עבור לתוכן

בניית מערכת מחשב שלמה בתוך פריזר/מיניבר-אפשרי?

Featured Replies

פורסם

את מכירה את הקלישאה שלא מכניסים דברים חמים למקרר? טוב, יש לזה סיבה טובה.

• תגובות 49
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לפותח השרשור תכניס את המחשב למקרר ותן לו לעבוד 24 שעות ותראה אם המדחס עובד בלי הפסקה..

אני מהמרת על זה שהמדחס יפסיק את הםעולה ולא ירגיש בכלל ששמת בתוכו מחשב

פורסם

כל זה נכון רק אם הואא משתמש בלוח אם שכל האנרגיה בו מומרת לחום,

עד כמה שידוע לי חלקים אלקטרונים הם מאוד נצילים,

בכל מקרה אם אתם כל כך חוששים לגורל המדחס, אפשר לקבוע טמפרטורת יעד שהיא לא מינוס 18 אלא מינוס 10.. ואז זה גם מספיק קר וגם המדחס יפסיק את הפעולה שלו כל X זמן..

כמה שמשהו יותר נציל ככה פחות אנרגיה מומרת לחום, תסתכלי על טמפ' של כרטיסי מסך ותביני שמאד נצילים הם לא

עם כל הכבוד אני לא מכיר אף מיני בר שמגיע ל מינוס 18 או 10

הטמפ' במקרר היא 4 מעלות בתא ההקפאה היא בין מינוס 2 ל מינוס 6.

אם חוששים לגורל המדחס לא שמים דברים חמים במקרר.

לפותח השרשור תכניס את המחשב למקרר ותן לו לעבוד 24 שעות ותראה אם המדחס עובד בלי הפסקה..

אני מהמרת על זה שהמדחס יפסיק את הםעולה ולא ירגיש בכלל ששמת בתוכו מחשב

המקרר הקודם שלי מת בגלל שהכנסתי לתוכו סיר מרק חם.

(שמעתי אותו עובד ללא הפסקה עד שיצאה יללה הזויה אחרי זה סוג של מכות שהמקרר דפק לעצמו ואז הוא מת. חבל, הייתי צריך להפוך אותו למארז)

עונה על השאלה?

פורסם

לא יודעת איזה נוהל יש לכם, אבל אמא שלי מכניסה את כל הדברים שהם חחמים ישר למקרר כדי שיקבלו מכת קור, היא טוענת שזה שומר על האוכל יותר טוב.

המקרר שלנו בן המון זמן, באמת אין כמו האוכל של אמא.

פורסם

אמא שלך צודקת מבחינה תברואתית אבל אונסת את המקרר, יש לה כנראה בנזונה של מקרר קשוח.

אצלי אמקור ביצע חקרירי בגלל אוכל חם

פורסם
  • מחבר

חלק מכם התייחסו לזה כאילו זה איזה פרוייקט אדיר מימדים שאני הולך לעשות.. אז זהו, שלא :P. סה"כ שאלתי שאלה כללית שענינה אותי, אני מניח שתשובה קיבלתי :)

פורסם

לאו דווקא, יותר בכיוון של תרגיל מחשבתי

פורסם

הטמפ' במקרר היא 4 מעלות בתא ההקפאה היא בין מינוס 2 ל מינוס 6.

לא יודע מה עם המקרר שלך, אצלי המקפיא יושב על מינוס 14, ויכול להגיע נמוך יותר.

פורסם

צודק, טעות שלי הסתכלתי על הערך הלא נכון (טמפ' מינימלית של תא קירור ריק)

פורסם

מחשב ששוה לבנות בתוך מקרר אמור לעלות בסביבות ה15 אלף לפחות (אתה לא בונה פנטיום 4 שמה )

תוסיף לזה מקרר של LG סיידביסייד והגעת ל25-30 אלף

עם כל הכבוד למחשב.

אני ב30 האלה יבנה מחשב עם קירור מים.

מספיק לאללה תאמין לי .......

פורסם

לרכיבי מחשב יש טמפ' עבודה מומלצת.. שגם מתחת אליה עדיף לא להגיע.. באיזשהו שלב הם עובדים פחות טוב, ואפילו נהרסים.

בכלל, לדעתי כל המרדף הזה אחרי הטמפ' הנמוכה ביותר הוא די טפשי.. אין שום בעיה שמחשב יעמוד על טמפ' גבוהות

אם הוא בנוי לעבוד ככה, וזה בהגדרת היצרן שלו. זה כמעט ולא משנה לביצועים, והשינוי באורך החיים הוא לא רלוונטי בעליל (אף אחד לא מחזיק מחשב 20 שנה..)

אז אין שום טעם לבנות מחשב בתוך מקרר, גם אם זה אפשרי.

פורסם

אתה צודק, אבל אם אתה מצליח לפנות מהרכיב את החום מספיק מהר אתה מאפשר לו לעלות לתדר עבודה גבוהה יוצר כיוון שהתדר הגבוהה יותר עומד במעטפת החום שלו עכשיו.

פורסם

אבל מה שמגביל את תדר העבודה זה ממש לא רק החום.. זה לא שאם תצליח להוריד את הטמפ' של הרכיב ל0 מעלות תוכל לעשות אוברקלוק בלי סוף..

השאלה איפה הגבול..

פורסם

תהיה בעיה ענקית של הדלקה וכיבוי של המחשב עם הוא יהיה בטמפ' נמוכה.

כידוע חום גורם להתרחבות החומר וקור להקטנת החומר. ברגע שמדליקים את המחשב תרצו או לא המעבד בתוכו יהיה בטמפ גבוה כמעט כמו בקירור אוויר או מים בלי הבדל משמעותי. לכן החומר מתרחב ונהיה יותר קטן כשהוא קר. עכשיו במקפיא התופעה תהיה עוד יותר גדולה כי הטמפ' שם נמוכה בכ 30 מעלות מטמפ' החדר המקובלת. לכן זה יהיה בעייתי כי המעבד בOC חזק יכול פשוט להיסדק בגלל שינוי נפח שלו. וכנ"ל לגבי שאר רכיבים רגישים וקשיחים.

פורסם

תחפש בגוגל phase cooling

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים