עבור לתוכן

שאלה: תאורה למחשב LEDים פרטים בפנים.

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז ככה ראיתי את התרד של gor84.

מדריך מודינג + פרוייקט ראשון שלי

וראיתי תמונה מהמדריך של מקבץ של לדים.

ntyy4rtzwfmj.jpg

משום מה נדלקתי אבל לא לתוך המארז אלה סתם לתלות בחדר בתור תאורה לילית כזאת. נראה מגניב.

מאיפה אפשר להשיג משהו כזה.. או יותר טוב איך אפשר לבנות בעצמך.

שאלה אם אפשר לבנות יותר מצבע אחד יהיה עוד יותר מגניב. כנראה שלא UB כי יהיה יותר מידי חזק. וגם אם יש אפשרות שיעבוד לא מספק של מחשב אלה לעשות\לקנות ספק שיתחבר כמו מנורה רגילה ל230V.

בתודה מראש.

פורסם

קנה שנאי, קנה לדים ונגדים ותתחיל לשרשר אותם בטור או במקביל.. יעלה לך מקסימום 100 שקל. 30 לדים= 30 שקל, 29 נגדים= 20 שקל, מפסק= שקל, שנאי=50 שקל. זה הערכה גסה במיוחד ואפילו זה יהיה יותר זול לכיוון ה-50 אם תמצא מקור זול..

את הצבעים והשטויות של הרמת תאורה אתה תחליט ותצתרך קצת להלחים וחוט אם אתה רוצה מרווחים בין לד ללד.

בהצלחה! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקיי ממה שאני הבנתי בגלל שהלדים במחוברים אחד לשני אם לד אחד נשרף כל המעגל מפסיק לעבוד.

ובקשר ללדים בצבעים שונים צורכים בצורה שונה אז זה גם יכול לדפוק.

ואם אפשר יותר פרטים... כלומר איזה סוג לדים (אם יש מסויים) איזה קבלים אם איזה קיבול וכו'...

בקיצר יותר פרטים פרקטיים :-))) מה המתחים שאני צריך לתת בשנאי.

פורסם

CRT- אתה מדבר על מצב בו הלדים מחוברים במקביל ואז אם לד אחד מת הוא מפיל את כולם- כמו בדומינו בצורה מעגלית. בשביל לבנות מערך בו הלדים יפעלו לא משנה אם 1-2 או אף כולם מלבד אחד ישרפו אתה צריך לבנות מעגל מקבילי- נגד לכל לד בנפרד לעומת אחת כללי בטורי.

בסופו של דבר אם זה אותם הלדים לא צריך להיות הבדל בין לד ירוק, כחול, אדום, ורוד, סגול וכד' ככה שזה לא מהווה בעיה מסויימת.

סה"כ אין פה מורכבות גדולה מדי בין אם זה לקיחת מעגל שקיים לצורך חיבור למולקס עם 12 וולט ואז לקיחת שנאי 12 וולט שיתאים או לבנות מעגל שיתאים במיוחדים למתחים והזרם של שנאי X.

בשביל הצד האלקטרוני אנחנו כאן לשירותכם.

ייתכן ואולי טעיתי בפרטים כתוצאה מהשעה.. :nono:

פורסם
  • מחבר

פשוט אני קראתי פה על הצבעים של לדים והיו כאלו שאמרו לא חבר לדים מצבעים שונים לאותו מעגל בגלל שכל לד בצבע שונה צורך בצורה שונה.

אבל עדיין לא קיבלתי פרטיים טכניים איזה קבלים אני צריך.[br]פורסם בתאריך: 1.07.2009 בשעה 03:14:37

משהו בסגנון כזה אתה מתכוון לחיבור מקבילי?

ובכלל ככה צריך להיראות המעגל או משהו אחר לגמרי??

[attachment deleted by admin]

פורסם

הציור הזה ממש פשוט ולא הבנתי לגמרי איך הוא בנוי, אבל במבט פשוט אם הבנתי נכון זה מעגל מקבילי כי כל לד מקבל נגד משלו.

שים לב כי יש שוני בין רכיבים- קבל זה לא נגד! זה כמו שתשווה אופניים למכונית. נכון ששניהם כלי תחבורה כמו שנגד וקבל זה חלקיי אלקטרו' אבל הם פועלים שונה.

בנוגע למעגל- תחליט כמה לדים אתה רוצה לשרשר בערך ואיזה שנאי יש לך בבית/ תקנה. אחר"כ אני אבנה/ אשיג לך סכמה. אם עדיין אין לך כלום אז חכה ואני אביא לך סכמה ואז תלך לחנות אלקטרו' הקרובה אליך וקנה.

אחר"כ רק נותרה עבודת הלחמה קלילה (אם אין לך מלחם ואתה זקוק למשהו ממש פשוט אז אתה יכול לקנות אחד בצורת עיפרון ב-50 שקל בערך וזה יעלה מעט את עלות הפרויקט. גם אתה צריך חומר הלחמה- בדיל).

פורסם
  • מחבר

טעיתי מקודם :-) חשבתי צריך לשים קבל.

כלים יש לי. (מלחם בדיל ועוד חומר שמנקה את ההלחמה colophony)

על השנאי רשום לי OUTPUT: DC 1.5-12V 300mA MAX כלומר לחשוב שהוא נותן רק 100mA זה הגיוני חברה ORLITE.

עכשיו הראיון שלי היה לעשות 10 לדים בחיבור כמו שאמרת מקבילי ככה שאם נשרף לי LED אחד המעגל ממשיך לעבוד.

עכשיו יש מספר אפשרויות לעשות את זה השאלה שלי איזו סכמה עדיפה.

ואז פרטים בבקשה :-) איזה התנגדות של נגדים (כמה הום וכו'...).

השנאי אמור לעבוד נכון?

פורסם
  • מחבר

אוקיי על התגובה שעברה לא קיבלתי תשובה עדיין.

אבל אני רוצה לעדכן. קניתי עכשיו 5 לדים ירוקים (לא יודע אם זה GREEN או TRUE GREEN). איך ניתן לבדוק? (גם המוכר לא ידע).

ו5 נגדים מה שהבנתי שאמור להספיק. אבל אם לא אני יכול להחליף בחנות.

מצרף תמונה שתבינו על מה מדובר.

הלדים של 5 ממ.

ועכשיו אני מבקש סכמה.

UP. עושה עכשיו סכמה....

פורסם

קודם כל אני מצטער שלא עניתי לך כמה ימים.. :s05: עסוקים אתה יודע.. 8)

בכל אופן לחבר במקביל הולך ככה (בהנחה ואתה אומר שאותו המוכר נתן לך את הנגדים המתאימים)-

64300317.jpg

אני ציירתי לך בצייר סכמה פשוטה של כל העסק שאומרת ככה- אדום= נגד וכחול= לד, למטה מסומן סימן של מקור מתח (אוניברסלי בכל דבר שקשור לסכמות חשמל)

אני אדמה לך את זה בצורה הבאה-

יש לך שתי קרשים לאורך הנהר שמהווים גשרים- אחד מול השני. על גשר אחד עומדים גברים ועל גשר בצד שני עומדים נשים. אחר"כ אומרים להם לבנות גשרים בינהם עם הידיים שיקשרו בינהם ולמעשה בנינו מעגל מקבילי אנושי כמו בשרטוט- גברים מהווים לדוגמה נגד(הגברים חזקים ומתנגדים) ונשים מהוות לדים (מדליקות!). :smile1:

עוד סוג של מעגל מקבילי-

ישנו צינור ביוב שמוביל מצינור ראשי ל-3 צינורות שמתפצלים בנקודה אחת ומסתיימים בנקודה אחרת בהמשך הדרך. לאחר X זמן נסתם אחד הזינורות- האם תהיה בעיה בביוב עם זרימת הג'יפה? (תענה אתה..)

מקווה שהבנת את ההסברים התיאורטים שבסופו של דבר נגמרים במעשי- ההלחמה וצורת העבודה.

לצורך העניין אם יש לך חבר- מכר שיודע קצת חשמל/ אלקטרו' (זה בא ביחד בדרך כלל) שיעזור לך יהיה לך יותר קל כי ממה שאני מבין יהיה לך קשה קצת לבנות לבד.

שים לב שכל שורה אתה בונה באותה הצורה ואתה מחבר פלוס ומינוס בצורה נכונה בלי בעיות ולכן אם אתה יכול תארגן לך רב מודד (אם אין לך אתה יכול לקנות פשוט למדי ב-50 שקל) ואם גם ככה תשיג ולא תדע איך להפעיל אותו זה יעזור לך ואז תעבוד בניסוי וטעיה. שים לב שתמיד בלדים יש רגל (אחת החוטים שלו) שהיא קצרה יותר שהיא בעצם מינוס אם אני לא טועה ושאתה מבודד בסופו של דבר את כל הנקודות החשופות עם היט שרינט/ משהו מבודד/ איזולירבנד/ סלוטייפ.

זה הכל להפעם, אם יש לך שאלות ואני לא עונה לך כאן אתה מוזמן בכיף שוב לשלוח לי ה.פ. ;)

נ.ב-

מקווה מאוד שלא טעיתי במשהו בחומר ולכן אם מישהו חיצוני מוצא לנכון לתקן אותי אני אשמח לדעת!

פורסם
  • מחבר

אוקיי אחרי חיפוש באינטרנט ומחשבונים עשיתי את הדברים הבאים.

חיבור לחשמל יהיה דרך השקע הביתי, ע"י שנאי של פלאפון ישן 5V ו700mA. שזה אמור להספיק.

הסכמה שלי מצורפת למטה תסתכל (לדעתי נכון) חישבתי את הנגדים.

כל לד צריך 2.2V אבל גם יכול לעבוד על 3V. לכן אני מגביל אותו ע"י הנגדים. אם לקחת בחישוב שכל לד צורך 20mA, אז חמישה יצרכו 0.1A.

אז לפי חישוב (חוק אוהם) אני צריך נגד של 2.8/0.1=28 Ohm.

בגלל שאין לי נגד כרגע שנותן התנגדות כזאת אבל יש לי נגדים של 12 Ohm כל אחד (לפי הטבלה של הצבעים) אני יכול לחבר אותם בטור ולקבל 36Ohm (בחיבור של 3 נגדים כלומר 12*3).

שאלה כזאת האף עדיף לעשות את הסכמה עם התנגדות של 36 OHM או להוריד נגד אחד ולעשות עם 24 OHM?

ועוד בחישוב כמה WATT הנגד אמור לעמוד בזה נותן לי לפי חישוב V*I=W

2.8*0.1=0.28W.

השאלה שלי איך מחשבים את ההספק עם נגדים שמחוברים בטור? אני יודע שכל נגד הכי בסיסי מחזיק 0.25W. מה בנוגע לנגדים שלי?

פחות או יותר זהו... בקרוב אם אני יצליח תמונות :-)

אוקיי מעדכן בחיבור מאולתר של 5 לדים עם נגד 1K ל5V הם נראים די בסדר.. אבל חלשים.

שיניתי את הנגד ושמתי רק 12 אוהם הם יותר מידי בהירים.

בהמשך אני צריך למצוא מלחם (אמור להיות זרוק איפה שהוא).. ויארגן כנראה 3 נגדים של 12 בשורה שיהיה 36 אוהם.

זה לדעתי אמור להספיק. (תמונות עדיין אין :-) אבל מקווה שהיום בערב אני כבר יעשה הכל נורמאלי.

פורסם

נגדים שמחוברים בטור ואליהם מחוברים הרבה לדים יקבלו הספק כפול מאשר נגד שיהיה לבד עם לד.

כמספר הלדים כופלים את ההספק על נגד אחד.

זה בגלל שהזרם שעובר דרך הנגד הוא החיבור של כל הזרמים של שאר הלדים.

מחכה לתמונה עם המעגל של ה 36 אום.

פורסם
  • מחבר

חברה מצטער תקלה תכנית :-) לא מוצא את המלחם :lol: :lol:

יעשה סדר בימים הקרובים למצוא אותו וילחים ...

פורסם
  • מחבר

אוקיי מצטער על האיחור אבל יש לי כבר תמונות :-)

בגלל שאין ברשותי כרגע מצלמה נורמאלית צלמתי מהפלא והתמונות באיכות ירודה. אבל מבינים הכל.

עשיתי את זה במהירות ולא באיכות אז תתחשבו :-)

אוקיי אז היינה התמונות עם הסברים:

השורה של הלדים ללא בסיס סתם הלחמה:

th_042.jpg

פה הם על בסיס:

th_045.jpg

ותמונה מהתקרה בחושך מוחלט עם פלא ללא פלאש:

th_048.jpg

תגובות חברה :-)... נראה לי אני יכתוב מחר מדריך קליל..

פורסם
  • מחבר

איזה עצבים האתר נתקע בין 4 לפנות בוקר ל5 באופן יום יומיי.. עצבים שלוש פעמים שאני מנסה להכניס לפה תמונות...

בנתיים עובד על מדריך לעשיית המוד\תאורה הזה...

פורסם

אם יש לך ספק כוח של 5V לכול היותר, אין צורך בנגדים.

הלדים הנ"ל מאירים במקסימום ב5V, אולם זרם קצת יותר גבוה כ 0.06A-0.1A , היות וספק כוח נורמלי של סלולארי יכול לספק גג 0.5A, אני חושב שתוגבל ל4 לדים בקושי , כול LED נוסף יחליש את עוצמת ההארה של כול הלדים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים