עבור לתוכן

בניית מערכת מחשב שלמה בתוך פריזר/מיניבר-אפשרי?

Featured Replies

פורסם

לעשות חיתוכים פה ושם, מה שצריך, כניסות למאווררים (הרי לא מספיק שסתם יהיה קר, צריך שתהיה סירקולצית אוויר), פתחים לניהול כבלים, להתכין איזה כלוב כונן קשיח, וכו'..

אפשרי?

• תגובות 49
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דבר ראשון - התעבות

דבר שני - מיניבר לא יוכל להתמודד עם כרטיס מסך חזק

מה שמעניין אותי זה האם המיני בר יגמור את החומרה או החומרה תגמור את המיניבר

פורסם

דבר ראשון - התעבות

דבר שני - מיניבר לא יוכל להתמודד עם כרטיס מסך חזק

מה שמעניין אותי זה האם המיני בר יגמור את החומרה או החומרה תגמור את המיניבר

אני לא מבין למה שהם יהרסו אחד את השני...

פורסם

המיניבר יכול להרוס את המחשב בגלל התעבות אדי מים על החומרה (תפתח תמקרר תפוס איזה בקבוק, נכון לח?)

המחשב יכול להשמיד את המדחס של המיני בר כי מערכת מיניבר/מקרר לא נועדה לפינוי חום אלא לשמירה על קור בתא סגור, הוא לא יוכל להתמודד עם 200+ וואט של חום הטרמוסטט של המקרר יזהה המון חום ויעביד את מנוע המדחס עד שהוא ישבוק חיים

פורסם

:hizuk: :goodposting:

עדיף לשמור את המיני בר לבירה ולבנות מארז קריר... זה יספק וצא לדעתי יותר זול ממיניבר..

פורסם

במקרר בקירור יבש אין כמעט לחות.

והחום של המחשב הוא זניח

פורסם

מעבד שמוציא בממוצע 65W עם כ.מסך אם הוא חזק אז משהו בסביבות 80-100W זה כבר די הרבה...

להכניס לפה עוד את הציפסט את הספק דיסק קשיח ועוד... מספיק חם.

המנוע אמור להיות חזק פי שניים לדעתי בשביל לקרר בצורה טובה אחרת הוא לא יוכל לנוח ויתחמם בעצמו יתר על המידה.

מה הכוונה שלך לקירור יבש??? בכל מקרה כשפותחים את הדלת נכנס אוויר עם לחום גבוה.. בקירור הלחות מתעבה על דפנות המוצרים החמים יותר.

לכן זה מה שאמור לקראו עם מעבד וכ.מסך מינימום.

פורסם

ברגע שיהיו בו פתחי כבלים הלחות באוויר תתעבה וזה בלי קשר לזה שהפתחים יפחיתו דרסטית את ביצועי המיניבר ויגדילו דרסטית את בלאי המדחס

וחום של מחשב בינוני ממש לא זניח, שלא נדבר על מערכת חזקה

(סתם דוגמא E8400+4870 אם אני לא טועה זה 225W TDP ולזה צריך להוסיף דיסקים קשיחים, NB+SB של הלוח אם, זכרונות, ספק)

עריכה- חחח כמעט אותה תגובה :P

פורסם

קירור נואו פרוסט..

ואם עושים את זה מערכת סגורה אז באמת שלא אמור להיות בעיה..

וחו מזה עיבוי לא אמור לעשות כלום כי זה פשוט מים מזוקקים, ואם ממש רוצים להגדיל ראש אפשר ללכת לע דיסק קשיח פלאש SSD ואז אין שום בעיה.

אבל אתם עסוקים בלהגיד למה לא..

פורסם

הדיסק הקשיח הוא לא המכשול.

אלו לא מים מזוקקים, לא עם כמות החרא שיש באוויר, חוץ מזה, מקרר SBS אולי יצליח לפנות מעל 200W חום והדגש פה על אולי וגם זה יהיה עם צריכה של מעל קוט"ש רק בשבילו

פורסם

אם תשאלו אותי - אין סיכוי.

בעיקר מחזק את הדברים של Igrosh.

למרות שיש לו גם טעות -

החרא שיש באוויר - חנקן וקצת פחמן, בכלל לא מזיק להארד דיסק\כ.מסך.

מה שמזיק זה דווקא המלחים והמיניראלי שיש במים, מבחינה הזאת הוא מסודר,

מבחינת קיצור חיים משמעותי מאד של המקרר\מיניבר\פריזר - עם זה הוא יצרך להתמודד, איכשהו.

במקרה הזה - הפתרון האופטימלי הוא הפתרון הנכון.

מארז כדוגמא ה-CM690 של CM ישמור על טמפ' סבירות לאורך זמן.

פורסם

שום דבר ממה שנמצא באויר לא מזיק לרכיבי המחשב כל עוד הוא גז

מלחים ומינרלים אינם באוויר, וגם אם ברמת העיקרון H2O נקי אינו מוליך חשמל אבל יש באוויר אבל יש גם יוד, אמוניה, זנון וגופרית שברגע שילכדו במים יהפכו את המים למוליך

עכשיו נעזוב את רמת העקרון ונחזור להלכה למעשה גם במים מזוקקים HOH (או H2O) יכולה להיות יוניזציה כאשר H+ ו OH- ואז נוצאת הולכת חשמל, קטנה ממי ברז אך עדיין הולכה.

פורסם

כן הולכה קטנה אבל ברגע שהיא תגע בלוח אם שיש עליו קצת אבק הוא כבר יתחיל להוליך טוב :-).

צריך משהו שהיה גם אנטי פרייז וגם שלא יכנס אוויר מבחוץ כי יהיה עיבוי.

מה שאמור לצאת זה שבמקפיא או במיניבר (מקפיא עדיף לדעתי בעל יכולת להתמודד נראה לי יותר טוב עם חום) זה שהאוויר שם אמור להיות יבש לחלוטין כלומר בלי לחות בכלל. וגם לא לפתוח אותו אף פעם ושהוא יהיה אטום לחלוטין כי אחרת האוויר מבחוץ יכנס.

בקיצור אפשר לעשות את זה אבל לא בתנאים ביתיים אלא יותר של מעבדה.

:xyxthumbs:

פורסם

לפי דעתי לך על קירור מים רציני ועזוב אותך מ"שטויות" כאלה.

חישובים אפשר לעשות כמה שרוצים אבל בסופו של דבר במערכת מסחרית את מקבל במחיר נקוב מוצר שברור לך שצריך לעבוד ושפותח מתוך ידע ומחקר בתחום.

דבר שלך- כאדם פרטי פשוט אין גישה או משאבים.

יעילותו של קירור מים הינה מוכחת. חבל יהיה לזרוק כסף ולסכן ציוד כדי לנסות להגיע למטרה לא ברורה.

ואם אתה בכל זאת מנסה - בהצלחה ! ודאג לשתף אותנו בתוצאות.

פורסם

כל זה נכון רק אם הואא משתמש בלוח אם שכל האנרגיה בו מומרת לחום,

עד כמה שידוע לי חלקים אלקטרונים הם מאוד נצילים,

בכל מקרה אם אתם כל כך חוששים לגורל המדחס, אפשר לקבוע טמפרטורת יעד שהיא לא מינוס 18 אלא מינוס 10.. ואז זה גם מספיק קר וגם המדחס יפסיק את הפעולה שלו כל X זמן..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים