עבור לתוכן

התקנת מערכת הפעלה על CF- זקוק לעזרה

Featured Replies

פורסם

היי..

קודם כל אני חייב לציין שהפורום פה הוא אחד הדברים המפליאים שעולם האינטרנט סיפק לי. כל הכבוד !!!

אינני גאון מחשבים (למרות שאני מתיימר להבין קצת) אך המידע שיש ברשותי הינו מספיק ע"מ לקבל עזרה.

אז ככה...

אני רוכב תחרותי במירוצי ראלי (ג'יפים, כמו בפאריס-דאקר) ואני מנווט עם מחשב טאבלט של פוגיטסו 4121.

כמעט לאחר כל מירוץ אני נדרש לקנות הארד דיסק חדש מכיוון שההארד דיסק נדפק לגמרי מרמת הזעזועים שהוא סופג ולכן המחשב שובק חיים לאחר זמן לא רב ואני נדרש לנווט ע"י מכשירים ומפה.

חשבתי להחליף את הכונן הקשיח בזכרון מסוג COMPACT FLASH. זהו זיכרון שיכול לספוג זעזועים ואינו מושפע מטלטולים או מכות.

אני יודע שהדבר אפשרי מכיוון שבמחשבי הנווטים המקצועיים אין הארד דיסק אלא כרטיס זכרון.

קניתי CF בנפח 16 GB ומתאם שימיר מCF ל IDE (זה מספיק לי, אפילו יותר מדי)

השאלה שלי היא כיצד להתקין את מערכת ההפעלה ותוכנת הניווט ע"ג הCF כך שלא יהיה לי כל צורך בדיסק קשיח?

אשמח לכל עיצה ועזרה.

תודה מראש

יוני

פורסם

לדעתי אתה טועה ומעשה זה כלל לא פרקטי אם זה אפשרי בכלל במידה ותצליח לעשות זאת המחשב שלך לא יזוז בכלל

יש פטרון מושלם עבורך תקנה SSD שזה דיסק כביכול קשיח בטכנולוגיית פלאש וגם המחשב יזוז מהר יותר

בקיצור אתה צריך SSD ולא CF

פורסם
  • מחבר

אתה טועה טעות מרה...אנא בדוק את עצמך לפני שאתה מפרסם תגובה שאין לה כל בסיס.

הדבר הינו אפשרי לחלוטין..יש מתאמים מיוחדים שמחברים בין כרטיס הCF אל יציאת הIDE.

נכון, SSD עדיף בהרבה על CF אך המחיר הוא משולש או מרובע..כך שכרגע אסתפק בCF.

האם מישהו התנסה בהתקנה כזאת??

פורסם

אני אוכל לעזור אם תפרט איזו מערכת הפעלה אתה רוצה להתקין.

כמו כן תשלח קישור לתמונה של מתאם וקישור למפרט של CF.

דע לך ש-WINDOWS XP לא מומלץ לעבודה על CF בגלל שהוא גומר אותו תוך כמה חודשים.

ל-CF יש כמות כתיבות מוגבלת לכן מומלץ רק WINDOWS CE או LINUX.

פורסם

אין צורך להגזים "טעות מרה" סה"כ הכוונה שלי הייתה שזה לא מיועד לזה הCF לא כדי להריץ אליו מערכת הפעלה

אני מאמין שאם ממש רוצים גם על SD אפשר להעלות וינדווס או לינוקס אבל זה לא פרקטי אני חושב שווה לשלם את הסכום הזה שיעבוד כמו שצריך ולא תחליף הארד כל שבועה כמו שאתה אומר וגם אמרו לך שעל ה CF זה לא ילך טוב כ"כ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים