עבור לתוכן

גם סלקום נשברה בסוף

Featured Replies

פורסם

תראו יכול להיות שהאייפון יכנס לחבילה הידועה מראש של אורנג....

אם כן לדעתי זה יהיה מאוד שווה לצרכנים בואו נגיד שנשלם עליו 800-100 שקל בתור תשלום חד פעמי...

ולאחר מכן 93 למשך שנה וחצי.....93 כולל 80 דקות שיחה 40 sms חבילת גלישה..!

זה אומר ככה 1000 ועוד 93*18=2674 ככה שלדעתי זה יהיה משתלם....

הבעיה שזה קצת מחיר לא הגיוני אבל אם אורנג ימישכו עם החבילה ידועה מראש האייפון יהיה חייב להיכנס לחבילה הזאת...

פורסם

40 SMSים זה כלום, 80 דקות שיחה זה עוד יותר כלום.

פורסם

נתתי את החבילה המינימלית כדי להראות את המחיר של האייפון אם הוא יכנס לחבילה הזאת אתה יכול לקבל 200 דקות שיחה ו 100 sms ב 129 שקל לחודש למשך 18 חודשים.....תלוי מה רמת השימוש....

למרות שעדיין זה יהיה זול מדי יחסית למחירים בחול....לא יודע מה יהיה תיהיה תחרות גדולה מאוד...כול חברה תיתן הנחות בתחום אחר ככה שכול אחד ילך למה שמתאים לו

פורסם
כמו שאני רואה את זה יש שתי סיבות להצלחת האייפון בעולם:

1. שיווק אגרסיבי

2. טימטום כלל עולמי חוצה גבולות (תרתי משמע)

אם הטמטום הוא נתון עובדתי, אז הצלחת האייפון לטענתך היא בעצם רק שיווק אגרסיבי (סתם הערה לגבי לוגיקה ;) ).

אבל למה בסופו של דבר נוקיה, סומסונג, סוני-אריקסון לא הצליחו לעשות במגרש שלהם מה שאפל עשתה במגרש שבכלל לא שלה ? האם גם בגלל שהחברות האלו מטומטמות ?

התשובה נעוצה בעובדה, שמעבר מלתת ולקבל שיחות (ואולי גם SMSים), רוב הלקוחות רוצים משהו אחר מה"יעילות" שמציעות נוקיה , סוני ושות'... - מעבר לשימוש טלפוני הם רוצים גאדג'ט מגניב ולא אופציות תקשורת מפוצצות, מעניין אותם לקנות שירים מהטלפון ולא העובדה שיש לו WIFI, מעניינים אותם תפריטים מגניבים וקיצ'ים ולא אפשרויות SETUP מתקדמות והגיוניות ... יש כאלו שמעדיפים להנות מתפריטים פשוטים ומגניבים מאשר ממצלמה טובה וג'יפיאס, אין מה לעשות.

אני זוכר שהN95 פרץ ונמכר בכמויות כאן, היתי רואה אותו אצל מלא אנשים שאני פוגש בכל מיני גילאים שונים. אני התרשמתי שרובם התלהבו מהמגניבות שלו ולא מהיכולות העסקיות והחכמות שלו שבהן בכלל לא נגעו (הוא היה הדבר הכי מגניב ומעניין שהיה בתקופה ההיא). ראיתי עליו יותר FIFA מאשר מסמכי PDF, ובכל זאת - הוא היה כאן להיט בגלל המגניבות (יחסית לתקופה) שלו.

אז מי כאן בעצם מטומטם ? זה שרוצה מכשיר מגניב וקונה מכשיר לעסקים או זה שרוצה מכשיר מגניב וקונה את המכשיר הכי מגניב בשוק ?

בואו נצא מהסרט, 90 אחוז מאיתנו כאן לא באמת זקוקים לסייען דיגיטלי ולא באמת אנשי עסקים, אנחנו בעצמנו מתלהבים "מהמגניבות" הטכנולוגית, היכולות הטכנלוגיות, העובדה שיש מערכת חכמה על מכשיר נייד, החופש בתור אנשי מחשבים להתקין תוכנות על טלפונים וכו'...

אז אני שואל שוב - האם מי שקונה אייפון וקונה למעשה מה שהוא בעצם רצה מלכתחילה - הוא מטומם ?

ובכדי לפשט את הדברים - הכלכה מגדירה אדם מטומטם כאחד שקונה מה שהוא לא רוצה, ולרוב מניחים שהאדם הוא לא מטומטם :) . השיווק (בניגוד לכלכה) מסתכל על זה קצת אחרת ולוקח את הכל כעובדות, מכאן מנסה להוציא בעזרת זה כמה שיותר כסף.

אז הטמטום הוא כנראה בעיני המשתמש, וכרגע רובם של המשתמשים רואים בחלק גדול מאנשים כמו אלו שגולשים בפורום כזה ביחד עם המכשירים המתוחכמים ועתירי האופציות ההגיוניות שלהם - כמטומטמים בעצמם.

(וד"א - אני בעצמי בסוף לא הלכתי על אייפון, הלכתי על HTC DIAMOND. אבל בחנתי טוב טוב את כל האופציות, וכל מכשיר חכם והחסרונות האדירים שלו. ומה שדווקא הכריע בסופו של דבר וגרם לבעוט באייפון הצידה לפני הכל היה המימדים הפיזיים שלו. אני לא עושה כסף מהמכשיר הזה - אין שום סיבה שהוא ישתלט על החיים שלי והנוחות שלי ;) ).

פורסם

חכו עם הקשקוש הזה , ההשקה של מודו הולכת להיות בשבוע שבועיים הקרובים , זאת תהיה המכה הראשונה לסלקום ...

יאבל, אתה פשוט הרגת אותי עם המשפט הזה! אני חיכיתי אישית מספיק לפיסת פלסטיק הקטנטנה של דב מורן שלובשת "מעילים" מגניבים מקיץ של לפני שנתיים ועד היום לא קיבלנו כלום, לא רואה סיבה שפתאום היום הוא יפול עלינו משמיים בלי שום "אזהרה" לגבי השקה או משהו.

אגב, תזכיר לי כמה זכרון מובנה יש לו? 1 ג'יגה? אה, ממש כמו מרבית הפלאפונים היום שמגיעים בקופסה עם כרטיס זכרון שכזה שניתן להחלפה.

בכל אופן, המכשיר הזה נכשל לפני שיצא לשוק לדעתי! ;D יכל להיות להיט אילולא היה יוצא בזמן ולא עכשיו אם זה נכון.

האייפון ובכלל מוצרי אפל ידועים כמצליחים בזכות מספר גורמים שהחשובים בהם הם-

*הפרסום

*העיצוב

*(סטיב ג'ובס :smile1:)

בלי שתי אלו אפל לא הייתה מצליחה עד היום והאייפון לא היה תופס..

בכל אופן, סלקום נכנעה ללחץ שעמד עליה, ראתה כי לקוחות עשויים לעזוב והייתה מוכרחת ליישר קו עם החברות האחרות וכך עשתה.

אני בהחלט צופה ים של אייפונים בארץ, דבר שיציף את השוק הישראלי באייפונים "ויחרים" יצרניות אחרות לאור המצב שהחברות פשוט ירצו למכור את כל האייפונים ולא להישאר עם "ספייר" בצד.

התחרות תהיה מעניינת מאוד ותביא עימה הרבה עניין וטררם בארץ בדבר האייפון.

בסופו של דבר יהיה מעניין- צפו בפרקים הבאים של "האייפון ותולדותיו בארץ הקודש!" :lol:

פורסם
  • מחבר

יאבל, אתה פשוט הרגת אותי עם המשפט הזה! אני חיכיתי אישית מספיק לפיסת פלסטיק הקטנטנה של דב מורן שלובשת "מעילים" מגניבים מקיץ של לפני שנתיים ועד היום לא קיבלנו כלום, לא רואה סיבה שפתאום היום הוא יפול עלינו משמיים בלי שום "אזהרה" לגבי השקה או משהו.

http://www.news1.co.il/Archive/001-D-207389-00.html?tag=08-17-35 ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים