עבור לתוכן

מדריך מודינג + פרוייקט ראשון שלי

Featured Replies

פורסם

חברה זה המדריך הראשון שלי בכלל.. וגם הקדמה למודינג הראשון שאני מבצע..אז להיות סלחניים ואני מקווה שאני אצליח להאיר כמה פינות חשוכות...

טוב אז ככה.. זה התחיל בהמון חפירות ברשת..מה זה מודינג?!.. איזה חומרים...איזה כלים...איך לתכנן...וכו....

אז ככה:

מודינג למי שעוד לא יודע, בצורה יבשה מאוד, זה תהליך שינוי מראה המחשב בכלל, ורכיבי המחשב בפרט, ע"י המשתמש. (בשונה מחלקים מעוצבים וגמורים שאנחנו בד"כ קונים). בדרך כלל רוכ המודינג שמבצעים משתמשים הוא מוד למארז. (שינוי מראה המארז).

כמה דוגמאות מעוררות תאבון:

hytfmmgojdmz.jpg 4jzyzyjxungd.jpg jdtqbikzmn2y.jpg

וזה אחד ממש חמוד, הוסיפו מסך לעכבר

zyx2dtdczfoh.jpg

זהו לבנתיים.

[br]פורסם בתאריך: 30.06.2009 בשעה 22:23:21

בואו נדבר על תכנון ,כלים חומרים:

תכנון:

------

השלב החשוב ביותר, ללא שלב זה תתחילו אם הרבה מוטיבציה ותגמרו עם ערמת חלקים שהשחתתם מונחים מדממים במחסן...

אז ככה תוכנה ממש נחמדה לתכנון ב 3D היא מבית היוצר של גוגל ושמה goggle sketch

לינק להורדה:

http://sketchup.google.com/download/

כבר בפעם הראשונה שהשתמשתי בה התחלתי ל"שחות בה" כלומר - ידידותית להפליא וממש טובה.

דוגמא לפרי ידי:

yljzlzjyyytl.jpg

כלים חומרים:

--------

בגדול אין כלי טוב או רע, כל מה ששימושי יכול לעזור הכל ממקדחה וכלה ב סיכה לשיער.

אבל בכל זאת ישנם כמה כלי מפתח שמאוד מכלים על העבודה:

1.מקדחה מכל סוג שהוא (לעבודות מתכת, כלומר לא "דופקת").

2.דרמל (DREMEL), כלי דומה מאוד למקדחה קטנה, מעולה בניסור עדין ושייוף - מקצר את העבודה בהמון! רק לדעת שהמחיר נע בין 150 ש"ח ל 500 (חיקוי - מקורי). כשאני אומר חיקוי אני מדבר על WOLF או יונדאי ומקורי של חברת DREMEL. ממה שהבנתי מנסיונם של אחרים, החיקוי טוב מאוד רק נוטה להתחמם תחת עומס, ואילו המקורי ילך איתכם לקבר..

תמונה:

1mnzlymvtkz2.jpg

3.פצירות לסוגיהן השונות, נייר זכוכית (מסוגים שונים תלוי עד כמה החומר קשה).

4.צבע. כאן אני יודע שאני לא יודע מספיק, הצביעה היא קריטית כי אתם יכולים לנסר, לשפצר ולהדביק כמה שאתם רוצים ובסוף תצבעו את זה וזה יראה כמו משהו שאכלתם בצהריים (מבין יבין..), לכן לא להתפשר על מחיר, להתייעץ עם מומחים בחנות, פורומים וכו.. להשתמש בפריים לאחר צביעה וכל מה שצריך.. שוב אני לא מבין בזה יותר מדי...

5."בונדו" - החומר למודינג ופחחות רכב.

חומר עיסתי שמתקשה לאחר זמן שהוא בא במגע עם אוויר, מעולה לשינויים מהותיים בצורת המארז.

כמו שאומרים תמונה אחת שווה 1000 מילים, פושט כנסו לבלוג של האיש התותח הזה:

http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=89270

לא יאמן מה הוא עשה שם..

עכשיו נדבר קצת על רכיבים אלקטרונים:

1. לד - מנורה קטנה שצורכת לרוב 3 וולט. מגיע בשלל צבעים וגדלים. ניתן להכין ממנה "לייזר לדים" שם מפוצף לפקקטטה שמאיר עם קמה לדים, ורצועת לדים - מספיק השם להבין.

תמונה:

ntyy4rtzwfmj.jpg

dyemmknnmni3.jpg

2. קטודה - מנורה ארוכה שנותנת אור חזק יותר. ישנה אפשורת גם ל UV כך שכל מה שרגיש לאור שכזה זוהר (לדומא מולקס אולטרה לייט)

תמונה:

5tmg51yuzyjc.gif

2.מולקס - חיבור חשמלי לספק הכוח, ניתן באמצעותו להכין "לייזר לד, מולקס מואר וכו'..:

תמונות:

mnyoetbkjg2n.jpg

מולקס מואר:

2mfn2y2uh2yd.jpg

[br]פורסם בתאריך: 30.06.2009 בשעה 22:23:47

לפני שאסיים:

לפני שאסיים:

אני מתכנן מודינג למארז ישן שיש לי, סיימתי את שלב הסקיצה, ואני אסיים אותו עד אוקטובר:

yljzlzjyyytl.jpg

22ymzxnny0nj.jpg 5onxyzjuyt2i.jpg m4tyda0qmnk4.jpg

2z3y2qnymwmi.jpg 0mdmxgdom2nu.jpg 1tmmyyb1wymn.jpg

qnj2crmy2xmj.jpg 3iwzmn2rmzzu.jpg zkyzqd5nzttm.jpg 5nniczjzd1hn.jpg

זהו דגם שהכנתי ב 5 שעות שבהן עבדתי בפעם הראשונה בתוכנה הזאת.. עוד הפעם אני לא תותח, היא פשוט מאוד ידידותית..

מקווה שהעבודה הפיזית תהיה ידידותית בהתאם...נראה באוקטובר.

זהו חברים... מקווה ,כמו שאמרתי מקודם, שהצלחתי לשפוך קצת אור על אומנות המודינג.

להתראות.

מנהלים, אם מסיבה מוזרה (כמו ש ב FXP החר@&ת הורידו לא את המדריך) אסור לפרסם אתרי חוץ נא להודיע כי בחוקים לא ראיתי משהו שכזה...תודה.

פורסם

ממש ממש כל הכבוד לך

יופי של מדריך!!!

אני כבר מוריד את התוכנה לסרטוט ואשמח לקבל מדריך בשבילה אם יש לך כוח

או אסברים בסיסים תודה מראש!

פורסם

הכל נמצא כבר בסטיקי חבל שלא נתת הצצה קטנה לפני שהתחלת להשקיע.

ובקשר לפרוייקט שלך,הכמות הזו של המאווררים לא נחוצה,חבל על הכסף,המאמץ ועוגמת הנפש מהאליקופטר שיצא לך מזה.

בהצלחה בכל אופן.

פורסם

אחי אחלה מדריך,אחלה מודינג אבל תזכור שזה אמור להיות קירור ולא הקפאה..

למה אתה צריך 13 מאווררים?

פורסם
  • מחבר

אובכן חברים..תודה על הפירגון...

הקטע של המאווררים הוא פחות על חשבון היעילות ויותר על ההתלהבות..מודה...הרי כל עניין המודינג לאו דוקא מדבר על יעילות..אלא על נפש היוצר והדמיון...

(מינסק זה מתייחס בעיקר אליך)...

מדריך לתוכנה זה רעיון טוב.. אני יעלה לפה עוד כמה ימים...

פורסם

אובכן חברים..תודה על הפירגון...

הקטע של המאווררים הוא פחות על חשבון היעילות ויותר על ההתלהבות..מודה...הרי כל עניין המודינג לאו דוקא מדבר על יעילות..אלא על נפש היוצר והדמיון...

(מינסק זה מתייחס בעיקר אליך)...

מדריך לתוכנה זה רעיון טוב.. אני יעלה לפה עוד כמה ימים...

אני איתך גם התחלתי לעשות מודינג למחשב שלי (והפסקתי בגלל לימודים) אבל אחרי ה- 3.08 אני חוזר לסיים אותו (מבחן אחרון :-) )

ותודה על המדריך שיהיה.

ועוד שאלה קטנה, איזה ספק אתה צריל כדי להפעיל את המחשב (העתידי שלך) יהיו לך 13 מאווררים בטוח קטודה כ.מסך וכו....

(לדקדוק השאלה כמה וואט)

פורסם
  • מחבר

שאלה טובה...

אני לא מתכוון להרכיב עליו מערכת מפוצצת... זה הולך להיות מחשב של "דיירי הבית".. המחשב שלי הוא קצת, מושקע מדי כדי שאני אתחיל עליו נסיונות... אולי אם ילך טוב אני אאזור אומץ ואתחיל לנסר את המארז שלי...

לגבי הספק..אז כמו שאמרתי המערכת הולכת להיות יחסית "קלה", כונן DVD כונן קשיח אחד וכרטיס מסך כנראה פשוט...

לכן אני אסתפק בכ 400-500W...

אם אני רוצה כרטיס מסך כבד ועוד כונן אז אני כבר כנראה אצטרך 600W+..

סתם בשביל לדעת שכל מאוורר צורך ממש מעט חשמל 1~4 W... תלוי בגודל... לכן אני יכול להרכיב איזה 30 מאווררים וזה לא יפריע כל כך..

פורסם
  • מחבר

ד"א אם משהו כאן מבין בצביעה של מארז שידבר איתי:)

פורסם

מדריך נחמד.

האמת יש את כל מה שסיפרת פה בהרחבה באתר אבל זה די מסכם את העניין.

ותתן כמה לינקים שאתה רוצה שלא קשורים לאתר, פה זה לא FXP :)

נ.ב.

אל תקפיץ...

פורסם

סליחה שאני בכל זאת מקפיץ,

אבל שאלה לי,

מה עם המדריך לתוכנה? יש סיכוי שאתה עושה אחד, התחלתי לעבוד איתה אבל הייתי שמח לראות שיטות עבודה

תודה

פורסם
  • מחבר

פירסמתי מדריך בפורום לתוכנה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים