עבור לתוכן

מדידת כמות מים

Featured Replies

פורסם

יש לי מיכל עם מים

אני צריך רכיב אלקטרוני או שיטה מסויימת שאני אוכל בעזרת המחשב לדעת כמה מים יש במיכל

המיכל הוא מיכל של 60 ליטר

חשבתי על מצוף שנמצא על המים ומזיז משהו כשהוא עולה המחשב מקבל את הגובה.

ועל פי הגובה אני אוכל לחשב את כמות המים למישהו יש דרך או משהו שיעזור לי .

חשוב לי שהמחשב יקבל את הנתונים.

תודה רבה.

פורסם

אני חושב שחישוב ע"פ משקל יהיה פשוט יותר.

פורסם
  • מחבר

מישקל זה קצת בעייתי מכיוון שהמיכל שוקל הרבה יש לך איזה מכשיר שימדוד את המשקל וישלח נתונים למחשב או איזה רכיב שאני אוכל לקבל נתונים?

אני צריך חיישני משקל למישהו יש לינק לחיישני משקל דגמים ומקום שאפשר לקנות?

פורסם

בד"כ זה עובד עם מצוף שמזיז אטב(-) לארוך פס מתכת שבמחובר ל(+) בעל התנגדות ידועה לכל יחידת מרחק.

ככה אפשר די בקלות למדוד את גובה המים.

פורסם

לדעתי השיטה הכי פשוטה תהיה משקל כלשהו שיתחבר למחשב. ליטר מים=קילו, 1 מ"ל=1 גרם.

פורסם

אתה צריך לדעת בדיוק כמה ליטרים נשארו או פחות או יותר ?

פורסם

כנ"ל ממליץ על שימוש המשקל. :xyxthumbs:

אם תשתמש בפונקציית "טרה" במשקל אתה בעצם עושה מינוס למשקל המיכל. שמים את המיכל לבד על המשקל ריק, שוקלים ואומרים למשקל לעשות על המשקל הזה מינוס וא תתחיל למלא ותקבל נגיד 1200 קילו ואז פחות 200 קילו של הטרה= 1000 קילו מים= 1000 ליטר

פורסם
  • מחבר

אני צריך פחות או יותר כמה ליטרים יש

אני רוצה לעשות את זה עם משקל אבל אני צריך מידע על החיישנים של משקל או חיישני לחץ

פורסם

מד גובה... (ראדר, אולטראסוני, קיבולי)

מד לחץ בתחתית.

מד זרימה בכניסה למיכל.

ויש עוד מלא.

משקל זו אופציה אבל לא הכי נוחה.

מה התקציב?

אתה יכול לבנות מד גובה קיבולי בקלות.

לוקח 2 חוטים מבודדים, עושה מכל אחד צורה של האות U, כל חוט כזה ישמש כלוח בקבל, לחבר אותם על חומר מבודד במרחק קבוע, וזהו.

כל מה שאתה צריך לעשות עכשיו, זה לבנות מתנד פשוט עם 555, ושהקבל שבנית ישמש כקבוע C בצמד R C במתנד, את המוצא שלו אתה מוציא לדוגמא לפורט הסיריאלי דרך MAX232, שממיר מTTL לRS232, וזהו,

כל מה שנשאר זה לבנות תוכנה שפוטה שתדגום את התדר במצב של X מים ובמצב של 2X מים ובמצב של 3X מים ולהוציא עקומה של יחס מים / תדר / או דיוטיסייקל, וזהו, יש לך מד מים שיכול להיות מדויק מאוד.

ככל שהקבל שתבנה יהיה בעל קיבול גבוה יותר ככה יהיה לך יותר קל לעשות מערכת מדוייקת יותר, אני מאמינה שגודל של 500-1000 פיקו פאראד זה מספיק, ולא יהיה רגיש מידי.

ענבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים