עבור לתוכן

בעיית OC ב amd 720be (בעייה חדשה בתדר סטוק)

Featured Replies

פורסם

מפרט מלא בפורפיל...

אחרי בדיקת מאמץ למעבד דרך OCCT על 3.4 ומתח של 1.4(לפי הביוס.. בCPUZ הוא רושם 1.39) המעבד עובר בהצלה בדיקה של שעה וטמפרוטרות לא גבוהות יחיסת (52-53 למעבד.. הליבות עומדות על 42 לערך, הלוח עומד על 55). המחשב רץ בלי שום בעייה למשך יום וחצי יומיים ופתאום מתחיל לזייף (שירים מתחילים להיתקע למשל כמה שניות, IE ניתקע) עד שהמעבד ניתקע וצריך לעשות ריסט.

הOC נעשה רק ע"י העלת המכפלה של המעבד והעלת מתח למעבד.. שום דבר אחר שונה במכפלות ובמתחים של שאר הרכיבים... זכרונות עומדים על 800MHZ והגשרים על 2000.

יש סיבה לירידה בביצועים אחרי שהמעבד עבר בדקית מאמץ?

פורסם

שעה לבדיקה זה לא מספיק

תשתמש בPRIME95 & ORTHOS

פורסם
  • מחבר

אני די משוכנע ששעה זה לא יותר.. אבל בשעה הזאת כל הליבות היו על 98-100 אחוז עבודה.. ובזמן הקריסה המעבד בקושי תחת עמס..

פורסם

חצי שעה -שעה בודקים לראות באתה בתהליך הOC לבדוק אם זה יציב

אבל בשביל לראות אם הOC טוב לעבודה 7\24 אתה צריך להריץ על יותר זמן

שתלך לישון תשים אותו לבדיקה ותראה מה קורה.

פורסם

פותח התרד זה די ברור שיש בעיה של חוסר יציבות..בצע בדיקות של SMALL FFT עם PRIME95..

בדוק אם עובר..אם כן תעלה מתחים לשאר הרכיבים..כמו כן נסה להוריד מכפלה HT..

פורסם
  • מחבר

HT עומד על 2000 יש צורך לרדת מכזה תדר?

פורסם

לא זה הDEFUALT..אתה יכול לנסות להוריד את המכפלה שלו..או לעלות לו מתח ולבדוק אם זה משפר את היציבות..

פורסם
  • מחבר

לפני שאני מתחיל לגעת בגשרים...

עברתי על מדריך OC שפורסם בטומ'ס הארדוור... כל מקרה שמתי לב שצוין שם לשים את ה"הגדרות כוח" של הווינדוס על גבוה. אחרי בדיקה קצרה שינתי אצלי את ההגדרות מבינוני לגבוה והרצתי עוד בדיקה של OCCT, אחרי שבצהריים המחשב קרס אחרי פחות מ5 דקות. להפתעתי הבדיקה עבר ללא בעיות. בדקתי שוב היום בבוקר למען הסר ספק, ולהפתעתי שוב הבדיקה עברה ללא בעיות.

יש אפשרת שזה מה שגורם לבעייה בין היתר?

פורסם

לא הבנתי מה זה "הגדרות כוח"..אתה מתכוון לצריכת חשמל ?

פורסם
  • מחבר

חיובי.. במחשבים ניידים אני יודע שההגדרות האלו משפיעות על התדר של המעבר בין היתר.. יש אפשרות שזה קשור גם לנפילות שהייתי מקבל?

פורסם

אני בספק..שינת את ההגדרות במערכת הפעלה או בביוס ?

פורסם
  • מחבר

דרך המערכת הפעלה.. כרגע אני נמצא על OC של 3.6@1.4725 ואין קריסות מאז ששינתי את ההגדרות ניהול חשמל... לעומת קריסות על בסיס קבע ללא שינוי ההגדרות..

פורסם
  • מחבר

כן דיברתי מוקדם מידי... קרס אחרי 24 שעות של שימוש... העלתי תדר ל1.5.. מתחיל להשתגע כבר :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה אבל יש בעייה חדשה... הורדתי את כל השעונים לתדרי סטוקואת כל המתחים (כולל זכרונות) בשביל לשלול את המעבד בתור הגורם הבעייתי. הרצתי עליו את פריים95 למשך 18 שעות ואת OCCT למשך 6 שעות (בזמנים נפרדים כמובן) ולא קיבלתי שום שגיאה... במהלך הבדיקה של OCCT קיבלתי שוב "גימגומים" במהלך השימוש השוטף (IE נתקע לכמה שניות, ווינאמפ מגמגם בשירים מידי פעם). אמרתי לעצמי שזה בגלל שהמעבד נמצא כרגע ב100 אחוז עבודה ונתתי לבדיקה להסתיים.. הבדיקה הסתיימה בלי קריסות ובלי בעייה בשום ליבה. המשכתי לעבוד על מצב סטוק במשך השבוע האחרון בלי שום בעייה, עד שאתמול המחשב קרס בזמן שלא הייתי בחדר והמסך היה על standby ככה שלא מיהרתי להכריז שזאת בעיית קריסה שהייתי מקבל בזמן OC. היום בבוקר שטב בזמן עבודה רגילה התחלתי לקבל שוב "גימגומים" בביצועים למשך 10 דקות on/off עד שלבסוף המחשב קרס (אני מזיכר שוב שהכל מוגדר על תדרי סטוק).

האם יש לי בעייה במעבד? יש אפשרות שהמערכת הפעלה גורמת לכל הבעיות האלו (אני כרגע עובד על 7RC)?

התקשרתי כבר לחנות שממנה נרכש המעבד ונאמר לי להביא אליהם את המעבד.. אך לפני כן אני רוצה לשמוע תגובות על מה יכולה להיות הבעייה.

תודה לעוזרים!

(מפרט מלא נמצא בפרופיל)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים