עבור לתוכן

USB כמקור כוח למאוררים

Featured Replies

פורסם

כמה מאוררים של 0.15 A יכול להחזיק USB אחד ?

פורסם

מאוורררים שמחוברים לUSB עובדים הרבה יותר חלש (לפחות מהנסיון שלי עם מאווררים ג'נריים)

הם מיועדים ל12V וUSB מספק רק 5V....

פורסם

מכיר את גברת מולקס?

היא מספקת גם 12V וגם 5V

אז למה לנצל יציאת USB בשביל זה?

פורסם

אם אני לא טועה אז יש מאוורים ג'נרים קטנים של כרטיס מסך ומעבד(הישנים הישנים)שלוקחים 5 או 6 וולט שזה יהיה טוב על USB הקטע שהמאוורים האלה בכלל לא אפקטיבים.

למה אתה צריך אותם על USB?אתה רוצה קירור כלשהו חיצוני?

פורסם
  • מחבר

קניתי לבן דוד X360 ואומרים שיש לו בעיות התחממות אז חשבתי לעשות לו קירור משופר בלי לפתוח את הקונסולה עצמה אלה רק כמה מאוררים חיצונים.

כל הפיתרונות שראיתי לבעיה לא ממש נראו לי ואני מעדיף לעשות משהו לבד ,אם לא מסתדר עם USB איך אני מחבר משקע בבית למאווררים ?

פורסם

יש מאווררים שנועדו לעבוד על 5V במקום 12V תמצא אחד ואתה מסודר

פורסם
  • מחבר

אבל אמרתם שהם לא אפקטיבים לא?

אם אפשר קישור לכאלו אני ישמח.

פורסם

אבל למה להתעסק עם המתח של הקונסולה כשלא צריך?, בשביל שאם בטעות יהיה קצר אז היא תישרף?

קח שנאי 12VDC רגיל ב-40 שקל, חבר לו 3-4 מאווררים 80 ממ רגילים וזהו.

פורסם

כן, זה יתאים.

כנס לכל חנות חשמל/אלקטרוניקה ותבקש שנאי לא מיוצב ל-12V, עדיף בערך של 1A (אמפר אחד), עולה ~40 ש"ח.

פורסם

קודם כל אני לא מבין למה אתה רוצה להוסיף קירור ל XBOX ??? אין סיבה שהוא יתחמם אלא אם כן יש בו תקלה או שפתחי האוורור חסומים. מלבד זאת XBOX הוא מוצר מותג כלומר כל ה XBOX's בנויים באותו צורה עם אותו מפרט זה לא מחשב שאפשר להרכיב מחלקים שונים ובדרכים שונות לכן אין כל סיבה שהוא יתחמם אני סומך על המהנדסים שבנו אותו שהם עשו עבודה טובה ואני בטוח ש XBOX תקין אינו יתחמם יתר על המידה. :cool2:

עכשיו לעניין ה USB: לפי התקן הבינלאומי אפשר למשוך מבקר USB בודד זרם של עד 0.5A. זרם כזה מספיק להפעלת התקני USB רבים אך יכול להוות מגבלה בהפעלת רכיבים שפועלים על עקרונות פיזיקליים ופעולתם תלויה באופן ישיר בהספק שהם צורכים כמו מאווררים במקרה הזה. מאוורר נורמלי (של 12V שפועל במתח של 12V) צורך זרם שבין 0.1-0.2A ככה שזה דיי הרבה מתוך הזרם שה USB מסוגל לספק לכן חיבור מאווררים דרך USB אינו מומלץ כלל!!!

בנוסף יש לציין שאם תחבר מאווררים של 12V הם אומנם יצרכו זרם נמוך יותר של פחות מ 0.1A אך הם יפעלו בצורה לא אפקטיבית ועלולים להיתקע בקלות יחסית מאבק שמצטבר עם הזמן. חיבור מאווררים של 5V יקנה פעולת קירור אפקטיבית יותר אך הוא גם ידרוש יותר זרם!!! כדי שמאוורר של 5V יפעל בהספק דומה למאוורר של 12V הוא צריך לצרוך זרם גדול פי 2 וקצת ממאוורר של 12V כלומר הוא יצרוך זרם של 0.2-0.4A בערך. זה זרם גבוה יחסית ומסוכן לצרוך אותו מיציאת USB.

הפתרון הוא קודם כל לבדוק אם הכל תקין בקונסולה כי ממש לא אמורות להיות לה בעיות של התחממות יתר ובנוסף לבדוק האם פתחי האוורור חסומים?

את המאווררים אני ממש לא ממליץ לחבר דרך USB אם אין ברירה אז תקנה שנאי חיצוני כמו שכבר אמרו כאן ותתחבר דרכו.

בכל מקרה זה לא אמור לקרות ולא אמור להיות צורך להוסיף מאווררים :hi:

פורסם

אים אתה רוצה באמת לקרר אותו אז תיקנה את זה

http://www.audiovideo.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=285

זה מאורר מיוחד לXBOX ולא יהיו איתו שום בעיות והוא גם די זול

או כאן יש מלא מערכות קירור לXBOX

http://zap.co.il/models.aspx?Sog=E-Xboxaccecories&DB185925=1180047

ולפי מה שאני יודע יש בעיות שהוא מיתחמם יותר מידר אבל רק אחרי איזה 6 שעות רצופות של מישחק

כך שאין מה לידאוג אלה אים אין לך חיים

פורסם
  • מחבר

כן, זה יתאים.

כנס לכל חנות חשמל/אלקטרוניקה ותבקש שנאי לא מיוצב ל-12V, עדיף בערך של 1A (אמפר אחד), עולה ~40 ש"ח.

קניתי בדיוק מה שאמרת :xyxthumbs:

קודם כל אני לא מבין למה אתה רוצה להוסיף קירור ל XBOX ??? אין סיבה שהוא יתחמם אלא אם כן יש בו תקלה או שפתחי האוורור חסומים. מלבד זאת XBOX הוא מוצר מותג כלומר כל ה XBOX's בנויים באותו צורה עם אותו מפרט זה לא מחשב שאפשר להרכיב מחלקים שונים ובדרכים שונות לכן אין כל סיבה שהוא יתחמם אני סומך על המהנדסים שבנו אותו שהם עשו עבודה טובה ואני בטוח ש XBOX תקין אינו יתחמם יתר על המידה. :cool2:

עכשיו לעניין ה USB: לפי התקן הבינלאומי אפשר למשוך מבקר USB בודד זרם של עד 0.5A. זרם כזה מספיק להפעלת התקני USB רבים אך יכול להוות מגבלה בהפעלת רכיבים שפועלים על עקרונות פיזיקליים ופעולתם תלויה באופן ישיר בהספק שהם צורכים כמו מאווררים במקרה הזה. מאוורר נורמלי (של 12V שפועל במתח של 12V) צורך זרם שבין 0.1-0.2A ככה שזה דיי הרבה מתוך הזרם שה USB מסוגל לספק לכן חיבור מאווררים דרך USB אינו מומלץ כלל!!!

בנוסף יש לציין שאם תחבר מאווררים של 12V הם אומנם יצרכו זרם נמוך יותר של פחות מ 0.1A אך הם יפעלו בצורה לא אפקטיבית ועלולים להיתקע בקלות יחסית מאבק שמצטבר עם הזמן. חיבור מאווררים של 5V יקנה פעולת קירור אפקטיבית יותר אך הוא גם ידרוש יותר זרם!!! כדי שמאוורר של 5V יפעל בהספק דומה למאוורר של 12V הוא צריך לצרוך זרם גדול פי 2 וקצת ממאוורר של 12V כלומר הוא יצרוך זרם של 0.2-0.4A בערך. זה זרם גבוה יחסית ומסוכן לצרוך אותו מיציאת USB.

הפתרון הוא קודם כל לבדוק אם הכל תקין בקונסולה כי ממש לא אמורות להיות לה בעיות של התחממות יתר ובנוסף לבדוק האם פתחי האוורור חסומים?

את המאווררים אני ממש לא ממליץ לחבר דרך USB אם אין ברירה אז תקנה שנאי חיצוני כמו שכבר אמרו כאן ותתחבר דרכו.

בכל מקרה זה לא אמור לקרות ולא אמור להיות צורך להוסיף מאווררים :hi:

הבנתי כבר את עניין הUSB הבעייתי ולכן כבר לפני התגובה שלך בדקתי בקשר לשנאי.

בקשר לעניין הקונסולה ממש לא נכון אפשר לעשות המון מודים לקונסולה בדיוק כמו למחשב או כל דבר אחר.(אפשר להחליף מאווררים בתוך הקונסולה בקלות אבל לפתוח אותה לא ממש קל)

אים אתה רוצה באמת לקרר אותו אז תיקנה את זה

http://www.audiovideo.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=285

זה מאורר מיוחד לXBOX ולא יהיו איתו שום בעיות והוא גם די זול

או כאן יש מלא מערכות קירור לXBOX

http://zap.co.il/models.aspx?Sog=E-Xboxaccecories&DB185925=1180047

ולפי מה שאני יודע יש בעיות שהוא מיתחמם יותר מידר אבל רק אחרי איזה 6 שעות רצופות של מישחק

כך שאין מה לידאוג אלה אים אין לך חיים

אחד הקירור שאני יבנה יהיה טובה בהרבה מכל הקירורים האלו גם יחד! ובמחיר של 120 שקל .

שתים לשחק שש שעות זה ממש לא קשה בימים של חורף או כאשר יש כמה אחים (הם 3 אחים ככה שאני מאמין שיש מצב גם ל8 שעות אפילו)

פורסם

:xyxthumbs:

הבנתי כבר את עניין הUSB הבעייתי ולכן כבר לפני התגובה שלך בדקתי בקשר לשנאי.

בקשר לעניין הקונסולה ממש לא נכון אפשר לעשות המון מודים לקונסולה בדיוק כמו למחשב או כל דבר אחר.(אפשר להחליף מאווררים בתוך הקונסולה בקלות אבל לפתוח אותה לא ממש קל)

לא אמרתי שאי אפשר להוסיף קירור ולעשות מודינג לקונסולות!!!

פשוט אמרתי ש XBOX הוא מוצר מותג שמסופק עם אותם רכיבים ובמבנה זהה לכל רוכש לכן אם כל שאר האנשים בעולם שקנו XBOX לא סובלים מבעיות של חימום יתר אין שום סיבה שאצלך יתעוררו בעיות שכאלה. :bash:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים