עבור לתוכן

המחשב מתרסק לאחר פירמוט

Featured Replies

פורסם

שלום.

המחשב שלי לא עבד טוב כבר זמן מה והחלטתי לפרמט אותו. (חשוב לציין שאין לי ידע בזה אבל אמרתי כבר כמה קשה זה יכול להיות?)

אז פירמטתי את המחשב, התקנתי ווינדוס, התקנתי דרייברים של הכרטיס מסך, כרטיס קול ואינטרנט ואז נכנסתי לאתר של מייקרוסופט בשביל להוריד עדכונים.

אחרי כל מיני עדכונים הורדתי דרך האתר שלהם את SP2 ואחרי שזה סיים להוריד ולהתקין המחשב עשה ריסט ואז כשהו התחיל לעלות פתאום באמצע הוא התרסק, המסך נכבה וישר נדלק והוא היה בכל מיני צבעים מוזרים ולא עלה.. אחרי שכיביתי את המחשב והדקלתי קרה אותו דבר. הווינדוס יותר לא עלה. (חשוב לציין שכשהמחשב עשה ריסט לאחר כל הדרייברים אז לא קרה כלום והמחשב עלה כרגיל).

והנה שאלותיי:

1. האם מישהו מודע ומכיר את התקלה הנ"ל?

2. למה זה קורה? יכול להיות בגלל שלא פירמטתי נכון? (למרות שהמחשב עבד טוב עד לריסט שאחר הSP2.)

3. האם בגלל שאני משתמש באותו עותק של ווינדוס XP על 2 מחשבים?

4. יכול להיות שעבר זמנו של המחשב והגיע הזמן לקנות חדש?

5. אשמח לעזרה, תודה רבה ושבוע טוב.

פורסם

והנה תשובותייך :

1. לגבי מסך נכבה ונדלק בצבעים מוזרים..נשמע שהדרייבר של הכרטיס מסך לא נקלט כמו צריך.

2. אתה לא רושם איך פירמטת אז קשה להגיד.. אבל מכיוון שאתה אומר שהמחשב עבד יפה עד הSP2,לכן זה לא ממש קשור לתקלה .

3. לא , זאת לא הסיבה שהמחשב עושה לך בעיות ...למרות שמבחינה חוקית אלא אם זה רישיון לכמה מחשבים אז בדר''כ מדובר על רישיון למחשב בודד .

4. אתה לא רושם מפרט ...ככה שקשה לי להעריך עד כמה ישן הוא..בכל אופן אם הוא עובד ומספק אותך אז אין סיבה להחליף .

מה המצב כרגע ? אתה מקבל BSOD (מסך כחול ) ? ...אם כן תביא לנו עוד פרטים ממנו (קוד שגיאה וכדומה )

זה שהווינדוס לא עולה מצביע על בעיה..אבל אתה לא אומר באיזה מצב הוא נעצר .. בדיקת חומרה/BSOD כמו שכבר שאלתי ... האם הוא תקוע בלופ איחתולים ?

מה הדבר האחרון שרשום על המסך , אם רשום.. ?

פורסם
  • מחבר

והנה תשובותייך :

1. לגבי מסך נכבה ונדלק בצבעים מוזרים..נשמע שהדרייבר של הכרטיס מסך לא נקלט כמו צריך.

2. אתה לא רושם איך פירמטת אז קשה להגיד.. אבל מכיוון שאתה אומר שהמחשב עבד יפה עד הSP2,לכן זה לא ממש קשור לתקלה .

3. לא , זאת לא הסיבה שהמחשב עושה לך בעיות ...למרות שמבחינה חוקית אלא אם זה רישיון לכמה מחשבים אז בדר''כ מדובר על רישיון למחשב בודד .

4. אתה לא רושם מפרט ...ככה שקשה לי להעריך עד כמה ישן הוא..בכל אופן אם הוא עובד ומספק אותך אז אין סיבה להחליף .

מה המצב כרגע ? אתה מקבל BSOD (מסך כחול ) ? ...אם כן תביא לנו עוד פרטים ממנו (קוד שגיאה וכדומה )

זה שהווינדוס לא עולה מצביע על בעיה..אבל אתה לא אומר באיזה מצב הוא נעצר .. בדיקת חומרה/BSOD כמו שכבר שאלתי ... האם הוא תקוע בלופ איחתולים ?

מה הדבר האחרון שרשום על המסך , אם רשום.. ?

אני אנסה להסביר מפורט יותר... אחרי שפירמטתי את המחשב אז כמו שאמרתי התקנתי דרייברים והכל עבד טוב ואז התקנתי SP2 והמחשב עשה ריסט ומאז הוא לא עלה... הכשאני מדליק את המחשב הוא שאול אם לפתוח את windows נורמלי או בsafe mode וכשאני לוחץ נורמלי אז שוב מגיע המצב של כיבוי מסך ומיד נדלק וצבעים מוזרים...

בsafe mode המחשב כן מצליח לעלות אבל זה לא אידאלי safe mode

מקווה שאני מובן פה יותר

פורסם

שאתה אומר עולה בצבעים מוזרים... אתה רואה דסקטופ והכל תקין למעט הצבעים של המסך ? (אתה יכול לשלוט בעכבר ומקלדת ?)

זה מה שאתה רואה ?

3424216788_0481c15dba_m.jpg

פורסם
  • מחבר

שאתה אומר עולה בצבעים מוזרים... אתה רואה דסקטופ והכל תקין למעט הצבעים של המסך ? (אתה יכול לשלוט בעכבר ומקלדת ?)

זה מה שאתה רואה ?

3424216788_0481c15dba_m.jpg

ממש לא.. הווינדוס לא עולה בכלל כאילו המחשב נדפק..

פורסם

חשבת שפירמוט דיסק קשיח והתקנה מחדש תפתור לך כל בעיה? כנראה שאתה לא מבין שתלות חומרה לא נפתרות ככה.

לפי הסימטומים זה יכול להיות או כרטיס מסך גוסס או לוח אם עם קבלים גוססים.

עד שנבין את פשר העניין אני משאיר את הדיון פה.

פורסם
  • מחבר

חשבת שפירמוט דיסק קשיח והתקנה מחדש תפתור לך כל בעיה? כנראה שאתה לא מבין שתלות חומרה לא נפתרות ככה.

לפי הסימטומים זה יכול להיות או כרטיס מסך גוסס או לוח אם עם קבלים גוססים.

עד שנבין את פשר העניין אני משאיר את הדיון פה.

מה אתם אומרים? המחשב שלי ישן מאוד:

AMD atlon 3000+

radeon 9600XT

512RAM

אולי הגיע הזמן לקנות חדש? אני חושב שאין טעם לתקן אותו..

אני חשבתי לקנות את המחשב הבא מKSP :

מעבדי אינטל Pentium E5300, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore Tray

Warranty Life Time Warranty

מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s775

לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5KPL-CM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, PCI-E, HDAudio, GBL

Warranty 3 Years Warranty

זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value

דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 320GB 7200RPM 16MB SATA II

Warranty 3 Years

כרטיסי מסך OnBoard Intel GMA 3100

כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio

צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA

Warranty 2 Years

ציוד רשתות On Board 10/100

מארזים HJA-6000 MIDI Black (No PSU)

ספקי כוח Golden Tiger 450W Real, 12cm Fan (24pin)

סה"כ 1250 ש"ח

מה דעתכם?

הצרכים שלי זה רק אינטרנט, מוזיקה וסרטים... משחקים לא משהו כבד יותר מפיפא 09 וניד פור ספיד...

פורסם

אל תצוטט תגובות מעליך.

אם אתה מעוניין ברכישת מחשב חדש תפתח דיון מסודר בפורום מפרטי מחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים