עבור לתוכן

אני רוצה לבנות "מפסק לייזר" וצריך קצת עזרה

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לבנות מעגל הכולל לייזר וגלאי (פוטואלקטרי) שכאשר משהו יעבור בין קרן הלייזר לגלאי משהו יקרה (כעיקרון אני רוצה לחבר את זה לשלט של המצלמה, אז אני צריך לראות איך אני עושה את זה)

יש אולי קיטים מוכנים לקטע של הלייזר? משהו נגיד שמדליק אור כשיש הפרעה לקרן או משהו כזה, ואני כבר אסב את זה לצרכים שלי.

או מדריך פשוט להכין דבר כזה?

פורסם

לדעתי יהיה לך יותר פשוט להשתמש במין גלאי צל כזה.

כשמישהו עובר נהיה צל על הגלאי ונדלק אור (יש מכשירים כאלה למכירה אפילו)

פורסם

^

יש גם קיטים כאלו... תחפש באינטרנט אני ראיתי לא מזמן לא זוכר בדיוק באיזה חנות יכול להיות שבאריסטוק..

בעיקרון לדעתי סיבוב בהר ציון שבתל אביב יסדר אותך ותמצא בדיוק מה שאתה מחפש או יסבירו לך לפחות כי יש שם לפחות 6-7 חנויות אלקטרוניקה.

פורסם
  • מחבר

אה אני זוכר שהיה לי אחד כזה!

שמעבירים את היד זה מצפצף...

יש לכם מושג איך קוראים לזה באנגלית או משהו? אני אולי אחפש קודם באינטרנט לראות איך זה עובד

אולי זה יעבוד?

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13297

אני רק צריך לבדוק אם אפשר "להרגיל" אותו לליזר, ואז שהקרן מופסקת זה יעבוד, כי הצילום נעשה בחושך מוחלט

פורסם

כמובן שזה יעבוד! אתה אפילו יכול לרדת מהרעיון של הלייזר ולהשים איזה לד זול או מנורה רגילה וזה אמור לעבוד.

בקשר לשם של זה באנגלית - מצטער אני לא יודע...

פורסם

לגבי חושך אולי תשקול להשתמש בIR וסנסור לIR... ככה לא יראו את הקרן...

משהו שיש בשלטים אני בטוח שזה לא אמור לעלות הרבה וזה אמור לעבוד.

פורסם
  • מחבר

השאלה אם יש לד IR מדויק כמו לייזר.

אחד השימושים לדוגמא זה צילום של טיפות נופלות, אז תחשוב כמה מדויקת ודקה צריכה להיות קרן האור כדי שטיפת נוזל תשבור אותה

פורסם

אמ... לדעתי עם אופטיקה מתאימה אפשר לעשות קרן דקה... אבל אני חשבתי יותר בכיוון כאילו לבנות חיישן נגד תנועה לדוגמא אם משהו מתגנב למחסן ושיפעיל מצלמה ואולי אפילו תאורה בשביל שהגנב יברח או לפחות לתעד אותו...

פורסם

גם אני חשבתי על זה הרבה

אני רציתי לעשות איזה 5-6 חיישנים כאלה מסביב לבית מקדימה חצר אחורי צד שמאל וצד ימין

ולעשות כאילו תמונה של הבית במסגרת ותולה בחדר שינה למשל - ולחבר ללדים

אם מישהו נכנס לסקטור א אני יראה את זה בתמונה על הקיר עם זמזם קטן כזה

פורסם

כן גם רעיון... הבעיה שחתולים כלבים ועוד כל מיני חיות יכולות להפעיל את חיישן ואז תהפוך לפראנואיד

פורסם

כן גם רעיון... הבעיה שחתולים כלבים ועוד כל מיני חיות יכולות להפעיל את חיישן ואז תהפוך לפראנואיד

זאת לא בעיה

אפשר לשים את זה בגובה מטר שחתול או משהו לא יפעיל אותו - וגם אפשר לעשות שניים כאלה אחד מעל השני - אם אחד נקטע זה לא מוםיע על הלוח אצלי

וגם אפשר לעשות בזה הרבה כמו אזעקה לבית

למשל אם אין ילדים בבית וזה בקומת קרקע אפש לעשות אחד בכל חדר ----(עכשיו אתה אומר ואם באמצע הלילה הולכים לשרותים ?

תשובה

אז מה זה לא יפריע אם נדלג לד קטן -- אבל אם נדלק ואני ובת זוגי בחדר שינה אז זה עשה את העבודה שלו ------ וגם יש הרבה רעיונות על מנת לפתור את זה כמו אם דלת חדר השינה פתוחה המערכת כאילו בסטנד באי ...... ודברים כאלה )

פורסם

כן באמת רעיון... אך אני חושב שתהיה אפשרות של silencer ואפשר להתראה בקול... וקול חזק.

לפני שאתה הולך לישון היא עובדת על סיילנס שלא יפריע כל פעם... אבל כשאתה הולך לישון על איזה פעמון או משהו כזה שתתעורר בכלל :-)...

פורסם

כן באמת רעיון... אך אני חושב שתהיה אפשרות של silencer ואפשר להתראה בקול... וקול חזק.

לפני שאתה הולך לישון היא עובדת על סיילנס שלא יפריע כל פעם... אבל כשאתה הולך לישון על איזה פעמון או משהו כזה שתתעורר בכלל :-)...

חחחח

תעזוב העיקרון שאתה מול הטלוויזיהיש לך המסגרת בצד או מעל של הדים וזהו

אם כבר כאן

תגיד שי שלטים מוכנים בוא נגיד עם 6 כפתורים לסגירת מעגל חשמלי

( אני חושב להשתמש בזה בבית החדש לנעילת שער ופתיחה - הדלקת מזגן - מחשב - וכל מיני דברים קטנים )

והאם יש אנטרקום כזה אלחוטי לשער עם אפשרות לפתיחת את השער עם איזה כפתור )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים