עבור לתוכן

SyncMaster 206BW - בעיה בזיהוי המסך

Featured Replies

פורסם

אהלן,

כבר מזה כשנה שאני משתמש בSamsung SyncMaster 206BW, מסך רחב 20 אינצ'

הכל היה טוב ויפה עד אתמול...

אתמול החלטתי להתקין דרייברים חדשים של כרטיס המסך [יש לי Geforce 9800GTX]-התקנתי את הגרסא האחרונה של NFORCE 190.38

בכל אופן, לאחר ההתקנה, קפצה לי הודעה "Display's settings have been changed", בעוד שזה היה נראה לי תמוה, החלטתי לבדוק את העניין וגיליתי שהמחשב לא מזהה יותר את המסך ומגדיר אותו כ "Generic PNP Display"...גרוע מזה, בהגדרות הרזולוציה, כל הרזולוציות של מסך רחב [1440X900 ומטה] נעלמו והתחלפו ברזולוציות של 4:3, זאת למרות שהמחשב עדיין מזהה שהרזולוציה הטבעית של המסך היא 1680X1050.

אפילו גרוע מזה, במשחקים, גם על רזולוציה של 1680X1050 [טבעית], הכל נראה מפוקסל ולא טוב.

בהתחלה חשבתי שמדובר בבעית תוכנה, לכן מחקתי את הדרייברים, עשיתי DRIVER SWEEP והתקנתי מחדש פעמיים וכן גירסאות שונות..אבל הבעיה עדיין הייתה קיימת. לכן התקנתי מחדש את הדרייברים של המסך. ואע"פ שהמערכת מזהה שמדובר בSAMSUNG 206BW, היא עדיין התייחסה אליו כאל מסך 4:3.

נכנסתי להגדרות המסך ע"מ לנסות לנטרל את הDDC/CI [פלאג אנד פליי] - הרכיב שאחראי לזיהוי המסך במחשב. לצערי גיליתי שאין לי אופציה שכזו, לכן ניתקתי את המסך מס' פעמים וחיברתי בחזרה ועדיין לא עזר. גם החלפתי את החיבורים [יש לי חיבור ל-2 מסכים], ועדיין לא עזר.

מבירור באינטרנט גיליתי שלפעמים קיימת בעייה עם חיבורי DVI [החיבור שיש לי...אני לא משתמש בVGA], לכן החלפתי לכבל VGA עם מתאם DVI. הפעלתי את המחשב ועדיין - המחשב לא מזהה את המסך!

ברור לי שהכל התחיל אחרי שהתקנתי מחדש את הדרייבר - ברגע בו המערכת ניסתה לקבל מחדש מהמסך את הפרטים עליו...הבעיה היא שמשהו נדפק בדרך - לא ברור לי אם זה מצד המסך או מצד המחשב עצמו.

האם יש למישהו פתרונות? האם יתכן שהמסך נדפק? האם הבעיה היא בווינדוס? האם הבעיה בכרטיס מסך? בלוח אם?

אני מבולבל פה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים