתי את דעתכם בנושה האם החרדים צריכים להיתגיס או לא, רק שאלתי למה הם לא מתגיסים.

אופיר 123 אל תעלב אבל השיחה שלך נראת די מבוימת.

תודה.

פורסם

אני חייב להגיד שהתפלאתי מהרמה (הנמוכה, שלא תטעו) של הפורום בדיון הזה (בניגוד לרמתו של הפורום בכלליות).

מילא שגולשים כותבים כאלה דברים, אני יודע שיש גולשים שלא תמיד יודעים מה הם כותבים ומשום חוסר הצנזורה באינטרנט חושבים שמותר לכתוב הכל - אך כשמנהל פורום (או כל אחד מצוות האתר) האיש שבדיעבד אחראי על הסדר בפורום, כותב דברים לא אנושיים בעליל - זה כבר עובר כל גבול. וכן, אני מודע לזה שזה היה (לפחות מצידך) בציניות. אך.. על דברים כאלה לא מתבדחים! חסר לכם רק שמישהו שממש אכפת לו ייראה את ההודעה הנ"ל. זה יעורר תגובות נזעמות. אני בעד למחוק (או לפחות לצנזר חלק) את ההודעות הלא אנושיות מהדיון הזה.

Have Fun,

.HaCoL

פורסם

תירגעו כולם :o

אני שאלתי למה הם לא מתגיסים (החרדים), כי לדעתי זה סותר את האמונה שלהם.

רק מישהו אחד ענה לי באמת (אמירם בעמוד הראשון).

כל השאר נסחפו, לא ביקשתי את דעתכם בנושה האם החרדים צריכים להיתגיס או לא, רק שאלתי למה הם לא מתגיסים.

אופיר 123 אל תעלב אבל השיחה שלך נראת די מבוימת.

תודה.

לחרדים יש בעיה עם ההגדרה של המדינה כמדינה יהודית ולא מרגישים שייכות.

הדבר היה ידוע עוד לפני שהקימו את המדינה וכשהקימו הסכימו שתלמידי ישיבות לא ילכו לצבא (היה מדובר על מספר מועט של תלמידים)

לאט לאט הפרצה בסטטוס קוו (=בערך "הסכם" בין המדינה לחרדים) הפכה למצב היום.

רוצה פתרון מהיר-סטייל סאבלימינל? אין. אי אפשר לגרור אותם לצבא.

רוצה פיתרון אמיתי? שירות לאומי, אפילו באוכלוסיה חרדית, אבל במקום עם פיקוח אמיתי על סה"כ השעות ביום ומשמעת קפדנית יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים