עבור לתוכן

Mio Map או IGO 8 ?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות GPS בתקציב של 1,000 ש''ח.

כרגע המליצו לי על MOOV 300 שאמור להיות יותר טוב מ C320.

הבעיה שאני רואה תגובות באינטרנט שהמפות של MIO MAP (דצמבר 08) פשוט לא טובות.

הרוב אפילו אומרים ש IGO 8 יותר טוב.

1.האם IGO זה רק תלת מימד? כי לדעתי יהיה לי יותר נוח בדו מימד. איזה מהשניים עדיפה כשמדובר בלהגיע מ A ל B

ואילו מכשירי GPS טובים מגיעים עם ה IGO 8 בכלל?

תודה

פורסם

IGO 8 זה לא רק בתלת מימד. למעשה, בהרבה מאוד מפות אין אותו, ואיפה שיש זה סתם דבר לא שימושי.

אני לא יודע באיזה מכשירים יש IGO 8 פשוט תשאל בחנות.

(ורק לידע כללי - אתה יכול להתקין IGO 8 על ה-C320 בעזרת MioPocket)

פורסם
  • מחבר

הבנתי ש MOOV 300 עדיף אז אני לא אלך על ה C320.

ואם כבר קונים GPS אז שיהיה עם המפה הטובה כבר בפנים ובלי טריקים כאילו יש לי מחשב כף יד שהגיע בלי מפות...

פורסם

יש לי את הMoov 300, אל תתקרב אליו. המפות טובות וגם אפשר להוריד עידכונים חינם, הבעיה היא התוכנה.

לדעתי הIGO יותר טוב.

פורסם

גם ה-IGO זה לא כזה עילוי. לדעתי הממשק של ה-MioMap יותר נוח.

פורסם
  • מחבר

יש לי את הMoov 300, אל תתקרב אליו. המפות טובות וגם אפשר להוריד עידכונים חינם, הבעיה היא התוכנה.

לדעתי הIGO יותר טוב.

מה זה אומר 'התוכנה' ?

ואם אני לא אלך על MIO MAP (שזה MOOV 300) אלא על IGO..על איזה GPS ללכת? :x

אכפת לי רק מניווט מדוייק. כל ה 3D, מוסיקה סרטונים וזה...לא צריך.

פורסם

מחשב כף יד עם אנטנה GPS מובנת. יותר זול, פתוח, ערכה מלאה לרכב. רכוש Mio P360, תתקין IGO 8 וסע לשלום. אל תתקרב למכשירי ניווט סגורים.

פורסם

נעשה סדר -

Mio 300/360/500 (היבואן רונלייט)

מגיעה עם מפות של Mio map שהם בעצם מפות שמתבססות על מיפוי שעושה חברת "מפה".

המפות הם מפות 3D אבל לא מלא, זאת אומרת שלא מופיעים שם תבליט מלא של בניינים אלא Landmarks , כלומר מקומות בעלי ענייו שעוזרים לנו לנווט.

לדומא:

בנייני עזריאלי

בתי מלון מפורסמים

תחנת כח חדרה

וכולי...

למפות מיו יש עידכון ראשון חינם בשנה הראשונה, דרך האינטרנט.

כידוע מיו הוא חברה בעלת שם עולמי, והמכשירים שלה מאוד אמינים, ואיכותיים.

הנקודה החלשה במיו זה המפות.

מנגד, יש את המכשירים של Que

מכשירים אלו מגיעים עם מפות של IGO , שכידוע זה חברה ישראלית אבל גם כן עולמית.

Nav N go החברה שמפתחת את IGO , ממפה בעצמה את כל המפות שלה, גם בישראל וגם בעולם, וכרגע הם החברה היחידה שממפה ארצות שחברות אחרות אפילו לא מתכננות להגיע לשם.

התוכנה IGO היא תוכנת ניווט ברמה הגבוהה ביותר, ומי שהתנסה בה יודע.

עוד לא נתקלתי בעלוני פרסום של החברה, שמציינים את יתרונות התוכנה שלהם וחבל, כי יש הרבה מעבר לניווט בתוכנה הזאת.

כמו: מסלול חלוקה, אינטלגנציה מלאכותית (התוכנה בעצם לומדת את המשתמש), כמות עצומה של מידע בסגנון דפי זהב (מספרי טלפון, כתובות, שעות פתיחה של מסעדות, בתי חולים, קניונים, מוזיאונים, בתי עסק, בעלי מקצוע, וכולי.. )

מקלדת חכמה, אפשרויות של Layers שכבות במפה, 3D מלא, זאת אומרת שהמטרה הייתה ליצור מצב שהמכשיר מציג את התמונה כמו שהיא נראית מחלון הרכב, ועוד המון דברים שאין לי כח להמשיך ולפרט.

מכשירי Que (יבואנים - ח.י ) - מאוד אמינים (אחריות שנתיים שרות VIP מכשיר חלופי), קלים לשימוש, צג שמותאם לשמש הישראלית, במחירים סבירים.

[br]פורסם בתאריך: 4.07.2009 בשעה 13:01:39

מחשב כף יד עם אנטנה GPS מובנת. יותר זול, פתוח, ערכה מלאה לרכב. רכוש Mio P360, תתקין IGO 8 וסע לשלום. אל תתקרב למכשירי ניווט סגורים.

אני חולק עליך בעניין הזה.

המסך במכשיר שציינת הוא מסך בגודל 3.5'' , שזה רחוק מלהיות האידיאלי לצג ניווט במרחק שהוא נמצא ממך כשהוא תלוי על חלון הרכב, האידיאל על פי מחקרים הוא

4.7-5 .

מה גם שמבכשיר הזה אתה משלם גם על מחשב כך היד ולא רק על יכולות הניווט שלו, וגם שאתה מפעיל אותו הוא לא עולה מיד לתוכנת ניווט, ולכן הוא לא זמין לניווט כמו מכשיר יעודי.

אתה נכנס לאוטו, שמש, חם, אתה רוצה להדליק ולנסע בזמן הכי קצר, הדבר האחרון שאתה רוצה זה להתחיל להריץ תוכניות מWM6 .

בכל מקרה במחיר הזה אתה יכול להשיג מכשיר ייעודי לנייוט, יותר טוב (מבחינת הניווט), יותר גדול, ועם יותר מפות.

פורסם

בקשר לאמינות - תרשה לי לחלוק עליך. QUE זו חברת מדבקה של ח.י. אני מחליף QUE ללקוחות כל שני וחמישי. חלקם מגיעים DOA ומוחלפים במקום. Mio אומנם יותר אמינים, זה נכון, למרות שגם נתקלתי לא מעט במכשירים פגומים, אבל התוכנה... אלוהים ישמור כמה צעקות חטפתי מלקוחות בגלל התוכנה הזאת. זוועה. פשוט זוועה. היתרון היחיד של MIO זה עדכון ONLINE.

מנגד יש מחשב כף יד. רוכשים אחד כזה, מתקינים איזה תוכנה שרוצים, משיגים איזה מפות שרוצים ונוסעים לשלום. יותר זול (מחירו של P360 ירד מתחת ל-1,000 שקלים), יותר מעודכן (לא צריך לנסוע לנקודת שירות. יוצאת מפה חדשה, "משיגים", מתקינים ונגמר הסיפור), לוקח אולי עשר שניות להיכנס לתוכנה. מסך 3.5 מספיק לניווט נוח ובטוח. אם אבא שלי בן 55 מצליח לנווט בכיף עם מסך 3.5 במסחרית פולקסווגן ענקית כל אחד יכול לנווט ברכב פרטי.

בקשר למבחר מפות - אם היית רואה כמה מפות מעודכנות (אמצע 2009) יש ב-IGO 8 שלי על מחשב כף יד לא היית אומר ש-GPS יעודי מציע מבחר גדול יותר של מפות.

פורסם

בקשר לאמינות - תרשה לי לחלוק עליך. QUE זו חברת מדבקה של ח.י. אני מחליף QUE ללקוחות כל שני וחמישי. חלקם מגיעים DOA ומוחלפים במקום. Mio אומנם יותר אמינים, זה נכון, למרות שגם נתקלתי לא מעט במכשירים פגומים, אבל התוכנה... אלוהים ישמור כמה צעקות חטפתי מלקוחות בגלל התוכנה הזאת. זוועה. פשוט זוועה. היתרון היחיד של MIO זה עדכון ONLINE.

מנגד יש מחשב כף יד. רוכשים אחד כזה, מתקינים איזה תוכנה שרוצים, משיגים איזה מפות שרוצים ונוסעים לשלום. יותר זול (מחירו של P360 ירד מתחת ל-1,000 שקלים), יותר מעודכן (לא צריך לנסוע לנקודת שירות. יוצאת מפה חדשה, "משיגים", מתקינים ונגמר הסיפור), לוקח אולי עשר שניות להיכנס לתוכנה. מסך 3.5 מספיק לניווט נוח ובטוח. אם אבא שלי בן 55 מצליח לנווט בכיף עם מסך 3.5 במסחרית פולקסווגן ענקית כל אחד יכול לנווט ברכב פרטי.

בקשר למבחר מפות - אם היית רואה כמה מפות מעודכנות (אמצע 2009) יש ב-IGO 8 שלי על מחשב כף יד לא היית אומר ש-GPS יעודי מציע מבחר גדול יותר של מפות.

בקשר לQue , באיזה דגם מדובר ?

א)

Nav N go עובדים על העניין של העידכון באינטרנט, ותהיה בטוח שזה יהיה.

ב)

אני יכול לנווט בדיוק מירבי, גם רק בעזרת קואורדינטות, זה לא הופך את זה לאידיאל.

ג)

דיברתי על מבחר מפות ביחסית למחיר, היום הדילים הם מאוד אטרקטיבים מבחינת המפות שאתה מקבל built in , מערב אירופה נהיה כבר סוג של סטאנדרט, ויש כבר חבילות שזה מערב+מזרח+צפון אמריקה,קנדה, הוואי .

פורסם

קשה לציין דגם מסויים. אנחנו מוכרים בעיקר 4.3 + מערב אירופה. המון חוזרים עם בעיות. קיים דגם של QUE רק עם ישראל שעולה אם אני זוכר נכון קרוב ל-900 שקלים. עדיין לא משתלם. אני מוסיף עוד 100 שקלים, קונה P360, מוריד איזה מפות שאני רוצה ונוסע.

פורסם

בגודל מסך 4.3 יש

Que 430

ויש

Que 431

זה שני מכשירים שונים.

מי מהם הבעייתי ? כי זה מוזר מה שאתה אומר, ואני מדבר מניסיון בדיוק כמוך אם לא יותר.

הדגם שעולה 850 זה ה

Que 4300

שזה מכשיר זהה לחלוטין ל

Que 431

רק שהוא מגיע עם מפת

Igo More

שזה מפה שהיא חולקת מנוע משותף עם אייגו 8 , אבל ממשק במעט יותר ידידותי למשתמש, וללא 3D מלא,

יש גם עוד כמה אפליקציות שיש באייגו 8 ואין בMore .

זו בעצם תוכנה שמתחרה ישירות במיו מאפ, וזו הייתה הכוונה, ולכן התמחור הוא זול יותר.

תמיד ניתן לשדרג למפת IGO8 אבל זה לא יוצא משתלם, כי זה תוספת של 300 ש"ח.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אז מה לקנות? אני כבר מבולבל.

רוצה GPS עם מסך גדול, כלומר 4.3 אינצ' ומעלה, אבל שיהיה עם ה I-GO כי הבנתי שהוא יותר טוב מ MIO MAP.

האם כדאי להשקיע יותר כסף על GPS עם I-GO, (ואם כן איזה דגם?)

או לקנות GPS עם MIO MAP ואז להתקין עליו I-GO (והאם זה יהיה בדיוק כמו הדגם עם ה I-GO?)

תודה

פורסם

לי כרגע יש MIO C520 במקור הגיע עליו תוכנת MIO MAP התקנתי עליו את ה- IGO. ה- IGO לדעתי הרבה יותר נוח ושימושי.

פורסם

לפי הדיון, 2 היצרניות היחידות של מכשירי ניווט בארץ הן MIO ו- QUE.

מהמכשירים שהם לא סינים NO-NAME לגמרי, יש גם של חברות NOVOGO, FUJICOM ו- ASUS באותו טווח מחירים.

אם אנשים לא מרוצים מ- MIO/QUE אולי כדאי לבדוק אותם.

מכשירי Novogo מגיעים אפשרות ל- Igo More + Igo Fun - גרסת ה- MORE היא IGO8 בלי תלת-מימד (פני שטח ומבנים), אלא רק נק' ציון, בדומה ל- MIOMAP. ה- FUN אלה נקודות עניין מיוחדות של אטרקציות לפי נושאים (ילדים, יקבים, חגים וכד').

Fujicom,Asus - מגיעים עם IGO8 הרגילה בד"כ (מדי פעם נמכרים עם התוכנה הישנה, כדי להוזיל).

יש המון מבצעים לקניית מכשיר עם IGO8 ומפות מערב אירופה/צפון אמריקה או שתיהן, צריך פשוט לפקוח עיניים.

שמתי לב שלא הזכירו בדיון את IGO AMIGO, זו גרסה חדשה של IGO8 (כרגע נמכרת רק עם מכשירי QUE) שעברה שינוי ממשק מקיף כדי לעשות אותה פשוטה ואינטואיטיבית, אני חושב שהיא מאוד מוצלחת ונוחה. אבל בגלל שהורידו בה הרבה מהאפשרויות ה"מתקדמות" (אלה שאנשים בכלל לא ידעו שקיימות) ובגלל שהיא נמכרת בישראל רק עם מכשירי QUE, היא עדיין לא נפוצה בארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים