עבור לתוכן

חיבור SPDIF בלוח אם

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים

בלוח אם שלי (GIGABYTE) יש חיבור spdif מובנה אבל רק OUT

ובלוח עצמו יש 5 פינים של SPDIF_IO (אני צריך את הINPUT)

השאלה שלי מה אני יכול לקנות כדי לחבר SPDIF למחשב?

תודה רבה

פורסם

יעני מה אתה יכול לחבר עם SPDIF?

בבקשה:

(ר"ת של Sony/Philips Digital Interconnect Format) הוא תקן להעברת אודיו דיגיטלי דרך חיבור אופטי או קואקסיאלי. בתחילה פותח תקן ופרוטוקול לאותות סטראו דיגיטלי בשני ערוצים ושימש לחיבור דיגיטלי לנגני תקליטורים, מכשירי DAT וכרטיסי קול במחשבים. מאוחר יותר נקבע תקן שתומך בפורמטים דיגיטליים רבי ערוצים (בדרך כלל 5.1 או 6.1 ערוצים, כלומר חמישה או שישה רמקולים בתוספת סאב וופר) ומיועד לחיבור דיגיטלי בין רכיבים דיגיטליים של מערכות שמע, למשל נגן DVD, מפענח דולבי דיגיטל או DTS, מחשב עם כרטיס קול רב ערוצי או קונסולת משחקים כגון פלייסטיישן 3. חיבור נפוץ בין המכשירים הוא עם מחברי RCA וכבלים קואקסיאלים מסוג "RG-59" ונגזרותיו.

מה שמעצבן ומבלבל זה הצבע שלו שתואם לוידאו(צהוב)

פורסם

נראה לי שהוא שאול איך לחבר את אות ה SPDIF אל המחשב.

ברוב הלוחות אם יש חיבור דיגטלי אבל שתומך רק ב 2 ערוצי שמע.

אם אתה רוצה DOLBY וכל זה אתה צריך מפענח. מה שאני חיפשתי בעבר אבל הגעתי למסקנה שזה לא שווה את הכסף אם אפשר פשוט לקנות רסיבר.

אם תוכל לתת פירוט של מה שאתה רוצה לעשות ולמה נוכל לעזור לך יותר.

ונראה לי שהדיון יותר מתאים לפורום שמע.

פורסם
  • מחבר

אולי קצת לא הבנתי אותי

על הלוח עצמו (לא חיבורים מאחורה) יש לי 5 פינים שעליהם רשום SPDIF_IO

עכשיו אני יודע שאני יכול לחבר לזה כמו לוח קטן כזה שיכיל חיבור SPDIF שיתן לי אפשרות גם לINPUT

נניח כמו החיבורי USB על הלוח שאני יחבר לשם ואז אני יוסיף לעצמי נניח עוד שני חיבורי USB מאחורי המחשב

אם עדיין לא הבנתם אני ינסה להמחיש את זה יותר טוב

פורסם

היית די ברור אבל היית שמח אם תסביר למה אתה רוצה חיבור כזה בכלל.

כי אולי לא תרצה להשתמש בו....

לי זה נשמע שאתה בהחלט יכול להתחבר לשם עם 2 פינים.

תוכל לתת את הדגם של הלוח אם, אולי יש שם יותר פרטים על המיקום המדויק של הפינים.

פורסם

זאם החיבור הוא אופטי אז זה לד, נגד, וקבל בדרך כלל, ולחיבור קואקס זה רק קונקטור וקבל

פורסם

בעבר היו משתמשיםבSPDIF IN בשביל להעתיק ממיני דיסק למחשב והיום אני משער לעצמי שהמטרה היא לעשות משהו דומה ממקור חיצוני או להשתמש במקור חיצוני בשביל לשמוע במחשב או בשביל לנתב דרך המחשב החוצה.

פותח הדיון SPDIF רגיל מכיל 3 רגליים, ומאחר שיש לך 5, החמישי הוא הארכה משותפת, פשוט תסתכל בחוברת של הלוח ותראה מה התפקיד של כל פין ותחבר בהתאם.

דרך אגב, אם בכוונתך לשרוף את החיבור הזה רק בשביל IN ולא OUT זה יהיה די חבל..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים