עבור לתוכן

איכות השמע של האייפוד טאצ' למול נגנים אחרים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יצא לי לשמוע היום באייפוד טאצ', איכות השמע הייתה מדהימה, חיה,באסית, נקייה ווליום גבוהה (ועדייו שומעים נקי) וכ"ו וזה עוד עם האוזניות הלבנות הרגילות.

יש לי את הסנסה קליפ ואיכות השמע בכלל לא מתקרבת לאיכות של האייפוד. אבל... המחיר...

האם יש נגן זול יותר (והאמת גם קטן יותר) שנותן את אותה איכות השמע?

פורסם

Cowon D2 יעקוף אותו, ויעלה פחות.

פורסם
  • מחבר

איך איכות הסאונד שלו?

כי באייפוד זה היה עמוק,צלול, באסי ועוצמת סאונד מדהימה.

פורסם

כולם פה מדברים כאילו אתה באמת יכול להרגיש בהבדל עם אוזניות של פחות מ500 שקל.. הבנאדם מדבר על האוזניות כפתור של אפל ועל מוזיקה בMP3, איזה סיכוי יש שהוא ישים לב להבדל?

חבל להתעסק בכאלה זוטות במצב כזה, האייפוד טאצ' הוא מכשיר נהדר ועושים איתו כ"כ הרבה יותר מרק לשמוע מוזיקה, אני ממליץ.

פורסם
  • מחבר

יש מקום שניתן לשמוע בו מכשירי MP3 לפני קנייה? כי הכי טוב זה להשוות.

מצד אחד אתה צודק, שמעתי את המוזיקה כקובץ MP3 רגיל (ואין לי מושג מה איכותו), באוזניות הסטנדטיות וממש הייתי בשוק. לא חשבתי שיש הבדל משמעותי בין הנגנים. כמו שאמרתי יש לי את הסאנדיסק סנסה ואני שומע מוזיקה גם בE71, אבל אף אחד מהם לא התקרב לעוצמה ולאיכות של האיפוד. אגב אני לבד בדעה הזאת או הרבה אנשים חושבים כך?

מצד שני יש לו הרבה חסרונות מבחינתי: הגודל שלו, והמחיר שלו אלו העיקריים, אין לי שום צורך לראות בוא סרטים, או לגלוש איתו באינטרנט - נטו מוזיקה.

האם אייפוד "רגיל" (קטן יותר) איכותו כמו הטאצ'?

פורסם

motiyair - אני, בתור אחד שמתיימר להבין באודיו, אומר לך שהנגן שלך [קליפ] יותר איכותי מהטאץ' לדעתי האישית. ואני לא ממש מבין איך שמעת את ההבדל עם הiBuds...אלא אם כן הייתה מעורבות של EQ, ואז זה בכלל לא קשור לאיכות סאונד, אלא להעדפות האישיות שלך שלאוזניות סטוק כל אקוולייזר רגיל יספיק. :xyxthumbs:

ואני אומר את זה בתור אחד שיצא לו לשמוע את שניהם מקרובי משפחה עם אוזניות בשווי 4000 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

וואלה, אז אני באמת לא יודע מה להגיד לך... :o

נתחיל בעוצמה של הסאונד, היא ממש רצינית בטאצ'. אני אומר לך היה איתי עוד מישהו ושמענו מוזיקה באייפוד של מישהו בעבודה. לא האמנו. ואני יודע שהמישהו הזה לא ממש מבין במחשבים (ולא נראה לי שהוא חיפש קובץ ב320KBPS). גם אני לא חשבתי שממש מרגישים הבדל. משהו בסגנון "כולם אותו חרא", אבל הוא היה חתיכת עוצמתי, סאונד נקי ואשכרה צלול.

פורסם

בקרוב כנראה אני אהיה בעלים של טאץ' ככה שאני אוכל להשוות בשבילך. בכלליות 100 אחוז מהאנשים שטיפה מבינים אומרים שאייכות הסאונד של האייפודים היא בין הנמוכות בשוק. זה רק ה-WOW הסובב את האייפודים שאולי מבחינה פסיכו' עושה את זה שהצליל יותר טוב.

כאחד שחובב אודיו ומגלגל הרבה נגנים בידיו וגם אייפון לצורך העניין אני חייב לומר לך שיש אין סוף סיבות למה כנראה האייפוד נשמע לך יותר טוב והם:

*אייכות הקובץ מוזיקה הייתה יותר טובה באייפוד.

*אוזניות האייפוד יותר טובות מאוזניות הסנסה (אוזניות סטוק).

*יתכן ונעשה "עיוות" עם האיקולייזר לצרכי התאמה של השומע המקורי.

*יתכן ולא "הגברת" את הקליפ שלך באפשרויות ולכן הקליפ שלך לא "חזק".

יש עוד אין ספור אפשריות לשטויות של הבדלים מינוריים בעסק.

אני בעלים של סנסה קליפ ו-I7 ועוד כמה חיות ואני חייב לומר שמכל הנגנים שעברו אצלי הנגנים של COWON/ I AUDIO הם האייכותיים ביותר מבחינת אייכות הצליל ואני חושב שאילולא הקליפ היה נחשב מכשיר מיינסטרים פשוט וסאנ' הייתה משקיעה בו יותר יכל לצאת מכשיר הרבה יותר טוב. עם כל זה המכשיר מביא את האייכות הגדולה (הצליל) בעולם קטן (הגודל).

אני לא אחפור פה על זה עוד הרבה אני רק אגיד שכדאי לך לבדוק שוב את הקטע הזה כי אלפיי אנשים לא טועים.. :lol:

פורסם

אני יושב בבית עם COWON A3 ו-D2... ומדי פעם גם מחבר אותם לציוד הכבד... הHD595 שלי, זה תענוג

הCOWON ידועים כנגנים עם האיכות אודיו הטובה ביותר כמעט שיש... ממליץ עליהם מכל הלב

פורסם
  • מחבר

אוקי. אני מסכים עם שניכם, באמת יכול להיות שזה תלוי בסוג הקובץ.

לגבי COWON, איזה דגם נחשב האיכותי ביותר? (והכלכלי ביותר ז"א נותן את התמורה הטובה ביותר לכסף)

פורסם

Cowon I7. מומלץ גם מבחינת חיי סוללה.

אבל אם אתה רוצה משהו ממש קטן ונייד במחיר עוד יותר נמוך ועם איכות סאונד קרובה או אפילו צליל טיפנ יותר ניטרלי - אתה יכול להישאר עם הסנסה קליפ הנהדר שיש לך.

פורסם
  • מחבר

אז בקיצור, אם אנחנו מורדים את כל הגימיקים מהאייפוד (טאצ', סרטים וכ"ו) ומשווים את איכות השמע למול הסנסה, אז הסנסה יותר טוב?

לא יכול להיות שבאייפוד הסאונד (בווליום גבוה) היה נקי /צלול יותר?

פורסם

יכול להיות שהוא עוצמתי יותר, אבל הסאונד לא נקי/ניטרלי/חד/ צלול יותר בטאץ'.

פורסם

לי יש את הדגם G3 של COWON, דגם ישן שהיה אחד משניים (יש גם G2) היחידים שרצים על סוללת AA רגילה או נטענת.

הנגן מחזיק קרוב ל-50 שעות על סוללה. לצערי, הם הפסיקו ליצר אותו והנפח המקסימלי שלו הוא 2 גיגה.

איכות הסאונד מצוינת (אני מסכים עם מי שאמר קודם - נגני COWON הם מהטובים ביותר באיכות הצליל), ובכלל הנגנים שלהם מעולים.

עכשיו אני רק צריך שהם יוציאו דגם חדש שתומך בסוללת AA ונותן נפח משמעותי ;D

פורסם
  • מחבר

יש אתר שבו ניתן לקרוא ביקרות על איכות השמע?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים